Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B5 1.9 TDi AFN] Przy Hamowaniu ze 120 Trzesie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogą byc tarcze krzywe albo cos z zawieszeniem. W moim poprzednim aucie (opela omega) mialem tak samo nikt nie widzial co jest grane na trzepaki brali sprawdzałem w 2 stacjach i wkońcu przypadkowo mechanik przy ustawianiu zbieżności zauważył że tuleje na wachaczach wyrabane. Wymienili i wszystko git. W A4 troche bardziej jest rozbudowane zawieszenie ale może być wina jakiejś gumy.

Opublikowano

przypomnialo mi sie - u mojego ojca w aucie tez telepalo swego czasu, pomogla wymiana klockow (byly juz bardzo mocno zuzyte). poza tym sprawdz od razu luzy na piastach.

Opublikowano

Z hamulcami to raczej nie bo by komputer pokazal chyba ze jeszcze nie dotarly klocki do minimum.. Piasty mówisz ok we wtroek sie zabieram za to bo mam wolne pozdr :a4fan:

Opublikowano
wywazenie kol tez sprawdz.

O wyważeniu kół nie pisałem nawet bo to oczywista sprawa i powinna być sprawdzona jako pierwsza. Łożyska też mogą być przyczyną tych klopotów, najlepiej podejść z boku do kół przednich i poszarpać je może są luzy. Nie wiem czy w A4 można skasować luzy łożysk przednich bo nie miałem z nimi jeszcze problemu. Tylne można napewno regulować i mozna zrobić to samemu, prosta sprawa.