nex Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Witam. Co mogło się stać z układem paliwowym że raz dawka paliwa jest uboga a raz się dolewa jak należy, przeważnie ubogo. Auto po czipie, stało się to po wypadku, uderzenie w pojazd poprzedzający, nie zbyt mocne. Przed wypadkiem było super wszystko. Dodam że na LPG chodzi OK. PB 233Nm a LPG 264Nm po hamowni wczoraj. Na Vagu po czasie wywala tylko błąd sondy lambda, zwarcie.
udy Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 miałem to samo, też się zalewał i czuć było nie przepalone paliwo, wymieniłem wczoraj sondę lambda właśnie i po sprawie, autko odżyło gaz chyba nie jest sterowany przez sondę (mogę sie mylić) więc na gazie jest dobrze, przynajmniej u mnie ( instalacja BRC ) sonda nie była podłączona pod LPG Pozdro
nex Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 u mnie się nie zalewa, czasem dolewa się normalnie, ale przeważnie dawka paliwa podawana jest uboga. Sonda jest nowa co prawda nie ori, ale ma może 3 miesiące. LPG sterowane bodajze jest tez Sonda. Moim zdaniem błąd sondy wynika właśnie z problemu z paliwem przez toi go wywala. Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie
udy Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 sprawdź napięcie na sondzie na wszelki wypadek, może znowu się wysrała, a tak to nie wiem co może być innego pompa paliwa ( sprawdź ciśnienie jakie podaje), filtr paliwa, .......
nex Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 sprawdź napięcie na sondzie na wszelki wypadek, może znowu się wysrała, a tak to nie wiem co może być innego pompa paliwa ( sprawdź ciśnienie jakie podaje), filtr paliwa, ....... problem wynikł od momentu wypadku, uderzenia w auto poprzedzające. Przed było wszystko ok
udy Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 może akurat dziwnym trafem coś popsuło się przy okazji nie zależnie od stłuczki a w tym samym czasie, te auta są złośliwe przecież , bo rozumiem że stłuczka była niewielka i mechanicznie nic się w silniku nie uszkodziło??
nex Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 nic, zatrzymało sie na silniku, obudowa rozrządu nieruszona.
Rekomendowane odpowiedzi