kondzior Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 mam problem ,auto ma metaliczny dźwięk w środku jest dość głośno jak na te klasę samochodu więc wymieniłem katalizator na tłumik przelotowy nic nie dało,wymieniłem końcowy tłumik poprawa żadna , wymieniłem środkowy to samo proszę o pomoc :>
rafal1985 Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Witam. Też z tym walczyłem, wymieniłem katalizator, plecionkę tłumik środkowy i nic dalej to samo. Taki metaliczny odgłos jak się wciska gaz w podłogę. Również na zimnym silniku słychać głośne nieprzyjemne pierdzenie, które ustępują jak silnik się rozgrzeje. Nie wiem czy te silniki tak mają ?? .Pozdrawiam
tymonA4 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 może to coś :gwizdanie: przy kolektorze
rafal1985 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 No właśnie ten nieprzyjemny dźwięk wydobywa sie z tych okolic, tak jak by plecionka albo katalizator, ale obie te rzeczy były wymieniane na nowe
moskal Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 u mnie jak miałem ADR-a była to plecionka
Pucek Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 a ja mam to samo, nawet wiem co jest grane, wychodzi na to że jak plecionka jest dobra, jak kat jest dobry to gdzie szukac przyczyny? a no właśnie, w kolektorze wydechowym, pewnie jest PĘKNIĘTY mam to samo, pierdzi jak odpale, jak będziecie mieli zimne auto, poprostu dokładnie patrzcie po kolektorze, u mnie jest na "zagięciu" malutka kreseczka, własnie to jest problemem jak nie znajdziecie, to najwyżej dajcie na pw znać a zrobię foto co i jak
rafal1985 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Przejrzałem kolektor aż do samej plecionki i wygląda zdrowo. Posłuchałem jeszcze raz pracy na zimnym silniku i to pierdzenie dochodzi jak by ze środka katalizatora. Jeszcze przed wymianą kata miałem wstawioną tam rurkę i to samo było. Może przyczyny szukać w silniku, bo kiedyś ktoś mi powiedział że to jeden z garów nie pracuje na zimnym silniku i dlatego taki odgłos jest
majkel_majki Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Gdyby nie palił na jeden gar to silnik pracowałby jak młockarnia. Jedź do mechanika, niech weźmie auto na kanał i słucha.
tymonA4 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 za plecionką jest taka obejma ona też puszcza i dzwoni
mosquitosound Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 też się dołączam do tematu, u mnie jest tak samo głośno jak dodaję gazy, jak jadę spokojnie to jest całkiem całkiem
Pucek Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 właśnie, na tej obiemie też puszcza, jak dałem zamiast tego łączenia wstawić rurke to baardzo się uciszyło, ale jak już wspomniałem u mnie winny jest kolektor wydechowy :gwizdanie:
tymonA4 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 ja mam inne pytanko odnośnie wydechu czy wycięcie kata pogorszy czy polepszy bo jjuż sam nie wiem
majkel_majki Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Jeżeli masz Kolego cały i nie przytkany katalizator to nic przy nim nie rób.
tymonA4 Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 a jak to sprawdzić jaki jest jego stan i czy przy wycięciu i wstawieniu strumienicy będzie się coś złego działo
majkel_majki Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Najprościej jeżeli emisję spalin masz wporządku i nie przydusza ci się auto znaczy to kat działa i jest ok. Strumienica to bardzo kiepski pomysł
tymonA4 Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 bo mi sie właśnie trochę przydusza ale nie wiem czy to nie przez dziurę w plecionce mówisz że strumienica to zły pomysł to co normalnie przelotka
majkel_majki Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Możliwe, że masz już przytkany katalizator ale to jest pewne tylko jeżeli silnik i osprzęt jest w dobrej kondycji bez usterek. Jeżeli wycinać to najlepiej wstawić nowy katalizator, a realnie to tłumik przelotowy, są takie w obudowie katalizatora żeby na przeglądzie się nie czepiali.
Niki0028 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Ja mam takie same objawy. Wymieniłem plecionkę wywaliłem kata i wstawiłem przelotowy i dalej na zimnym metalicznie pierdzi.
Rekomendowane odpowiedzi