Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie, nie dość że kable kupić, to trzeba zdobyć wtyczkę z kawałkiem kabla która też sporo kosztuje, a jak dzwoniłem po ludziach to teraz chcą bardziej sprzedawać wraz z wzmacniaczami/tubami albo komplety. Największe dłubanie to i tak chyba samo rozprowadzenie kabli, demontowanie elementów, niż samo skręcanie wiązki :)

Jeszcze "jedno" pytanie mi się nasuwa, wiązki do Bose też są różne? Wiem że są inne dla Sedana, Avanta, pod czarny i srebrny wzmacniacz, jest tego więcej?

Jak jest to z tymi drzwiami? Wiązka jest jakoś łączona przy słupku? Czy jakoś wchodzi razem do drzwi i kolejny demontaż boczków drzwi jest konieczny?

Opublikowano

Koszta złożenia wiązki może i troszkę tańsze ale pewnie nie wiele, a też trochę pracochłonne. Jeśli np. nie znaleźlibyśmy używanej kostki (przeważnie 100 zł za używaną), to w ASO wyjdzie sama kostka z pinami prawie tyle co cała wiązka.

Tak jak napisałeś, są wiązki pod czarny lub srebrny wzmacniacz oraz Sedan lub Avant oraz jeszcze Cabrio i tyle.

Jeżeli masz już głośniki Bose w drzwiach, to boczków nie demontujesz, ponieważ tylko doprowadzasz wiązkę do kostki w słupku.

Opublikowano

T-Rox całą wiązkę z kostką :) wraz z kablem zmieniarki i anteną radiową. Nic tylko szukać i upolować...

Slawek którędy poprowadziłeś przewody do głośniczka centralnego?

Opublikowano

Powiem tylko tyle że z przeciągnięciem przewodu do gł. centralnego męczyłem się najdłużej z wszystkiego czyli ponad 2 godziny ciągłych prób tylko z tym (z malutkimi przerwami). Wkładałem drucik od góry w różnych kierunkach i nigdzie się nie pojawiał, gdzieś się zawijał, gdzieś sobie wchodził i tyle. Aż w pewnym momencie gdzieś zauważyłem za poduszką pasażera przed tą belką że jest drucik. I przeciągnąłem, ale nerwów najwięcej właśnie poszło na tą głupią rzecz. Szczerze to nawet nie wiem którędy tam idzie, ale wszedł tak że go nie widać :decayed:

Opublikowano

Odpukac ja mialem aktywny tyl i naglosnienie audi tj 10glosnikow w tym pod przednia szyba wiec pozostalo mi jedynie podmienic glosnik centralny na Bose a kabelki ktore ida od centralnego do glosnikow L/P przod wystarczy uciac i do tego dolutowac kabelki z wiazki Bose majace napedzac gł centralny :D

Opublikowano

Ja też miałem Audi Sound System z 10 głośnikami i wzmacniaczem. Ale ja postanowiłem montaż Bose z doprowadzeniem wszystkich kabelków na swoje miejsca :wink: Szczególnie że głośnik centralny w desce ma kabelki cztery razy cieńsze niż w wiązce Bose, a sam głośniczek ori to takie małe coś, a centralny głośnik Bose jest o wiele masywniejszy.:wink:

Opublikowano

Yyy podmienialem glosniki Audi na Bose i widzialem ich roznice w budowie, co do wplywu grubosci kabli na jakosc moc wydawanego dzwieku to nie wiem czy przy centralnym jest to takie konieczne aby je wymieniac :D no ale jakby wpadla mi kompleta wiazka to czemu by nie zmienic :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam skompletowany cały zestaw z wiązką ale kompletnie nie mam czasu i warunków aby to zamontować. Sprawę utrudnia fakt że mój egzemplarz nie ma głośnika centralnego oraz nie ma żadnego suba z tyłu więc trzeba wszystko rozporowadzić. Szukam kogoś chętnego z Poznania lub może znacie kogoś godnego polecenia co mógłby ogarnąć montaż do mojego B6 avant w mojej okolicy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zakupilem caly komplet bose z instalacja ale bez malych cykaczy w drzwiach i tu moje pytanie, czy one roznia sie cos od bose?

Opublikowano
Ja zakupilem caly komplet bose z instalacja ale bez malych cykaczy w drzwiach i tu moje pytanie, czy one roznia sie cos od bose?

Przod jest taki sam, tyl cykacze sa inne....

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ok dziekuje za opowiedz, mam jeszcze jedno pytanie wiazka jest ucieta na srodku, musialbym ja zlutowac ale nie wiem czy te kable nie sa ekranowane i czy nie bede mial problemow z lutowaniem wiazki w calosc?

Opublikowano

Na wstępie drodzy Koledzy chciałbym się serdecznie przywitać ze wszystkimi bo jestem tu nowy ;) Jestem Fryda i miło mi u Was gościć ;)

Pojawiły mi się małe problemy i prosiłbym o pomoc ;)

Mam w swojej A4 B6 2003r. sedan audi concert (nie bose) przód, tył i sub w półce oraz wzmacniacz harman w nadkolu ;) czyli standard

W tym tygodniu wydębiłem od znajomego subwoofer BOSE (oryginał w półkę) wstawiłem i podpiąłem zamiast oryginalnego (nokia chyba tak?) i powiem że czuć że jest mocniejszy ale niestety wzmacniacz harman nie nadąża za nim - sub pierdzi ;(

Pytanie brzmi czy można zamiast tego wzmacniacza podpiąć wzmacniacz BOSE lub jakiś inny mocniejszy od harman ale pasujący w boczek?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje za info ;)

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Pytanie brzmi czy można zamiast tego wzmacniacza podpiąć wzmacniacz BOSE lub jakiś inny mocniejszy od harman ale pasujący w boczek?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje za info ;)

Pozdrawiam ;)

i o tym jest ten wątek, jak przesiąść się z hermana na bose... przeczytaj cały pierwszy post, jest tam wszystko łądnie opisane, co trzeba zrobić :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie Panowie ;)

Jestem już po przekładce wzmacniacza harman na BOSE. Faktycznie różnica jest kolosalna, nawet przy standardowych głośnikach. Niestety napotkałem kolejny problem. Kupiłem subwoofer BOSE, podpiąłem zamontowałem w półce i szczerze d*py nie urwało ale mam wrażenie, że jest coś nie tak z głośnikiem. Pierdzi przy większej głośności ;( Dla porównania sprawdziłem standardowego suba i gra ok. Jak mam w 100% stwierdzić, że to sub jest zmęczony? Podkreślę, że nie ma widocznych uszkodzeń ;(

Opublikowano

Witam mam pytanie do znawców tematu mam Audi Sound System z 10 głośnikami i wzmacniaczem w audi a4b6 avant i chce wymienić na kompletny system Bose czy też muszę pociągnąć nowe okablowanie czy te standardowe kabelki dadzą radę? I czy będą potrzebne jakieś przeróbki.

Opublikowano

Tylko właśnie z tą pełną wiązką do avanta jest trochę ciężko i dlatego pytałem czy na standardowych kabelkach jakbym założył to będzie znacznie gorzej.

Opublikowano

Przeczytaj wątek i będziesz wiedział wszystko :) pewnie będziesz się denerwował że dowiesz się wszystkiego po 10 razy ale z własnego doświadczenia już wiesz dlaczego :) Na każdej stronie jest pytanie odnośnie odpowiedzi która jest 2 strony wcześniej ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie prześledziłem cały wątek i mam pytanie. W moim przypadku w B7 jest system 10 głośników ( bez Bose ), ale ja nien chciałem wsadzać Bose tylko inne klocki. Przód wytłumiłem, drzwi podłoga, dystanse do głośników itd. Przód napędzany z ori radia Concert, tył całkowicie wyeliminowałem i teraz pozostaje problem suba. Wiadomo że ori to porażka zero regulacji i zero grania. Planuję to przerobić i poprawcie mnie czy dobrze kombinuję. Wywalam zabudowe suba i wzmaka z prawego boczka ( avant ) tym samym rezygnuję z podpięcia głośników w tylnych drzwiach biorę nowy wzmacniacz monoblok podaję sygnał z ori kabli który miałem wyżej rozpisany, doprowadzam zasilanie z aku do wzmaka i cieszę się ładnym basem :) Wzmacniacz ma regulacje basu więc ciągnę sobie kabelek w okolicę radia i mogę regulować ilość basu w zależności od upodobań czy też potrzeby chwili....czy jest to do wykonania czy czeka jakiś zonk w postaci nie wiem jakiegoś adaptera czy modulatora w oryginalnym wzmaku? Chyba że nie dawać nowego wzmaka tylko wykorzystac ori np. po zmostkowaniu??? ?Proszę o wszelkie uwagi...

---------- Post dopisany 14-06-2014 at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany 13-06-2014 at 16:21 ----------

Panowie jeszcze jedno pytanie, które kable ( pin ) odpowiada za sterowanie wzmacniacza ( Audi Sound ) chodzi mi o "remote ", czy jakoś tak....żeby wzmacniacz wyłączał się jak zgaszę radio ????

Opublikowano
Panowie prześledziłem cały wątek i mam pytanie. W moim przypadku w B7 jest system 10 głośników ( bez Bose ), ale ja nien chciałem wsadzać Bose tylko inne klocki. Przód wytłumiłem, drzwi podłoga, dystanse do głośników itd. Przód napędzany z ori radia Concert, tył całkowicie wyeliminowałem i teraz pozostaje problem suba. Wiadomo że ori to porażka zero regulacji i zero grania. Planuję to przerobić i poprawcie mnie czy dobrze kombinuję. Wywalam zabudowe suba i wzmaka z prawego boczka ( avant ) tym samym rezygnuję z podpięcia głośników w tylnych drzwiach biorę nowy wzmacniacz monoblok podaję sygnał z ori kabli który miałem wyżej rozpisany, doprowadzam zasilanie z aku do wzmaka i cieszę się ładnym basem :) Wzmacniacz ma regulacje basu więc ciągnę sobie kabelek w okolicę radia i mogę regulować ilość basu w zależności od upodobań czy też potrzeby chwili....czy jest to do wykonania czy czeka jakiś zonk w postaci nie wiem jakiegoś adaptera czy modulatora w oryginalnym wzmaku? Chyba że nie dawać nowego wzmaka tylko wykorzystac ori np. po zmostkowaniu??? ?Proszę o wszelkie uwagi...

---------- Post dopisany 14-06-2014 at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany 13-06-2014 at 16:21 ----------

Panowie jeszcze jedno pytanie, które kable ( pin ) odpowiada za sterowanie wzmacniacza ( Audi Sound ) chodzi mi o "remote ", czy jakoś tak....żeby wzmacniacz wyłączał się jak zgaszę radio ????

Szukaj odpowiedzi na swoje pytania tutaj http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/montaz-dodatkowego-subwoofera-316873/ :wink:

Opublikowano

dzięki kolego, tego szukałem !!!