scythe Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Witam Mam dziwny objaw , kiedy zaczyna pracowac kompresor samochód wpada w delikatne drgania , oczywisce czuć to tylko na postoju. Czy któryś z grupowiczów spotkał sie z takim obiawem dziękuje i pozdraiwam
wojtekce Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 może drgania przechodzą od wentylatora klimy
bogdansky Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 dokladnie, ja tak mialem od wentylatora klimy
Dzo-Dzo Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 moze pasek zle naciagniety - sprawdz
leoncjo Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Nie wiem czy drgania wentylatora moga się przenosić aż na całą budę ?? Jak włączasz klimę silnik jest mocniej dociążany, sprawdź dawki korekcyjne silnika w momencie drgań, kiedy wymieniałeś poduszki pod silnikiem ??
marbol Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 jak miałem AFN-a to miałem ten sam objaw, wymień napinacz od sprężarki bo ma pewnie spore luzy i pasek będzie git dojście łatwe od dołu
scythe Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 Wymieniałem pasek i koło sprężarki ... ale niestety to nie pomogło o napinaczu niestety nie pomyślałem.... w sumie klima działa ale te delikatne drgania mnie złoszczą. Gdy spotkałem się z ty zjawiskiem ,zacząłem obserwować również wyniki wskaźnika obrotów oraz ładowania - podczas włączania się kompresor spada ładowanie do 12 a potem wraca na swoje miejsce , obroty minimalnie spadają i zaraz wracają na swoje miejsce ...wydaje się ze to normalny objaw.
Rekomendowane odpowiedzi