DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak jak w temacie.. Przy hamowaniu od 80 do 120km\h autko trzęsie sie... Co moze byc tego przyczyna
Luqas26 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mogą byc tarcze krzywe albo cos z zawieszeniem. W moim poprzednim aucie (opela omega) mialem tak samo nikt nie widzial co jest grane na trzepaki brali sprawdzałem w 2 stacjach i wkońcu przypadkowo mechanik przy ustawianiu zbieżności zauważył że tuleje na wachaczach wyrabane. Wymienili i wszystko git. W A4 troche bardziej jest rozbudowane zawieszenie ale może być wina jakiejś gumy.
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ok juz mniej wiecej bede wiedzial w czym kaman.. Pozdrwiam i dzieki
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 oo Kolejna Fajna Rada.. Dzieki Chlopaki myslalem ze juz nikt sie tym tematem nie zajmie pozdrawiam
pet3r Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 przypomnialo mi sie - u mojego ojca w aucie tez telepalo swego czasu, pomogla wymiana klockow (byly juz bardzo mocno zuzyte). poza tym sprawdz od razu luzy na piastach.
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Z hamulcami to raczej nie bo by komputer pokazal chyba ze jeszcze nie dotarly klocki do minimum.. Piasty mówisz ok we wtroek sie zabieram za to bo mam wolne pozdr
Luqas26 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 wywazenie kol tez sprawdz. O wyważeniu kół nie pisałem nawet bo to oczywista sprawa i powinna być sprawdzona jako pierwsza. Łożyska też mogą być przyczyną tych klopotów, najlepiej podejść z boku do kół przednich i poszarpać je może są luzy. Nie wiem czy w A4 można skasować luzy łożysk przednich bo nie miałem z nimi jeszcze problemu. Tylne można napewno regulować i mozna zrobić to samemu, prosta sprawa.
Rekomendowane odpowiedzi