Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pin Bose podałem do masy i w kodowaniu wg http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II dodałem +2 do liczby, dalej nie wyświetla się napis ;/ i problem po podłączeniu przodu słychać świst który rośnie razem z obrotami silnika ;/ jakiś pomysł ?

Opublikowano

Chyba jakies uziemienie dales nie tam gdzie trzeba jezeli slyszysz swist z obrotow silnika

Opublikowano

Myślę że problemem jest nie ekranowany kabel sygnalowy XD aż mi trochę głupio ze taki położyłem :-\ ale już kupiony z ekranem i po założeniu pewnie będzie git ;-) tylko dalej nie mogę zrobić napisu bose w radiu :-\

Opublikowano

Aj tam dariuj sobie ten napis, tez go nie mam i jakos nie narzekam ;) wystarczy, ze gra jak przystalo na BOSE

Opublikowano

Do bose to jeszcze trochę bo głośniki seria ;-)

Ale po zmianie na wzmacniacz głośniki z drzwi mają mniej basu, to normalne?

Opublikowano

Ogólnie widzę że nie czytałeś całego tematu, jak zadajesz pytania które są w tym temacie.

- Napis BOSE na Concercie II wyświetla się po prawidłowym kodowaniu i zmasowaniu (najlepiej masa audio).

- W temacie miałeś o tym jakie skutki są nieekranowanego sygnału (ekran do masy audio).

- Głośniki po zmianie nie buczą tylko grają, choć na seryjnych to nie to :decayed:

Edytowane przez Slawek

Opublikowano

No wszystkich stu stron to mi się nie za bardzo chciało, szczególnie ze miałem już wszystko rozebrane ;-) Wstawiłem ekranowany, ekran przylutowałem do obudowy radia i przykręciłem do śrubki obudowy wzmacniacza ale będę musiał chyba ją połączyć do oryginalnej masy sygnału bo świst dalej jest tylko dużo ciszej, a pytanie o bass z głośników (nie pisałem że buczą tylko jest z nich mniej basu niż jak było w serii) było takie ogólne bo mi to nie przeszkadza a wręcz cieszy ponieważ mam swój zewnętrzny subwoofer i nie męczą się głośniki w drzwiach ;-) a i ten napis, tak więc pin jest zmasowany do obudowy radia ale dalej nie mogę rozwiązać tego kodowania bo podane na początku jest na siedmio cyfrowe kodowanie a u mnie jest tylko pięcio, jakbyś podał mi jak ma być w moim byłbym bardzo wdzięczny ;-) zestaw to concert II z BT i kiera multi bez navi, dorabiany pełny FIS ale to chyba nie robi różnicy ;-) a i jeszcze może tylko powiem że wymieniałem sam wzmacniacz, ale subwoofer ori jest i tak odłączony.

Zauważyłem dzisiaj że ten świst jest nawet jak radio jest wyłączone, może to przez to że kable głośnikowe idą za schowkiem przy nawiewie :eusathink:

Edytowane przez byradzio

Opublikowano

Radio wyłączone ale wzmacniacz nadal włączony przecie?

Opublikowano

Zasilanie ma ale powinien być przecież w standby bo nie ma wtedy sygnału sterującego +12V

Opublikowano

Witam, nie ma ktoś na zbyciu kostki do BOSE 32 Pin ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie szybkie pytanie.Czy głośniki basowe bose z drzwi są rozbieralne?Chodzi mi konkretnie o starszy typ z końcówką A. Niby śrubki odkręciłem te z zewnątrz ale nie chce wyjść.

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie.Czy głośniki basowe bose z drzwi są rozbieralne?Chodzi mi konkretnie o starszy typ z końcówką A. Niby śrubki odkręciłem te z zewnątrz ale nie chce wyjść.

Z tego co kojarzę to nie są rozbieralne. Bo właściwie po co je rozbierać :wink:

Opublikowano

Z tego co kojarzę to nie są rozbieralne. Bo właściwie po co je rozbierać :wink:

Już ustaliłem.Są rozbieralne, tylko u mnie guma mocno trzymała i wygladały jak sklejone. A potrzebowałem dostac sie do ich środka żeby oczyścić konektorek, bo zaśniedział.

Opublikowano

Witam po monatzu wzmaka bose z a6 c5 wszystko gra ,lecz na wyciszonej muzyce sub buczy co moze byc nie tak ?

Opublikowano

Panowie może ktoś dać link do tego przewodu ekranowanego pod sygnał? Ewentualnie jakieś namiary na kogoś kto tym u nas handluje?

Opublikowano

Witam . Jestem świeży w temacie Audi także proszę o wyroizumiałość mam dwa pytania co do BOSE

Co do części :

1 - 8E0 035 399 (drzwi przód), 8E0 035 399A (drzwi tył)
2 - 8E0 035 411A (drzwi przód i tył)
3 - 8E0 035 362 (przód środek)
4 - 8E5 035 412 A/B (tył-półka LIMUZYNA)
10 - 8E5 035 223 A/B/C (wzmacniacz LIMUZYNA)
15 - 8E9 035 382 A/B/C (wzmacniacz + sub AVANT)
42 - 443 972 963C wtyczka 25-pin (starszy model wzmacniacza, końcówka 382A) lub 4E0 971 636 na 32-pin (nowszy model, 382C)

jak mam Sedana to moge dac zestaw z KOMBi ( AVANT) ?? i co do tej wtyczki 42 - 443 972 963C wtyczka 25-pin (starszy model wzmacniacza, końcówka 382A) lub 4E0 971 636 na 32-pin (nowszy model, 382C) jest dop wzmazniacza z AVANT tylko ??

Opublikowano

Posiada ktoś parametry wzmacniacza Bose? Moc na wyjściu itd.

Opublikowano

Czy ktos posiada rolete w tylnej polce i montowal BOSE? bo mi to strasznie drzy, cala roleta wpada w takie wibracje ze wydobywa sie drazniace drganie, problem czesciowo znika jak zloze rolete ale jak to wyeliminowac calkiem? : )

Opublikowano

Witam . Jestem świeży w temacie Audi także proszę o wyroizumiałość mam dwa pytania co do BOSE

Co do części :

1 - 8E0 035 399 (drzwi przód), 8E0 035 399A (drzwi tył)

2 - 8E0 035 411A (drzwi przód i tył)

3 - 8E0 035 362 (przód środek)

4 - 8E5 035 412 A/B (tył-półka LIMUZYNA)

10 - 8E5 035 223 A/B/C (wzmacniacz LIMUZYNA)

15 - 8E9 035 382 A/B/C (wzmacniacz + sub AVANT)

42 - 443 972 963C wtyczka 25-pin (starszy model wzmacniacza, końcówka 382A) lub 4E0 971 636 na 32-pin (nowszy model, 382C)

jak mam Sedana to moge dac zestaw z KOMBi ( AVANT) ?? i co do tej wtyczki 42 - 443 972 963C wtyczka 25-pin (starszy model wzmacniacza, końcówka 382A) lub 4E0 971 636 na 32-pin (nowszy model, 382C) jest dop wzmazniacza z AVANT tylko ??

przecież sub jest inny w avancie i w sedanie - i inny jest jego sposób mocowania

Opublikowano

Witam!

Właśnie skończyłem montowac STAGE I i mam pare pytań.

1. Mój sprzęt to navi RNS - D i nie widzę tam żadnego pinu BOSE. Rozumiem, że wystarczy samo kodowanie aby w pełni wykorzystać nagłośnienie?

2. Po podłączeniu tyłu zostały mi m.in 3 przewody w ekranie : brazowy,czarny i biały. Co z nimi zrobić?

3. Jak jest u was z basami? Schodzą bardzo nisko? U mnie wydaje się , że bas jest płaski i nie wiem czy to normalne czy cos jest nie tak.

ps. Wzmak jest srebrny 32-pin a przepięcie robilem wg tego:

pin 1 (żółty) -> pin 22
pin 2 (brązowy) -> pin 7
pin 3 (zielony) -> pin 21

pin 9 (biały) -> pin 6

pin 14 (czerwono/szary) -> pin 3
pin 15 (brązowo/szary) -> pin 15
pin 17 (brązowo/żółty) -> pin 16
pin 18 (czerwono/żółty) -> pin 4
pin 20 (brązowo/czarny) -> pin 5
pin 21 (czerwono/zielony) -> pin 17
pin 22 (brązowy) -> pin 2