Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobaczymy jak to huczy na Q5. Potem będę myślał ;)

---------- Post dopisany 19-07-2013 at 15:01 ---------- Poprzedni post napisany 17-07-2013 at 13:09 ----------

Mam czarny wzmak z A6.

Podłączyłem Q5 równolegle do suba w boczku. Efekt? d*py mi nie urwało. Boczek dalej nakurwia, a Q5 ledwo podryguje.

Opublikowano
Zobaczymy jak to huczy na Q5. Potem będę myślał ;)

---------- Post dopisany 19-07-2013 at 15:01 ---------- Poprzedni post napisany 17-07-2013 at 13:09 ----------

Mam czarny wzmak z A6.

Podłączyłem Q5 równolegle do suba w boczku. Efekt? d*py mi nie urwało. Boczek dalej nakurwia, a Q5 ledwo podryguje.

to coś nie halo z ta z q5 u mnie ogromna różnica jest :whistling:

Opublikowano

Uff a moze poprostu jedni sa bardziej wymagajacy od innych :D

Opublikowano

to coś nie halo z ta z q5 u mnie ogromna różnica jest :whistling:

:thumbup1:

Opublikowano

Czy kupujac srebry wzmak z audi a3 trzeba jakos szczegolnie sprawdzac jego wersje? Czy wszystkie te wzmaki niezaleznie czy w a3 czy a4 maja wyjscie na 10 glosnikow?

Opublikowano

Podłączyłem równolegle z głośnikiem bassowym w boczku. Dolutowałem się do tych dwóch kabelków. Coś pominąłem? Z Q5 gra tak samo. Nie ma zależności czy podłącze głośnik z boczku czy nie.

Opublikowano

Jak wcześniej pisałem miałem problemy z subwooferem, grał jak by na pół gwizdka. Wymieniłem wzmacniacz na srebrny (wcześniej czarny) i teraz gra dobrze. Jeszcze muszę zrobić porównanie z ori instalacją i będę wiedział na 100%. Ale różnica już jest odczuwalna na plus.

Także wygląda na to że miałem uszkodzony wzmak wcześniej.

Opublikowano

witam

mam mały problem z dzwiekiem w aucie. załozyłem bose i mam drazniące brzeczenie w gwizdkach drzwi tylnych a najlepsze jest to ze jak naciskam pedał hamulca brzeczenie ustaje... co moze być nie tak?

Opublikowano

Gwizdki Bose czy zwykłe? Dziwne to trochę że zakłócenia są w samych gwizdkach i z tym hamulcem to jeszcze lepsze czary.

Opublikowano

podpowiedzcie mi jak zakodowac przednie syki w drzwiach nie graja prawie wcale i najprawdopodobniej jest kodowanie ustawione na cabrio podkreslam ze nie sa podlaczone pod bose

Opublikowano

jakies zwarcie, obstawiam, ze masz problem z tylna lampa strona prawa, wyjmij zarowke to sie upewnisz :)

Opublikowano

o jakich lampach mowisz?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Od kogo kupić przewód ekranowany do sygnału...tzn. od kogo ma większość z was?

Opublikowano

Ja na allegro kupilem. Musisz poszperac, bo akurat jest to towar deficytowy i ciezko cos takiego znalezc w normalnym sklepie.

Opublikowano

A takie coś się nada...wiem że 6x0.5 ale chodzi mi bardziej o ekran...zawsze moża się do niego dolutować i wpiąć do masy

Link Przewód ekranowany UNITRONIC LiYCY 6x0,5 na metry (3525539689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Witajcie, przeglądam ten temat już od kilku godzin, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.

Kupiłem komplet bose z sedana b6 wraz z wiązką, po 1 gdzie wiązka z sedana się znajduje, czy lepiej wyciągnąć starą wiążke czy po prostu gdzieś z boku poprowadzić nową z bose ?

Gdyby była gdzies jednoznaczna rozpiska który kolor gdzie, też bym był wdzięczny.

Mam też pytanie co do kodowania, przez vaga nigdy nie potrafie połączyć się z radiem, co może być powodem ? RNS był dokładany.

Pozdrawiam

Opublikowano

wiązka idzie od bagaja i pod srodkowym tunelem:wink: rozpiski kolorów chyba nigdzie niema , ale jesli masz kostke to w pierszym poscie jest rozpiska który pin do czego idzie , więc na spokojnie sobie obczaisz:naughty: co do połaczenia sie z rns-e ktoś poprostu nie podpioł lini-k:kwasny:

Opublikowano

Wszystkie przewody obczaiłem na wtyczce rns-a, ale w wiązce którą posiadam mam jeszcze kilka przewodów, które sprzedający już mi opisał, widziałem tam moduł komfortu, car interface itp, rozumiem, że mógłbym wszystko podpinać bezpośrednio ale podejrzewam, że we w wiązce zestawu nokii już te przewody będą w kostce czy źle rozumiem ?

Ogólnie jak mam podpiąć pozostałe przewody które nie wychodzą bezpośrednio z wtyczki wzmaczniacza bose, no i skąd wziąć linie k ?

Pozdrawiam

Gdyby ktoś jeszcze napisał jak najsprawniej poprowadzić okablowanie od tunela do drzwi, pod podłogą ? trzeba wyciągać fotele ?

Opublikowano
Wszystkie przewody obczaiłem na wtyczce rns-a, ale w wiązce którą posiadam mam jeszcze kilka przewodów, które sprzedający już mi opisał, widziałem tam moduł komfortu, car interface itp, rozumiem, że mógłbym wszystko podpinać bezpośrednio ale podejrzewam, że we w wiązce zestawu nokii już te przewody będą w kostce czy źle rozumiem ?

Ty masz wiązkę razem z przewodami do zestawu telefonicznego? Co masz też podłączać do MK? Czy przed założeniem RNS-E było inne fabryczne radio? Masz poprowadzone CANy (znaczy czy wyświetla Ci info z radia na FIS)?

Ogólnie jak mam podpiąć pozostałe przewody które nie wychodzą bezpośrednio z wtyczki wzmaczniacza bose, no i skąd wziąć linie k ?

Pozdrawiam

Jakie przewody masz jeszcze? A linia diagnostyczna to raczej będzie zielony z niebieskim paskiem kabelek (ewentualnie z czerwonym)- przy fabrycznej instalacji 100% ona jest.

Gdyby ktoś jeszcze napisał jak najsprawniej poprowadzić okablowanie od tunela do drzwi, pod podłogą ? trzeba wyciągać fotele ?

Tylko pod podłogą, a bez wyciągania foteli nic nie zrobisz. Niestety jest z tym zabawy.

A instalację do głośnika centralnego też będziesz ciągnął? Prawie nie możliwe ale da się bez wyciągania deski, po kilku godzinach. Różnica grubości kabla Bose tego głośnika jest znaczna w porównaniu do Audi Sound System - więc mimo wszystko warto się pomęczyć.

A tu rozpiska pinów w RNS-E i radiach fabrycznych (chyba to już ktoś w temacie podawał):

piny_radio.jpg