Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Baza wiedzy o skrzyni biegów Multitronic w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek wszyscy użytkownicy Multi mają wielki dług wdzięczności u ciebie normalnie :kwiatek: Ja nadal nie wymieniłam oleju, czekam na jakieś wolne dni żeby chyba na śląsk ruszyć, bo co mi pozostało innego. Pozostało mi ASO i wydanie 2500 zł.......może jak w totka ustrzelę to skorzystam :>

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 632,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Tak sobie myślę, że na www.prnd.pl bardzo ładnie został opisany multitronic 01J - a skoro tak rzetelnie się tym ktoś zajął to można przypuszczać, że warsztaty które polecają na tym sajcie też są OK. Może spróbujcie swoich sił w tych miejscach. Podstawową wiedzę z zakresu CVT już mamy więc wystarczy udać się do wybranego warsztatu i pogadać z obsługą. Od razu będzie wiadomo na kogo trafiliśmy ;)

http://www.prnd.pl/warsztaty

Ja póki co zostaję przy swoim sprawdzonym ;)

Opublikowano

Nie ma tam nic z łódzkiego :Dto znaczy ze lista jest wiarygodna haha, ale bo ja wiem? wole jak ktos juz gdzies to robi systematycznie i wtedy ja moge tez pojechac bez strachu

Opublikowano

po co od aso jedz do Sopy z łodzi znowu nie masz nie wiadomo ile km, a warto , w aso ci softu skrzynie nie zminia a tu zmienia, dowiesz cokolwiek, przenocujesz sobie w rybniku

Opublikowano

No to muszę tam termin zaklepać, tylko muszę pomyśleć kiedy mam jakieś wolne :)

[br]Dopisany: 08 Maj 2010, 07:55_________________________________________________Dzwoniłam dziś do Sopy i umówiłam się na wymianę oleju. Bardzo mnie zmartwiło jednak że nie nie przerobię już mojej skrzyni na 7 lamel :confused4: i nie wiem czy gdziekolwiek to zrobię. Oni od miesiąca już tego nie robią. Tak dla informacji jakby ktoś chciał tam jechać w celu modyfikacji skrzyni.Normalnie doła mam..... :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

O kurcze... A powiedzieli dlaczego?

Opublikowano

O kurcze... A powiedzieli dlaczego?

Pani powiedziała jedynie, że "ten Pan który to robił u nas juz się tym nie zajmuje" a w dalszej części rozmowy, że właśnie " od miesiąca już takich usług nie prowadzimy". Nie wiem...wylali faceta? i co ja teraz zrobię ?

Opublikowano
  • Autor

Znajdziemy inny warsztat :) Sprawa się troszkę skomplikowała... Może spróbuj coś wybrać z listy prnd.pl? No nic, trzeba się zainteresować tematem na nowo :confused4:

Opublikowano

Znajdziemy inny warsztat :) Sprawa się troszkę skomplikowała... Może spróbuj coś wybrać z listy prnd.pl? No nic, trzeba się zainteresować tematem na nowo :confused4:

Zadzwoniłam do tego Midparts w Warszawie na Zielonogórskiej. Tam wymienię jednak ten olej, będę Waszym królikiem doświadczalnym :cool1: . Bliżej, warsztat z polecanych http://www.prnd.pl/warsztaty i w razie czego nocleg u cioteczki w tej samej dzielnicy. Wizytę u Sopy odwołam, bardziej zależało mi na tych 7 lamelach....dowiem się jak to tu będzie wyglądało w tym temacie i dam znać po wizycie o kosztach i efektach. Trzeba być na 8 rano a wizytę potwierdzić na dzień, dwa do przodu.

Opublikowano
  • Autor

Przerabiałem to :wink4: Konieczny nocleg - rzeczywiście w przypadku braku możliwości modyfikacji sprzęgła nie ma co jechać taki kawał. Miejmy nadzieję, że serwis który wybrałaś będzie OK. Czekamy na info :)

Opublikowano

Ja chyba jutro będę u Sopy i jak co, to zapytam czemu tego nie robią :wink4:

Opublikowano
  • Autor

:good:

Opublikowano

Mi Pani powiedziała czemu :) ciekawe jaka wersja dla ciebie będzie.

Opublikowano

Jeżeli faktycznie tak jest, to Sopa jednak nie jest poważnym facetem. Jak można dopuścić, żeby daną naprawę potrafił wykonać tylko jeden pracownik ?

Normalnie gość sam sobie skrzydła podciął.

Opublikowano
  • Autor

Ja tylko napiszę, że to nie jest informacja stricte od Sopy ;) Tak czy siak - trzeba szukać nowego "sprawdzonego" miejsca. Zobaczymy co Magda powie po swoim zwiadzie :decayed:

Opublikowano

Pani powiedziała jedynie, że "ten Pan który to robił u nas juz się tym nie zajmuje" a w dalszej części rozmowy, że właśnie " od miesiąca już takich usług nie prowadzimy". Nie wiem...wylali faceta? i co ja teraz zrobię ?

A moze zwyczajnie mieli duzo reklamacji?

Jakie znacie wersje?

Opublikowano

A może facet był dobry i poszedł do konkurencji. Wersji może być mnóstwo, także dobrze byłoby dowiedzieć się czegoś u źródełka :mysli:

Opublikowano

A może facet był dobry i poszedł do konkurencji. Wersji może być mnóstwo, także dobrze byłoby dowiedzieć się czegoś u źródełka :mysli:

Moja wersja jest ze źródełka, Pan się nie zajmuje tym już. Zapytana Pani o powody nie chciała się tłumaczyć. Nie wiem, może Wasz urok osobisty z Pani wyciągnie więcej niż ja wyciągnęłam. :tongue4:

Opublikowano

Moja wersja jest ze źródełka, Pan się nie zajmuje tym już. Zapytana Pani o powody nie chciała się tłumaczyć. Nie wiem, może Wasz urok osobisty z Pani wyciągnie więcej niż ja wyciągnęłam. :tongue4:

ja jestem z Łodzi i moj mechanik wymienial juz u mnie filtr (ten zewnetrzny) i olej w multi. Jakbys chciala to pisz na prv powiem gdzie i jak. Wymienil wszystko i auto smiga bez problemu juz 35-40 tys km. Na pewno nie przerobi Ci skrzyni, ale na wymiane oleju bedziesz mogla do niego podejchac bez obaw. Ja olej i filtr sam kupowalem, nie pamietam ile placilem, ale warsztat ma w Łodzi (i na marginesie to byly pracownik Idczaka).