Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

audi a4 b6 .

posiadałem zestaw audi głośnik plus subwoofer ori audi zamieniłem na BOSE . gra jak gra mogło być lepiej

Po podłączeniu gdy mam włączony silnik i radio słychać "pisk" przebicie zwał jak zwał delikatny szum, po włączeniu świateł jeszcze mocniej piszczy do momentu rozpalenia żarników ( mam ori xenon )

ma ktoś pomysł gdzie szukać ? jest to uciążliwe na dłuższa mete. Może nie głośne aż tak ale wyczuwalne i słyszalne ;/

Opublikowano

przeczytaj sobie dokladnie calosc i znajdziesz odpP

Opublikowano
przeczytaj sobie dokladnie calosc i znajdziesz odpP
No to zobaczymy czy znajdzie ja tam tyle czasu i nie znalazłem a wszystkie sztuczki robiłem.
Opublikowano

Nie ma odp. mam podobnie a sprzęt zakładałem w niby pro zakładzie , teraz się wszytskiego wypieraja.:decayed:

Opublikowano

Ja tego problemu nie miałem bo robiłem na ori wiązce, ale w tym temacie jest informacja że należy ekranować sygnał do wzmacniacza, bo inaczej takie rzeczy się dzieją.

Opublikowano

ok. dzięki ;) czyli to wina kabla ? ekranowego ?

Opublikowano

Nie wina kabla, a wina braku ekranowania kabli sygnałowych. Jest to w temacie, troszkę w pierwszym poście ale też i dalej.

Opublikowano

Robiłem wszystko przewody ekranowane itp. 3razy przerabiałem i nic z tego różne masy, ekrany przewody sygnałowe w oryginalnej wiążące jak również w ekranie następnie puszczone bezpośrednio środkiem samochodu i nic.

Opublikowano

Czy ktoś mógłby opisać różnicę pomiędzy włączonym i wyłączonym AudioPilotem? Dawno temu uruchomiłem tę opcję i niestety nie odczuwam żadnej różnicy. RNS-E nie ścisza również dźwięku podczas dojeżdżania do świateł, co jest bardzo denerwujące. Wydaje się, że wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją. Po podłączeniu mikrofonu BOSE nie sygnalizuje problemu po otwarciu drzwi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie siedzi ori BOSE w sensie, że fabryka dała i albo mi to nie działa albo działa tak, że tego za bardzo nie słyszę. Gala mam ustawione na 5, zresztą sprawdziłem od 1 do 5 i różnicy nie zauważyłem.

W Toledo też miałem ten system i działało to bardzo fajnie, ściszało się i pogłaśniało tak, że nie trzeba było dotykać gałki głośności.

Działa to komuś kto ma BOSE tak zauważalnie?

Opublikowano

To, że masz ORI BOSE nie świadczy jeszcze o tym, że masz również AudioPilota :)

Opublikowano

a to wychodziło BOSE bez audiopilota? W którym miejscu powinien być ten mikrofonik?

Myślałem, że on ma być w lampce i tam mam jakiś mikrofon w lampce, ale mam też uchwyt na telefon.

W takim wypadku powinny być 2? Czy albo telefon albo AudioPilot?

Opublikowano

AudiPilot posiada inny microfon. Też powinien być w lampce. Wszystko jest w tym wątku : )

Opublikowano

Fabrycznie AudioPilota nie ma w BOSE w instalacji z czarnym wzmakiem, wymyślono to później (koniec 2004?) i było w instalacji ze srebrnym wzmakiem.:wink:

Opublikowano

Po przeczytaniu całego wątku i małym posiedzeniu w autku faktycznie mikrofonu od AudioPilota nie mam, a mam tylko mikrofon od telefonu i czarny wzmak :)

Jednak doczytałem również, że GALA steruje głośnością zależnie od prędkości i tutaj żadnej różnicy nie widzę niestety :kwasny: pomoże ktoś coś?

Radio to Symphony II

Opublikowano

czy możecie polecić kogoś w Warszawie lub okolicach kto może zamontować mi zestaw w samochodzie ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę wszystkich speców o pomoc.

Ostatnio miałem rozładowany akumulator, potem go wyciągałem do ładowania. Nie wiem czy to ma związek z tym, ale pojawil się w aucie za tylnym siedzeniem dźwięk przypominający tyrkanie pierdzenie czy bzyczenie.

Dźwięk slychac cały czas. Nawet jak auto stoi zamknięte z włączonym alarmem przez kilka minut.

Nagralem film

Macie pomysł co to może być i jak go usunąć ??

Przestalo pierdziec po wyciagnieciu bezpiecznika centralnego modulu komfortu. Co to oznacza?

Widze, ze macie rozpracowany temat instalacji na atomy, pomóżcie proszę...

Opublikowano

Dziwne rzeczy można spotkać w tych naszych autach. niby temat nie o BOSE, ale wiesz co normalnie jak CAN nie śpi to słychać minimalny szum w głośnikach. Ty wypiąłeś na filmiku subwoofer, więc to nie on. Może w wzmacniaczu coś pyka. Wydaje mi się że ma to coś wspólnego z CANem bo on usypia się dopiero po jakimś czasie od zamknięcia. Spróbuj wyciągnąć bezpiecznik 39 (instalacja audio) i sprawdź czy dalej słychać, jeśli dalej to można wykluczyć audio i szukać dalej.

Opublikowano

Wypialem radio i nadal pierdzi.

Gdzie się podpina wzmacniacz o którym mowisz?

Opublikowano

Wzmacniacz i radio są pod tym samym bezpiecznikiem 39, czyli musisz szukać gdzie indziej - z audio sprawa zakończona.

Najlepiej sprawdź błędy w module komfortu ( bo piszesz że po wypięciu bezpiecznika z MK jest cisza), może jakiś CAN z MK daje coś nie wiadomo gdzie, wsłuchaj się mniej więcej skąd jest dźwięk. A może syrena alarmu? Najlepiej ciągnij temat w dziale elektrycznym, bo tu już nie ma co robić OT:wink: