Gość Murzyn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dzis bawilem sie w czyszczenie calych felg (po peknieciu oslon przegobow byly cale w smarze (wogole to mechanik ich nie powonien wyczyscic?? bylo z 5mm smaru). Zaskoczyla mnie rzecz bardzo trywialna...nie moglem przykrecic kol poczulem sie troche jak idiota...no bo jak mozna miec z taka rzecza problemy okazalo sie ze tarcza sie przemiescila wzgledem piasty i zaslonila otwor na srube To jest normalne zeby tarcza sie tak ruszala?? Nie wiem jak z 2 strony, bo tam nie mialem zadnych problemow :mrgreen:
Pikuś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Opublikowano 8 Czerwca 2006 To jest normalna rzecz bo tarcza nie jest przykrecona do piasty kola tylko jakby nalozona na nia, a trzyma ja zacisk. Mi czesto sie przemieszcza tarcza przy zakladaniu. Nie musisz miec obaw. :mrgreen:
Gość zdeniu Opublikowano 8 Czerwca 2006 Opublikowano 8 Czerwca 2006 wszystko jak najbardziej w normie
Gość Murzyn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Opublikowano 8 Czerwca 2006 to super! 1 raz mi sie to zdarzylo i naprawde przez 10 min nie wiedzialem o co chodzi.... ...ale fe
Wihajster Opublikowano 9 Czerwca 2006 Opublikowano 9 Czerwca 2006 to super! 1 raz mi sie to zdarzylo i naprawde przez 10 min nie wiedzialem o co chodzi.... ...ale fe i znowu sprawdza sie teza ze człowiek całe zycie sie uczy a i tak umiera głupi :mrgreen:
bratpit Opublikowano 9 Czerwca 2006 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Wszystko w normie chociaż zawsze tarcza powinna być w tym samym miejscu żeby uniknąć późniejszego nioczekiwanego bicia tarczy , w tym celu w niektórych autach jest taka mała śrubeczka która ustala położenie , szczególnie zdarza się to w tylnych tarczach. Najlepiej to sobie pozaznaczać np farbą położenie tarczy do piasty wtedy niema problemu.
Pikuś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Opublikowano 9 Czerwca 2006 bratpit jak juz mowisz, zebey zaznaczyc polozenie tarczy wzgledem piasty to trzeba bylo jeszcze dodac, ze kolo tez powinno byc zalozone tak samo jak bylo.
spanky Opublikowano 9 Czerwca 2006 Opublikowano 9 Czerwca 2006 To jest normalne zeby tarcza sie tak ruszala?? Nie wiem jak z 2 strony, bo tam nie mialem zadnych problemow :mrgreen: z drugiej strony jest tak samo .... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi