Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wymiana rozrządu w automacie - Warszawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po przerwie , moja A4 1.9 TDi 85kw w automacie (tiptronic) wymaga wymiany rozrządu. Czy możecie w Warszawie polecić jakiś solidny warsztat który tego nie spieprzy, a jednocześnie nie zedrze ze mnie jakiejś potężnej kasy? Słyszałem, że wymiana taka w automacie jest nieco bardziej skomplikowana i trzeba mieć o tym pojęcie - proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Opublikowano

a czym ma sie roznic wymiana w automacie od manuala?

przeciez wymieniasz rozrzad w silniku, skrzynia nie ma tu nic do rzeczy...

Opublikowano

pytanie z serii:

Czy diesle mają duże bagażniki?

Ale widzę ze Orzeł stawia pierwsze kroki....WITAMY W KLUBIE.....na początek

hasło: Rozrząd- miłej lektury jest tego masa (tylko uważaj na bagażnik :polew:)

Pozdrawia

SZYCHA

Opublikowano
  • Autor

UŁAŁA!!! Kozak się wielki i żartowniś znalazł , wielka mi tu szycha, chyba szyszunia... Nawet nie będę się zniżał do poziomu mistrza który nie potrafi wpisać jak należy ile jego VIPowskie auto pali... Ilość postów koleżko nie świadczy o pojęciu jakie się ma o autach - myślenie żałosne... Poza tym prosiłem o adres warsztatu a nie o twój komentarz do mojej sytuacji, ale widzę że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją domeną... bywa...

A co do tego rozrządu jak już się tak rozpisałem, to info o tym że rodzaj skrzyni biegów ma znaczenie wyniosłem z ASO AUDI stąd wziąłem to pod uwagę w swoim poście. Gneralnie chodzi o jakieś ustawienia czy sposób ustawiania... A jeżeli się takie info wynosi z ASO to jest to dla mnie wiarygodniejsza informacja niż uzyskana od kogoś kto wymądrza się na temat automatów, czytać nie umie, a w dodatku pewnie jeździ manualem- ( Zgadłem szyszko?.....)

Opublikowano

A jeżeli się takie info wynosi z ASO to jest to dla mnie wiarygodniejsza informacja niż uzyskana od kogoś kto wymądrza się na temat automatów, czytać nie umie, a w dodatku pewnie jeździ manualem- ( Zgadłem szyszko?.....)

pomijajac całą reszte kolego to radze Ci dzielic przez 10 to co mowia panowie w ASO bo oni niestety to sa pierwsi do wciskania kitu i niefachowych napraw. z rzetelna wiedza to juz u nich gorzej... za[ytaj ich czy jak teraz Ci wymienia rozrzad a Ty za pol roku zmienisz skrzynie na manual to co Ci beda musieli przestawc...

na przyslzosc radze Ci bardziej ufac informacjom znalezionym chociazby na tym forum niz ASO Audi...

Opublikowano
  • Autor

Coś w tym jest kolego, choć nie ukrywam że na fforum też czasem znajduje się bardzo rozbieżne poglądy i zdania , zresztą jak to w życiu...

A wracając do tematu podirytowany mądrościami naszej OLBRZMIEJ SZYCHY poszperałem na forum i jednak nie jest ta skrzynia taka bez znaczenia, gdyż piszą niektórzy że w inny sposób się całość kalibruje, a więc nie takie znowu z d*py było to co napisałem... ciekawe czy też tak szybko nasz kolega pośpieszy z przeprosinami, bojednak coś na rzeczy jest... pozdrawiam

Opublikowano

jest takie cos jak serwisy polecane i nie polecane tam poszukaj swojego wojewodztwa ewentualnie miasta,jezeli chcesz poglebic ta wiedze o rozrzadzie jest takie cos jak warsztat w ktorym jest dokladny opis wymiany dla tego silnika co by takie ASO nie robilo z ciebie debila bo oni lubia kity wciskac..a na haslo rozrzad wypluje ci tyle wiadomosci ze rozwije to kazde watpliwosci i odpowie na wiekszosc pytan

Opublikowano
  • Autor

Od wczoraj właściwie nic innego nie robię ;-) Dzieki kolego... Pozdrawiam

Opublikowano

gdyż piszą niektórzy że w inny sposób się całość kalibruje

tzn co ? co wy chcecie tam kalibrować :mysli:

Opublikowano

Hej. Osobiście mam automata, w którym sam zmieniałem rozrząd - Panowie z ASO jak zwykle się nie popisali - różnica polega tylko na tym, że inny jest znak "0" na kole zamachowym, ale nie stanowi to problemu - wystarczy dokładnie przyświecić lampą. Twój mechanik nie powinien mieć żadnych problemów z wymianą rozrządu, w Twoim silniku nie ma z tym wielkich trudności. Dodatkowo masz pompowtryski, więc odpada regulacja kąta wtrysku.

Opublikowano
  • Autor

Chyba właśnie o to chodziło, spodziewałem się, że to nieco bardziej skomplikowana kwestia. Będę miał to na uwadze i sam mu podpowiem jeszzcze. Dzieki serdecznie kolego...

Ktoś może podrzuci jakisolidny warsztat w Wawie na wymianę rozrządu? Jak na rrazie nie miałem szczęscia i eksperymentuje co nie jest za dobre...

Pozdr

Opublikowano

po wymianie rozrzadu w PD-ku trzeba sprawdzic VAG-iem czy jest dobrze ustawiony

na kole wałka rozrządu