Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Utrata mocy i kompetencji w ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

... wszelkie defekty są winą klientów ...

W moim przypadku, auto już pierwszego dnia było trafione, więc chyba eksploduję, jak użyją tego argumentu.

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego samodzielnie nie zrobicie diagnostyki?

nie po to spłodziłem dzieło mojego życia...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752

Dzieło imponujące, ale jak już kilka razy pisałem, nie mam do niego dostępu, stoi w ASO i nie chcą go wydać do czasu usunięcia usterki.[br]Dopisany: 03 Wrzesień 2009, 17:33_________________________________________________ASO już się poddało, własnymi siłami tego nie zrobią. Wysłali zapytanie do KT i Niemiec, co dalej z tym felerem robić.

Dzisiaj/jutro jadę do nich po logi i opis diagnosty, może coś więcej uda mi się wrzucić na forum.

Opublikowano

A może byś pojechał i poprosił o wymiane auta na nowe.

A czy wogóle dostąłeś na czas naprawy auto zastępcze?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, że nie dostałem. Zaproponowali mi, że firma wypożyczy odpłatnie Golfa za jedyne 140netto/dzień.

Podziękowałem i staram się latać na moto, choć pogoda się psuje..

Opublikowano

Oczywiście, że nie dostałem. Zaproponowali mi, że firma wypożyczy odpłatnie Golfa za jedyne 140netto/dzień.

Podziękowałem i staram się latać na moto, choć pogoda się psuje..

nie no to sa normalnie jakies jaja :shocked:

kiedy samochod jest na gwarancji a wystapi w nim usterka i samochod ma zostac w serwisie dluzej niz 1 dzien to jest ich obowazek aby udostepnic ci bezplatny zastepczy srodek transportu !

Opublikowano

Jak to odpłatnie. To w warsztatach nie firmowych proponuja auta zastepcze bez opłat

Opublikowano
  • Autor

nie no to sa normalnie jakies jaja :shocked:

kiedy samochod jest na gwarancji a wystapi w nim usterka i samochod ma zostac w serwisie dluzej niz 1 dzien to jest ich obowazek aby udostepnic ci bezplatny zastepczy srodek transportu !

Jak to odpłatnie. To w warsztatach nie firmowych proponuja auta zastepcze bez opłat

A czy jest na to jakiś zapis, czy to tylko dobra wola serwisu?

Opublikowano

A czy jest na to jakiś zapis, czy to tylko dobra wola serwisu?

jaka dobra wola serwisu ? to jest ich obowiazek.Jesli ich nie stac to nich sie rozlicza a Audi bo ciebie ti g. obchodzi.

wola to byla dobra twoja ze zostawiles u nich pewnie ze 150 tys zl

Opublikowano

A teraz mając firmę i nie mogąc korzystać ze swojego auta wynajmujesz od kolegi on wystawia Ci fakture i Audi płaci za wszystko bez zająknięcia.

co masz zamknąć firmę bo auto na gwarancji się zepsuło

Obawiam sie kolgo że jesteś za bardzo mało pewny swoich racji i dlatego tak wyglada naprawa.

Jakby uzyczali Ci bezpłatnie auto lub płacili za nie to by szybko usterkę usunęli a tak niech stoi to sie przynajmniej nic inego nie posypie

Opublikowano
  • Autor

...Obawiam sie kolgo że jesteś za bardzo mało pewny swoich racji...

Raczej jestem ich nieświadomy, niestety.

Auto zostało wyżute i wyplute przez ASO.

Podobno jest super, moje pierwsze wrażenie z jazdy - brak rewelacji, może za dużo się spodziewałem po tej naprawie, albo coś jeszcze jest zwalone.

Ostateczna ich diagnoza mówi o fabrycznej wadzie tulei w zaworze EGR, przez co był cały czas otwarty. To niby tłumaczy znaczny wzrost spalania i 'mułowatość', no ale nadal nie ciągnie od dołu tak jak powinien. Wymienili na nowy cały zawór.

Już z drogi powrotnej zadzwoniłem do serwisu i oznajmiłem 'I will be back', a oni że zapraszają:)

Na szczęście mam już auto i podjadę na spota z prośbą o sczytanie logów.

Szkoda, że dopiero we wtorek, no ale co znaczy te kilka dni w porównaniu do 20m-cy.

Należy się jakoś 'zaanonsować' na takie spotkanie, czy ganiać A4ki po parkinu Promenady?

Opublikowano

napisz na spotach Warszawskich i przedstaw problem (daj linka do tego tematu) żeby ktoś kabel wziął...

Opublikowano

Podjeżdzasz od tyłu promki, ostatnie piętro.

Na parkingu będą same A4.

Poprostu wysiądź i się przywitaj.

Do zobaczenia...

Opublikowano
  • Autor

Tak, dostałem linki na ten temat już na samym początku:

Tak czy siak, dzięki.[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 19:32_________________________________________________

Podjeżdzasz od tyłu promki, ostatnie piętro.

Na parkingu będą same A4.

Poprostu wysiądź i się przywitaj.

Do zobaczenia...

Do zobaczenia..

Opublikowano

Ciekawy temat.. Współczuję, ale temat ciekawy..

Opublikowano

Witam

Mialem oczywiscie ten sam problem co wszyscy czyli brak mocy, turbo przy ok 2600 i na hamowni 153PS.

Tankowalem zawsze na shell v-power diesel,lub bp ultimate. Pojechalem do ASO i przy pierwszym gwarancyjnym przegladzie wyczyscili wtryski.

Bylo OK ale zmienilem paliwo na ORLEN verva. Wszystko w miare ok czyli raz dobrze raz zle (nie ma co oczekiwac cudow).

Po przejechaniu 60tys. znow problem na hamowni 156PS, znow ASO 4 dni przed koncem gwarancji, awantura i zgodzili sie na wymiane wtryskow.

Po wymianie auto hula jak nalezy, dodatkowo zrobilem virusika w KRAKOWSKIM COMPSPORCIE i auto jest nie do poznania.(niedlugo wysle wykres)

Zobaczymy tylko na jak dlugo :)

Opublikowano

niedlugo

wklejaj i to szybko :)

Opublikowano
  • Autor

Mialem oczywiscie ten sam problem co wszyscy czyli brak mocy, turbo przy ok 2600 i na hamowni 153PS.

Tankowalem zawsze na shell v-power diesel,lub bp ultimate. Pojechalem do ASO i przy pierwszym gwarancyjnym przegladzie wyczyscili wtryski.

Bylo OK ale zmienilem paliwo na ORLEN verva. Wszystko w miare ok czyli raz dobrze raz zle (nie ma co oczekiwac cudow).

Po przejechaniu 60tys. znow problem na hamowni 156PS, znow ASO 4 dni przed koncem gwarancji, awantura i zgodzili sie na wymiane wtryskow.

Po wymianie auto hula jak nalezy, dodatkowo zrobilem virusika w KRAKOWSKIM COMPSPORCIE i auto jest nie do poznania.(niedlugo wysle wykres)

Zobaczymy tylko na jak dlugo :)

No więc u mnie było inaczej, bo na hamowni w dwóch przebiegach było zawsze ok 170KM.

Niestety do końca gwarancji nie zrobię 60kkm, aby sprawdzić, czy padną mi wtryskiwacze.

Zrobiłem dzisiaj trochę km i nowe wrażenia. Po wszystkich wymianach, a w szczególności po założeniu nowego EGR'a auto jedzie i to jak się wydaje, całkiem nieźle. Dynamika poprawiła się w dolnym zakresie obrotów i A4 wydaje się być 'lżejsza'.

To oczywiście moje subiektywne wrażenie w porównaniu do tego co było wcześniej.

Dzięki jednemu z forumowiczów, zrobiłem już logi statyczne i dynamiczne. Nie udało się sczytać basic settings, podejrzewamy że przyczyną jest soft w wersji 704.1 Jak tylko zbiorę komplet logów, to wrzucę na forum.

Bardzo chętnie obejrzę wykres po zawirusowaniu, bo po gwarancji wybieram się do Witka...[br]Dopisany: 05 Wrzesień 2009, 22:41_________________________________________________Logi, jakie udało mi się sczytać, umieściłem tu:

http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag/b7_brd_prosba_o_analize_logow-t94025.0.html;new#new

Prośba o analizę i uwagi.

Opublikowano

smughos

bedzie cos z tego wykresu ? :wink4: