zajac109 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Witam Troche jestem ciemny w oznaczeniach silników w audi wiec nie bijcie. kwestia dotyczy audi A4 2,5 Tdi z 2001 roku Mam nastepujace pytanie czy mozna zmienic silnik z 2,5 tdi na 1,9 tdi jakiś 130 konny albo podobny. Czy jest to mozliwe na zasadzie wymiany pionu a reszte gratów zostawić czy w gre wchodzi ostra rzeźba. Powiem jeszcze skad pomysl. Otoz wynika to z tego ze 2,5 sie rozsypalo(oczywiscie wałki), zrobiony zostal remont i po 10 tys znow sie rozsypalo i kolega juz nie chce sie bawic 2 raz. Jakie ewentualnie silniki mozna zastosować do tej zmiany?
Flyer Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Kolega po 10000km nie mial juz gwarancji na naprawe? :gwizdanie:
grabson765 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 jesli jest to 2.5 o oznaczeniu ake czyli 180km to wtedy najlepszym wyjsciem bedzie chyba wlozenie innego 2.5 tdi o oznaczeniu BAU gdzie nie ma problemu walkow a podejdzie on pod osprzet z obecnego AKE wiec opcja chyba najtansza bo wkladac 1.9 trzeba z calym osprzetem.. ale jesli jest to 2.5 150km to niestety motor BAU do starego osprzetu nie bedzie pasowac
zajac109 Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 no jest to niestety z tego co piszesz 150 konny silnik , a co byloby konieczne do przelozenia jesli mialo to by byc 1,9? rozumiem, że silnik z calym osprzetem i wiazką trzeba miec , czy skrzynia 6 biegowa bedzie pasowac i reszta napedu(ośka) co z altkiem i kompresorem od klimy, chlodnicami?
Gość radekk2000 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Lepiej sprzedać auto i kupić drugie-1.9.Takie moje zdanie.
grabson765 Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 no jest to niestety z tego co piszesz 150 konny silnik , a co byloby konieczne do przelozenia jesli mialo to by byc 1,9? rozumiem, że silnik z calym osprzetem i wiazką trzeba miec , czy skrzynia 6 biegowa bedzie pasowac i reszta napedu(ośka) co z altkiem i kompresorem od klimy, chlodnicami? skrzynia 6 biegowa bedzie pasowac chlodnice tez ale kompresor i alternator juz nie... wiec sporo do przekladki jest wedlug mnie nie warto.... sprzedac to co zostalo i kupic cos innego z 1.9 wyjdzie taniej
Flyer Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 A powiedzcie mi kto kupi auto z padnietym silnikiem? Jesli juz to za 50% ceny... wiec sie nie oplaca sprzedawac. Lepiej naprawic i sprzedac.
zajac109 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Opublikowano 13 Września 2009 no jednak bedzie treba chyba naprawić ten silnik co jest i tyle, ale pewnie gdzie indziej, bo na moje oko to ci co naprawiali nie wymienili odmy i dltaego sie zatarło znowu dzięki za pomoc
grabson765 Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 to jak juz naprawiac to porzadnie zalozyc ori walki albo ori regenerowane (w sumie to tylko ori podejmuja sie regenerowac) bo tanie zamienniki wytrzymuja kilka tys kilometrow...
Rekomendowane odpowiedzi