rav Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 Witam Zauważyłem wyciek z pokrywy rozrządu w miejscu w którym osadzone są wtryski. A dokładniej to przepuszcza guma okalająca jeden z wtryskiwaczy. Da się to w jakiś sposób uszczelnić, bo raczej samych gumek ASO nie sprzedaje (w ETKA nie występuje jako oddzielny element). Czy zostaje tylko wymiana pokrywy rozrządu która jest dość kosztowna (przeszło 400 pln). __________________ Pozdrawiam Rafał
Gość radekk2000 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Uszczelnij to jakimś (nadającym się) sylikonem.Albo wymiana pokrywy :gwizdanie:
bartek213 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 klej raczej nic nie pomoże niestety zostaje tylko wymiana pokryw
proton2 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Sprawdziłeś czy to nie paliwo ? Te wężyki przelewowe przy wtryskach lubią parcieć i paliwo się leje. U siebie też miałem taką sytuację, że zawsze miałem mokro na lewej głowicy wokół tego wtrysku poniżej wlewu oleju. Okazało się, że uszczelka pod korkiem była źle założona i przepuszczało. Po poprawieniu mam sucho. Nie mogę tego znaleźć, ale ktoś gdzieś pisał, że nieumiejętne założenie pokryw, też może powodować wycieki, pomimo w pełni sprawnych uszczelek wokół wtrysków.
rav Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 Sprawdzałem to nie paliwo, na 100 % olej Tak więc chyba zostaje wymiana pokrywy ...
AndyN Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Na AKP chyba czytałem o sposobach nie wymagających wymiany całych pokryw Poszukaj tam
Rekomendowane odpowiedzi