Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, mam jeszcze takie pytanie- czy ktoś mógł by mi dokładnie napisać którędy idzie fabryczna wiązka bose od wzmacniacza w b7.
Wiem że od wzmacniacza do radia idzie prawym tylnym boczkiem pod tylnym siedziskiem i potem pod pod tunelem środkowym do radia ale nie wiem co dalej?
Którędy dalej idzie wiązka do mikrofonu w lampce podsufitki (lewym czy prawym słupkiem A)?

No i którędy idą przewody do głośników w drzwiach przednich i tylnych - wiem że idą razem z całą wiązką do radia ale co dalej? Którędy idą do kostek w słupkach A i B?

Zaznaczam że chodzi mi o fabryczną wiązkę mam taką to zamontowania nie pociętą i chce ją w całości bez lutowania zamontować do B7 avant.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadam wiązkę BOSE, większość kabli już sobie oznaczyłem które do czego się podłącza :) lecz są takie cienkie kabelki rożnego koloru, wiecie może do czego one służą oraz gdzie się je podłącza?? dodam że brązowy kabel ostatni po lewej jest dł 50cm i jest on obcięty. htpp://i60.tinypic.com/140gp4w.jpg

Edytowane przez milosztk

Opublikowano

koledzy jak sprawdzić jakie mam kodowanie w rns e czy oby napewno mam bosse?

ori mam system bosse lecz nawi rns d wymieniłem na rns e i nie wiem czy mam wlasciwe kodowanie czy nie

Opublikowano

kodowanie RNS-E możesz sprawdzić wchodząc w tryb serwisowy RNS-a.
aby to zrobić włącz RNSa nacisnij górny lewy klawisz przy gałce i przytrzymaj go 8 sek i zwolnić następnie nacisnąć górny prawy klawisz przy gałce i trzymać też około 8 sekund, navi wejdzie w trub serwisowy i tam znajdziesz opcję kodowania w której zobaczysz jak zakodowany jest RNS

Edytowane przez kdawid

Opublikowano

kodowanie RNS-E możesz sprawdzić wchodząc w tryb serwisowy RNS-a.

aby to zrobić włącz RNSa nacisnij górny lewy klawisz przy gałce i przytrzymaj go 8 sek i zwolnić następnie nacisnąć górny prawy klawisz przy gałce i trzymać też około 8 sekund, navi wejdzie w trub serwisowy i tam znajdziesz opckę kofowania w której zobaczysz jak zakodowany jest RNS

chodzi tobie o menu ukryte engineering?? jak tak to inaczej sie do niego wchodzi!!!! a w tym menu ukrytym gdzie to sprawdzić??bo wszystko nie po polsku i nie chcem czegoś przez przypadek przestawić w kazdym badz razie jak mam nawi spolszczone to wszystko powinno być po polsku lecz niestety nie jest

Opublikowano

Tak chodzi mi o menu engineering. Nie masz się czego obawiać wejdź w to menu i podejrzyj jakie masz kodowanie. Zakładka w której można to zrobić nazywa się coding.
Co do wejścia w to menu to faktycznie zapomniałem napisać że przed naciśnięciem lewego górnego przycisku przy gałce należy nacisnąć jeszcze klawisz NAVI. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie.

Mam podpięty tył pod bose. Wczoraj bawiąc się rns-e w opcjach wył. podświetlenie ekranu, zauważyłem że buczenie z tylnich głośników znika w raz ze zgaszeniem ekranu. Macie podobnie czy tylko u mnie takie cuda się dzieją?

Opublikowano

Ktore glosniki BOSE i wzmak byly ostatnim wydaniem w b7? Chodzi mi o oznaczenie. Z koncowka A, B czy jeszcze cos innego bylo? A wzmacniacz to wiem ze ten srebrny.

Opublikowano

Głośniki na pewno z końcówką B
A wzmacniacz to nie wiem, musze sprawdzić w domu, mam taki z początku 2007r.

Sub ze wzmacniaczem z kwietnia 2007 ma numer 8E9 035 382 E

Opublikowano

Panowie mam pytanie.

Mam podpięty tył pod bose. Wczoraj bawiąc się rns-e w opcjach wył. podświetlenie ekranu, zauważyłem że buczenie z tylnich głośników znika w raz ze zgaszeniem ekranu. Macie podobnie czy tylko u mnie takie cuda się dzieją?

jak bys przeczytał cały watek to bys wiedzial w czym problem lezy

Opublikowano

Panowie mam pytanie.

jak bys przeczytał cały watek to bys wiedzial w czym problem lezy

Czyżbym trafił na forum audi klub polska? Jak nie chcesz udzielać jakiejkolwiek sensownej odp to jej lepiej nie udzielaj. No chyba że miałeś ciężki dzień i szukasz zaczepki...

Poza tym na żadnych stronach jakie tu prześledziłem nie było napisane, że nieekranowana wiązka w samochodach bez bose jest powiązana z ekranem rns-e. I przez to buczy.

Opublikowano

Poza tym na żadnych stronach jakie tu prześledziłem nie było napisane, że nieekranowana wiązka w samochodach bez bose jest powiązana z ekranem rns-e. I przez to buczy.

...a jest ich trochę :kwasny: Założyłem ostatnio tył i też buczy ale na szczęście nie jest to aż tak uciążliwe...choć bardziej bym był zadowolony jak by nie buczało ;)

Opublikowano

po prostu nieuważnie czytasz i powiela sie ionformacje tylko, buczą ci kanały z nie zasiloną linią , zmostkować trzeba piny 19-21 i 20-22, wielokrotnie było pisane

Opublikowano

zmostkować trzeba piny 19-21 i 20-22, wielokrotnie było pisane

przeleciałem cały temat ale musiało umknąć...to zmostkować plusowe sygnały przednie z tylnymi i nie będzie buczeć tak?żyłem w przekonaniu że buczy z powodu nieekranowych sygnałów (nie mam wiązki bose)
Opublikowano

zmostkować trzeba piny 19-21 i 20-22, wielokrotnie było pisane

przeleciałem cały temat ale musiało umknąć...to zmostkować plusowe sygnały przednie z tylnymi i nie będzie buczeć tak?żyłem w przekonaniu że buczy z powodu nieekranowych sygnałów (nie mam wiązki bose)

Bo właśnie z powodu braku ekranowania buczy :wink:

Opublikowano

...to co nie pomoże to zmostkowanie bo już mam mętlik w głowie :facepalm:

Opublikowano

Nie robiłem tego u siebie, bo nie lubię takich rozwiązań. Skoro chłopaki piszą, że zmostkowanie pomoże to pewnie tak jest. Ja u siebie jak mi buczało wrzuciłem ori wiązkę bose od A8, i jest tak jak być powinno. :wink:

Opublikowano

zrob jak Ci napisałem robie tak od lat, i nie pierniczcie bzdetów o braku ekranowania :) bo wszytsko na oryginalnej wiazce jest robione jak robi stage 1 przeciez, , podajcie sobie sygnal na kanały ktore sa pominiete w tym etapie poprzez zmostkowanie ich , mowie o mostkowaniu sygnału audio nie wyjscia !,

Nie robiłem tego u siebie, bo nie lubię takich rozwiązań. Skoro chłopaki piszą, że zmostkowanie pomoże to pewnie tak jest. Ja u siebie jak mi buczało wrzuciłem ori wiązkę bose od A8, i jest tak jak być powinno. :wink:

ori wiazka od a8 :) do a4 sie tez rozni :):)::):)

Opublikowano

zrob jak Ci napisałem robie tak od lat

tak też właśnie zrobię :) dzięki czaki22 :wink:

Opublikowano

zrob jak Ci napisałem robie tak od lat, i nie pierniczcie bzdetów o braku ekranowania :) bo wszytsko na oryginalnej wiazce jest robione jak robi stage 1 przeciez, , podajcie sobie sygnal na kanały ktore sa pominiete w tym etapie poprzez zmostkowanie ich , mowie o mostkowaniu sygnału audio nie wyjscia !,

ori wiazka od a8 :) do a4 sie tez rozni :):): :):)

Tak różni się, brakuje kabelka do centralnego, ale to nie problem, reszta jest identyczna, i co najważniejsze brak buczenia. :)

Edytowane przez Bromchit