Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Wywalenie przepływomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie czy jest mozliwosc wypierdziolenia przeplywki z auta - mam awx

pewnie zapytacie po co wywalac go , chce go wyrzucic ze wzgledu na brak miejsca po silnikiem turbulum jest troche wyzej od seryjnego i nie bede jak mial go zainstalować

Opublikowano

Tak jak w temacie czy jest mozliwosc wypierdziolenia przeplywki z auta - mam awx

pewnie zapytacie po co wywalac go , chce go wyrzucic ze wzgledu na brak miejsca po silnikiem turbulum jest troche wyzej od seryjnego i nie bede jak mial go zainstalować

zapomnij...
Opublikowano

hehe no to zes sie wypowiedzial - ale z tego co wiem rogal wyrzucil komus przeplywke i banglało wszystko

Opublikowano

hehe no to zes sie wypowiedzial - ale z tego co wiem rogal wyrzucil komus przeplywke i banglało wszystko

wypowiedzial chyba dokladnie to, co wszyscy myslimy...

Byc moze wspomniany Rogal faktycznie zna temat jak to obejsc, ale na razie jest to niepotwierdzone i mysle ze nadal w sferze 'chcialbym aby tak bylo'. Dlaczego ? - poniewaz bylby to chyba najwiekszy hit rynkowy :), biorac pod uwage ilosc problemow z przeplywkami ...wiec dlaczego nadal o nim cisza ?. Kiedys przemek4net (bodajze) rzucil bardzo intrygujacym watkiem (+ linki) zbior zasad dzialania przeplywki oraz wykresy zaleznosci (szacowane), o tyle ciekawe, ze na bazie takiej wiedzy mozna pokusic sie o probe zbudowania symulatora. Ale chyba jeszcze nie ma czegos takiego (ktos znalazl ?)

Nawet zakladajac ze symulator jest (100% - elektrycznie - odpowiednikiem przeplywomierza) to i tak dalej zostana watpliwosci czy aby nie zaszkodzi to silnikowi ?

Nawet najprostszy scenariusz (totalnie zasyfiony filtr powietrza) spowoduje duzo wiecej szkod niz pozytku (zakladam ze nie zorientujemy sie od razu) - od zasyfionego sadza ukladu wydechowego (katalizator, turbo) az do ryzyka ze ten pieprzony filtr zostanie wessany do turbiny (w koncu przy pelnej dawce sila spalin bedzie wieksza niz przy przycietej, pomimo niedoboru powietrza).

Ja bym tam wolal zastapic przeplywke udoskonalona, nie psujaca sie wersja - ale niech pokazuje co do niej nalezy.... na marginesie to chyba nie tylko mase powietrza, lecz rowniez jego temperature oraz cisnienie.

Opublikowano

rogal wywalił u siebie przepływkę i wszystko działało.. oczywiście bez korekty softu się nie obejdzie..

Opublikowano

rogal wywalił u siebie przepływkę i wszystko działało.. oczywiście bez korekty softu się nie obejdzie..

naturalnie ze Rogal (biorac pod uwage czym sie zajmuje) spokojnie moze zaryzykowac, ale ciekawy jestem jakie jest jego zdanie aby robic to nagminnie ?