Opublikowano 29 Czerwca 201312 l ja mam podłączony tylko tył , nic nie kodowałem , bas mam ustawiony na 0 a łupie jak bym miał z tyłu co najmniej 500w subwoofer Mikaszi a pin bose podpinałeś czy nie??
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l ja mam podłączony tylko tył , nic nie kodowałem , bas mam ustawiony na 0 a łupie jak bym miał z tyłu co najmniej 500w subwoofer Mikaszi a pin bose podpinałeś czy nie?? Strzelam, że nie - i ja też nie podłączyłem.
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l ja mam podłączony tylko tył , nic nie kodowałem , bas mam ustawiony na 0 a łupie jak bym miał z tyłu co najmniej 500w subwoofer Mikaszi a pin bose podpinałeś czy nie?? Strzelam, że nie - i ja też nie podłączyłem. U Ciebie jak słuchałem to jakość dźwięku też mi się podobała. Grało to przyzwoicie. Ja zrobiłem pełnego moda i puki co nie jestem zadowolony. Za namową Siemiana odpiąłem pin bose i przekodowałem na 0 = Sound Characteristic linear i bas jest choć sub dalej gra jak by mu sie nie chciało i nadrabiają to głośniki w drzwiach. Jeszcze odsłucham dokładanego pełnego bose u Marcina z forum i będę miał rozeznanie co i jak.....
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Panowie, sprawdźcie dokładnie biegunowość połączeń głośników! Wiem, że głośnik nie jest elementem spolaryzowanym (zagra również w przypadku odwrotnego podłączenia), ale Wasze objawy dotyczące braku basu mogą mieć przyczynę w braku zgrania fazowego głośników niskotonowych (czyli zamienionych biegunów w którymś/któryś głośnikach), skutkowało będzie to eliminowaniem wzajemnie niskich tonów.
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Ja u siebie sprawdzałem, wszystko jest poprawnie według schematów, chyba że w opisie z 1-wszej strony jest coś nie tak w co wątpię....
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Nie rozbierałem jeszcze u siebie głośnika basowego, ale jeśli można wypiąć z niego wtyczkę, obrócić i podłączyć to warto to zrobić i spróbować, czy da to jakiś efekt, wtedy odwrócimy fazę subwoofera i będzie wiadomo, czy niezgranie jest przyczyną, czy coś innego.
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Wtyczki nie da się odwrotnie wpiąć, ale sprawdzałem to o czym piszesz przez odwrotne podpięcie przewodów i dźwięk się nie zmienił. Grało to tak samo....
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Nie rozbierałem jeszcze u siebie głośnika basowego, ale jeśli można wypiąć z niego wtyczkę, obrócić i podłączyć to warto to zrobić i spróbować, czy da to jakiś efekt, wtedy odwrócimy fazę subwoofera i będzie wiadomo, czy niezgranie jest przyczyną, czy coś innego. nie wiem jak to wygląda w avancie ale w sedanie nie da rady odwrotnie wtyczki podłączyć
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Jutro dobiore sie raz jeszcze do miejsca laczenia wiazki ass z kablami od wtyczki Bose. Ale ja zwracalem uwage jakie kabelki laczyc z jakimi i tu raczej gafy nie popelnilem. Chyba ze cos ze wzmakiem jest nie tak lub z wtyczka ma inaczej piny rozmieszczone? Ale caly zestaw Bose byl wymontowany z jednego audi a4 wiec nie tu powinienem szukac przyczyny. A moze w zakupionej przejsciowce z iso na fakra pod rnse musze cos jeszcze zmienic procz przepiecia pina i dolozenia i zmostkowania pina 15z16 ? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l a te 3 piknięcia to nie jest przypadkiem brak microfonu od bosea?? Yep. Aby tego nie było - potrzebny jest mostek.
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l a te 3 piknięcia to nie jest przypadkiem brak microfonu od bosea?? Yep. Aby tego nie było - potrzebny jest mostek. no właśnie... czyli odłączenie pinu bose nie ma tu nic do rzeczy
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l Ja przod mam podlaczony przez przejsciowke fakra do Concert III a tyl jest pod Bose wzmaka i nie mam 3 pikniec z tylu. Te 3 pikniecia pojawiaja sie tylko przy pelnym BOSE czy przy Stage I tez powinno byc w tylnych glosnikach? I czy przy Stage I trzeba robic jakas adaptacje w vagu? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l a te 3 piknięcia to nie jest przypadkiem brak microfonu od bosea?? Yep. Aby tego nie było - potrzebny jest mostek. no właśnie... czyli odłączenie pinu bose nie ma tu nic do rzeczy Dokładnie. ---------- Post dopisany at 00:44 ---------- Poprzedni post napisany at 00:42 ---------- ...w przypadku RNS-E trzeba jeszcze zakodować wartość 3 w adaptacjach na kanale 8.
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l ...w przypadku RNS-E trzeba jeszcze zakodować wartość 3 w adaptacjach na kanale 8. a przypomnij mi tylko co jest na kanale 8?? bo już nie chce mi się iść i sprawdzać
Opublikowano 29 Czerwca 201312 l ...w przypadku RNS-E trzeba jeszcze zakodować wartość 3 w adaptacjach na kanale 8. a przypomnij mi tylko co jest na kanale 8?? bo już nie chce mi się iść i sprawdzać To jest programowa aktywacja/deaktywacja Homepilota... 3 jak go nie ma a 255 jak jest.
Opublikowano 30 Czerwca 201312 l normalnie dzis zajrzalem do tego kabla z wtyczka bose ktory sztukowalem do ori wiazki Harmana i wszystkie kabelki sa polutowane prawidlowo, oznaczeniami kolorami. Czy mozliwe ze cos jest nie tak przy wtyczce/przejsciowce fakra? ale jak robie pokretlem Balance w lewo to gra mi tylny lewy glosnik i prawy przedni, jak robie balance na prawo w Concercie III to gra mi tylny prawy i lewy przedni. czy takie funkcjonowanie moze miec wplyw na to ze mi sub z tylu gra slabo tzn kiepsko przenosi niskie tony i slychac w nim wyraznie srednice i vokal?
Opublikowano 30 Czerwca 201312 l Coś masz sknocone z kablami, jak może Ci grać lewy tył i prawy przód??
Opublikowano 30 Czerwca 201312 l Ewidentnie coś sknocone. Wyciąg kostkę z RNS-E, ze wzmacniacza, wydrukuj rozpiskę i miernikiem sprawdzaj po kolei kable sygnałowe. Gdzieś musisz mieć błąd, bo nie mogą grać głośniki na krzyż.