Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana amorków i sprężyn - jakie i gdzie kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar wymienić sportowe zawieszenie (nie seryjne 1BE) na standardowe w sedanie po lifcie. Obecnie mam obniżone prawdopodobnie o 30mm - sprężyny Eibach, amorki Bilstein.

Prawie już byłem zdecydowany na zakup Amorków Kayaba, niestety ceny mnie mocno przeraziły jak również duże różnice w poszczególnych sklepach. Ceny na przód około 160 - 245zł, tył 230-355zł /szt. Nie mówiąc już o Monroe, za które mi zaśpiewali 450zł/szt na tył :shocked:. Duża rozpiętość cenowa zwłaszcza w amorkach na tył dała mi do myślenia, czyżby te najtańsze to podróby?

Jeśli chodzi o sprężyny to miałem również zamiar zakładać Kayaby - tylko cena 200zł/szt, hmmm.

Proszę Was o opinie na temat jakie najlepiej sprężyny założyć i amorki. Myślałem również o Bilsteinie z Allegro (są w dość korzystnej cenie) lecz kupowanie przez neta zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem. Czy możecie polecić jakieś pewne źródło?

Pzdr.

Mariusz

Opublikowano

Amorku kup Saschs, a sprężyn poszukaj ori używek.

Po nowe części możesz uderzyć do TOM77 - sprawdzony dostawca części dla klubu (jest wątek, w którym się ogłasza).

Opublikowano

Amorku kup Saschs, a sprężyn poszukaj ori używek.

Po nowe części możesz uderzyć do TOM77 - sprawdzony dostawca części dla klubu (jest wątek, w którym się ogłasza).

u Toma za komplet Sachs-a płaciłem 820 pln komplet , nie wiem czy ceny nie uległy zmianie