Viwaldi Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 Co prawda nie miałem jeszcze potrzeby usuwać nalepki ale wiem od mojej ślubnej(jest plastyczką), że klej z nalepek usuwa się najlepiej terpentyną. Może to się przyda.
Kooker Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Najlepszy i najszybszy sposób na usunięcie takiej naklejki to użycie do tego celu ostrej szpachelki albo innego podobnego narzędzia. Świetnie sprawdzają się też skrobaczki do kuchenek. Mają ostrą krawędź i są sztywniejsze od żyletek. Ja osobiście podostrzyłem troszeczkę małą szpachelkę z akcesoriów budowlańca i uwinąłem się z 2 naklejkami w 3 minuty. Praktycznie ślad nie został. Ledwo widoczne pozostałości przetarłem benzyną a potem odtłuściłem płynem do szyb i cycuś :gwizdanie: Nie używajcie suszarek bo tylko klej wam się będzie ciągnął po szybie.
Kazik123 Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 w tej sytuacji tylko warsztat, za 10zł przy wymianie szyby przykleili mi na nowa szybe Witam. Mam pytanie czy taką ściągniętą naklejkę rejestracyjną można jeszcze raz nakleić w inne miejsce. Bo nakleiłem za wysoko bo miałem niemieckie na dole które potem zerwałem a teraz to nie ładnie wygląda. Ewentualnie jaki jest koszt kupienia nowej naklejki? Dzięki i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi