Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Sygnały ostrzegawcze (pikanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :hi:

Czy w a4 jest jakiś dźwiękowy sygnał ostrzegawczy np. o jakims zdarzeniu? Tydzien temu kupiłem auto i co jakis czas podczas jazdy słychać było około 6 krotne pikanie takim tonem takim powoduje nie zgaszenie świateł ( z tym że tu ciągłe :tongue4:). Dziś podczas jazdy zapaliła mi się kontrolna od oleju a stan na bagnecie na zimnym silniku jest ok. Czy to ma jakiś związek? czy cos takiego w ogole mamy? :mysli:

Opublikowano

A fis coś pokazuje?

Olej sprawdzaj po ok.1,5godz. po zgaszeniu silnika,oczywiście po uprzednim zagrzaniu do 90 st.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie na fisie mi ten symbol od oleju wyskakuje :(

Opublikowano

Wymień olej i filtr.Jak to nie pomoże to trzeba sprawdzić ciśnienie oleju.

Pompa może siadac lub zapchany smok-sitko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Olej z filtrem wymienie w weekend :) sytuacja nie wyglada na krytyczna bo po podniesieniu i zamknięciu maski kontrolka juz nie wyskakuje a poziom oleju jest ok :naughty:

Wracając do tematu. Czy w naszych autach jest jakies akustyczne powiadamianie o jakis błędach? Czy powodem tego pikania może być to że mam jakiś błąd wychodzący od airbagu bo świeci mi się kontrolka a nie ma czasu podskoczyć na VAG i zobaczyc o co dokładnie chodzi i ewentualnie wykasować ten błąd? :mysli: może to pewien sposób przypomnienia...[br]Dopisany: 09 Wrzesień 2009, 18:35_________________________________________________Olej i filtry wymienione a dalej niunia daje jakies sygnały ;/

Opublikowano

Olej i filtry wymienione a dalej niunia daje jakies sygnały ;/

Ale nadal pojawia się kontrolka od oleju? Sprawdzałeś pozostałe płyny? Od poduszek to raczej jest tylko lampka. Może żarówkę masz którąś przepaloną?

Opublikowano
  • Autor

na desce mam tylko błąd air baga... może to to? zaraz ide sprawdze te żarówki :mysli:

Opublikowano

ja taki sygnał zawsze słyszę po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki ale wcześniej myślałem że to radio mi tak pika :>

Opublikowano

Stawiam na czujnik ciśnienia oleju. Moja zanjoma miała tak w A3 - identyczne objawy. W pewnym momencie podczas jazdy zaczyna pikać i zapala sie kontrolka od oleju. Zgasisz auto podniesiesz maske i juz wszystko ok na kilkadziesiąt km.

Opublikowano
  • Autor

z tym ze ta kontolka co mi sie zapalała to mowila tylko o niskim jego poziomie. po wymianie juz sie nie zapala a mimo wszystko nadal coś skrzeczy ;/

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

wracając do tego pikania, mi też czasami pika 5 lub 6 razy z tym, że nie zapala się żadna kontrolka, czasami zapika 30 sekund po odpaleniu a czasami po przejechaniu kilkunastu kilometrów i nigdy żadna kontrolka się nie zapala. Jedyny problem o jakim wiem to spalona jedna żarówka od tylnego przeciwmgielnego. Jedyne jeszcze co przychodzi mi na myśl to pikanie zaczęło się po tym jak w dostawianym radyjku (pioneer) włączyłem podbicie basów (loud) ale żeby pikało przez taką bzdurę??? Czy ktoś wie co to może być??? nie świecą się żadne kontrolki a auto zawsze odpala za pierwszym razem i bez żadnego problemu. [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 22:08_________________________________________________co do pikania to chyba rozwiązałem problem. Kumpel, który całe życie jeździ audicami stwierdził, że może to być ostrzeżenie przed gołoledzią - pika gdy temperatura oscyluje około zera, zmienia się na ujemną. No i faktycznie gdy zaczęło się pikanie temperatura skakała między dodatnią a ujemną. Jednak w moim przypadku przyczyną było najprawdopodobniej radio ponieważ wymieniłem starego pioneera na moje JVC i przestało pikać a tempratura nadal spada poniżej 0 i nic ie pika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.