Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i dłuższa:)

i to nie jednego kableka ale dwóch :) masa centralnego jest osobna :)

Opublikowano

Tak tak źle napisałem, miałem na myśli dwa :wink: . Tak jest trochę dłuższa, ale to też raczej nie problem i tak kabli nie widać. :)

Opublikowano

Nie czytałem całego tematu bo to około 50 stron i mam nadzieję ,że mnie nikt nie zruga :D Czy w przypadku zmiany calej wiązki z origynalnej na taką od BOSE są konieczne takie zmiany jak w temacie? czy tylko zmieniamy wiązkę ? I czy podłączenie do oryginalnego radio nowego systemu BOSE nie spowoduje problemów ? Po prostu zmieniamy głośniki / wiązke woofer i ustawiamy VAG i wszystko działa jak należy?

Opublikowano

Jak masz całą kompletną/niepociętą wiązkę i zamontujesz ją tak jak w fabryce to nic innego nie musisz przerabiać- wystarczy kodowanie. Warunek jest jeden, kostki radia w wiązce muszą być takie same jak masz w obecnym radiu/navi. Ja mam całą kompletną wiązkę którą będę montował ale kostki przy radiu mam inne i będę musiał przerobić te kostki

Opublikowano

Jak masz całą kompletną/niepociętą wiązkę i zamontujesz ją tak jak w fabryce to nic innego nie musisz przerabiać- wystarczy kodowanie. Warunek jest jeden, kostki radia w wiązce muszą być takie same jak masz w obecnym radiu/navi. Ja mam całą kompletną wiązkę którą będę montował ale kostki przy radiu mam inne i będę musiał przerobić te kostki

No właśnie mam tę samą sytuację . Musze przerobić wiązkę tylko przy radio bo napewno się nie bedzie zgadzało. Radio mam na kasety a w Bose nie wierzę ,żeby takowe było zwykłe więc coś będe musiał kombinować. Dzięki bardzo za odpowiedź:)

Opublikowano

Bose było nie zależne od rodzaju radia, mogło być z każdym radiem. Różnica w kostkach jest taka ze przy RNS-E i nowszych radiach 2+ (np. symphony 2+) są kostki fakra do radia a w starszych radyjkach są ISO i jak to masz nie kompatybilne to musisz te kostki zmienić.

Opublikowano

posiadam RNS czy jest ktos w woj. Lubuskim badz zach.pomorskiego lub wielkopolskiego co by zalozyl Bose.?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

czym się różnią te głośniczki od siebie ?

czy jeden to BOSE a drui zwykły ?

niestety nie jestem w stanie odczytać numerów....

db2a4a8653f1ca85m.jpg

Opublikowano

niczym, sa identyczne

Opublikowano

Roznia sie numerem i rozmiarem kondensatora :wink:

Opublikowano

Ale grają tak samo, co nie?

Opublikowano

witam

czym się różnią te głośniczki od siebie ?

czy jeden to BOSE a drui zwykły ?

niestety nie jestem w stanie odczytać numerów....

db2a4a8653f1ca85m.jpg

Ten z zieloną naklejką ma prócz numeru końcówkę A i był montowany przy fabrycznym BOSE w tylnych drzwiach. Poprzez zastosowanie innego kondensatora, ma delikatnie odcięte pasmo przenoszenia dźwięku - teoretycznie mniej syczy, praktycznie nie wiadomo jak to sprawdzić :decayed:

Opublikowano

Witam ma pytanko przeczytalem wczesniej w poscie ze wiazka z audi a8 systemu bose pasuje do audi a4 b6 ,zakupilem wlasnie komplet systemu ale niestety bez kabli ,znalazlem na allegro wiazke z audi a8 czy ona bedzie pasowala oczywiscie wiem ze bedzie potrzebna przerobka ale zawsze to pewnie bedzie latwiej oto aukcja http://allegro.pl/audi-a8-d2-wiazka-kabel-tv-tuner-navi-bose-audio-i5036233520.html

Opublikowano

Jak masz czarny wzmacniacz to wiązka podejdzie, ja taką włożyłem do siebie, wszystko hula, nie ma nawet najmniejszych zakłóceń, nie ma potrzeby mostkowania kanałów. Oczywiście wymagane drobne przeróbki :wink:

Opublikowano

Wiam

dzieki Bromchit za odpowiedz , mistrzowie powiedzcie mi jeszcze gdzie mozna kupic wtyczki ? mam zestaw ale oczywiscie bez kabli ;-(

Opublikowano

Czy podpowiecie jak sprawdzić czy działa wzmacniacz w B7 Avant, ostatnio odkryłem ze głośnik nie gra. Zasilanie do wzmacniacza dochodzi ale głośnik nie gra, zastanawiam się czy to wzmacniać padł i w takie sytuacji zamontować sub i wzmacniacz od Bose czy taki jaki był?

Opublikowano

Jak będziesz chciał montować wzmacniacz Bose to czeka cię cała przeróbka opisana w pierwszym poście.

Opublikowano

Dzięki za info. Czy wiesz może czy jak jest w kostce na tych grubych przewodach napięcie to na 100% padł wzmacniacz? bo nie wiem cy kopić używany czy nowy lub oddać to naprawy?

Opublikowano

A nie lepiej wyciągnąć cały wzmacniacz z głośnikiem i resztą, znaleźć kogoś w okolicy co ma bose i podłączyć na krótko bez demontażu u niego ?

skąd jesteś ? uzupełnij profil

Opublikowano

Nie mam bose. Raczej myślałem ze jak mam kupić nowy wzmacniacz to warto przy okazji zmienić na lepszy Bose ale jak wymaga to większych zmian to zrezygnuje i kupie używkę tak jaki mam. Zastanawiam się tylko czy macie doświadczenie w takiej sytuacji i czy diagnoza jest spalony wzmacniacz i czy da się to naprawić czy lepiej kupić używany?