lis Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 witam problem mój polega na tym, że po włożeniu płyty do navi z mapą polski (lektor polski) nadal obsługa nawigacji oraz obsługa innych funkcji głosowych samochodu odbywa się po niemiecku mimo że w nawigacji jest polski z polskim lektorem to wybór funkcji/trasy, również odbywa się w języku niemieckim
mk4 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 rozumem, że masz navi DX u używasz wersji z dograną wersją "Polski LEKTOR", jeżeli tak to musisz wybrać "Angielski Metryczny" w menu nawigacji i wszystko ładnie gra
lis Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 tak mam navi DX polska Czechy 2009/2010 i wydaje mi się że mam wgranego polskiego lektora bo tak było napisane przy gdy ściągałem mapkę, w takim razie gdzie wybrać ten "Angielski Metryczny" skoro mam wszystko po niemiecku a jakoś tego jeżyka nie jarzę no i co wtedy jeżeli nie mam dogranego polskiego lektora czy mam poszukać innej mapy?
mk4 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 tak mam navi DX polska Czechy 2009/2010 i wydaje mi się że mam wgranego polskiego lektora bo tak było napisane przy gdy ściągałem mapkę, w takim razie gdzie wybrać ten "Angielski Metryczny" skoro mam wszystko po niemiecku a jakoś tego jeżyka nie jarzę no i co wtedy jeżeli nie mam dogranego polskiego lektora czy mam poszukać innej mapy? teraz dokładnie nie pamiętam bo już nie mam DX ale kiedyś miałem i pięknie działało ... poszukaj gdzieś w menu "sprache".. i zmień na "Angielski Metryczny"
lis Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 ok dzięki odezwę się jak znajdę pzdr[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 13:39_________________________________________________no, udało się mi polskiego lektora ustawić ale za to teraz nie wiem gdzie wpisywać cel dojazdu pewnie niedługo znajdę dzięki[br]Dopisany: 25 Sierpień 2009, 17:56_________________________________________________------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------ spoko wszystko działa, lektor prowadzi poprawna polska polszczyzną, tylko wybór funkcji został w języki angielskim czy można również to zmienić na język polski ????????? czy można zmieniać opcje lektora tzn.: różne głosy ?????????????
mk4 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 no to się Ciesze, że Ci się udało. Zdaje się, że tylko masz lektora reszta funkcji jest EN
stempel72 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 To, żeby gadało po polsku to trzeba jakąś inną płytkę od navi mieć ?
mk4 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 To, żeby gadało po polsku to trzeba jakąś inną płytkę od navi mieć ? mowa w tym dziale tylko o DX a nie o rns-e... są do ściągnięcia z dogranym lektorem
lis Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2009 tą navkę którą ściągnąłem mam z wgranym lektorem polskim i podczas jazdy jest elegancko, natomiast wybór funkcji nadal został w jeżyku angielskim może ktoś ma namiary na poprawną mapkę Polski? co by wszystko śmigało.
jacomir1 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 tą navkę którą ściągnąłem mam z wgranym lektorem polskim i podczas jazdy jest elegancko, natomiast wybór funkcji nadal został w jeżyku angielskim może ktoś ma namiary na poprawną mapkę Polski? co by wszystko śmigało. Witam. Tak jest bo w menu nawigacji nie masz języka pl,natomiast na płycie z mapą masz lektora pl. Trzeba wgrać menu pl a to tylko chyba tylko w ten sposób http://www.allegro.pl/item720340039_menu_polskie_audi_nawigacja_po_polsku_w_liczniku.html Pozdrawiam
lis Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 mmh. 300zł no trudno na razie polatam na tym co mam a za jakiś czas pomyślimy
Rekomendowane odpowiedzi