Opublikowano 30 Stycznia 201412 l Witam ! Jako starszy pan mam pytnie do kolegów. Czy podsumowując lata waszych doświadczeń warto kupic - oczywiście po dochowania staranności przy zakupie - Audi a4 b8 2.0 tdi z multitronikiem przy przebiegu 170 000 km. Czy użytkowanie takiego auta przy regularnym serwisie nie przyniesie ponad przeciętnych kosztów itp. ---------- Post dopisany at 08:26 ---------- Poprzedni post napisany at 08:20 ---------- Rocznik tego auta to 2010 - kombi. Liczę na opinie i rady. Pozdrawiam wszystkich.
Opublikowano 30 Stycznia 201412 l Autor Witam !Jako starszy pan mam pytnie do kolegów. Czy podsumowując lata waszych doświadczeń warto kupic - oczywiście po dochowania staranności przy zakupie - Audi a4 b8 2.0 tdi z multitronikiem przy przebiegu 170 000 km. Czy użytkowanie takiego auta przy regularnym serwisie nie przyniesie ponad przeciętnych kosztów itp. ---------- Post dopisany at 08:26 ---------- Poprzedni post napisany at 08:20 ---------- Rocznik tego auta to 2010 - kombi. Liczę na opinie i rady. Pozdrawiam wszystkich. Jeśli zaraz po zakupie wymienisz dwumas to przy regularnej wymianie ATF do 300 000km pochodzi
Opublikowano 30 Stycznia 201412 l Jaki jest orientacyjny koszt wymiany takiej dwumasy oraz ile kosztuje olej atf na dzień dzisiejszy ? Z góry dziękuję.
Opublikowano 30 Stycznia 201412 l Jaki jest orientacyjny koszt wymiany takiej dwumasy oraz ile kosztuje olej atf na dzień dzisiejszy ?Z góry dziękuję. Po dwumas zapukaj do tego pana http://a4-klub.pl/members/tom77-9739/
Opublikowano 31 Stycznia 201412 l ciekawe dane z wytrzymałościami w Nm skrzyń Category:Transmissions - Ross-Tech Wiki
Opublikowano 31 Stycznia 201412 l ciekawe dane z wytrzymałościami w Nm skrzyńCategory:Transmissions - Ross-Tech Wiki To są chyba stare dane, bo te multi też do 3.0TDI pakują już
Opublikowano 31 Stycznia 201412 l Autor ciekawe dane z wytrzymałościami w Nm skrzyńCategory:Transmissions - Ross-Tech Wiki To są chyba stare dane, bo te multi też do 3.0TDI pakują już Aktualny max. przewidziany przez producenta to 400Nm. Ta lista jest trochę z kapelusza - ktoś wziął do ręki katalog A4 B6, zobaczył w jakiej najmocniejszej jednostce była montowana, odczytał wartość Nm i wrzucił do tabelki...
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Witam wszystkich.Miałem wielką przyjemność być wczoraj na wymianę ATF w moim multi u Bartka.Człowiek pełen wiedzy, zaangażowania i z sercem na dłoni.Przyjemnie jest wiedzieć, że są jeszcze na tym podłym świecie tacy ludzie, którzy mają pasję, ogromną wiedzę, cierpliwość do nie do końca wiedzących o czym mówią ( mowa o mnie ) ludzi.Skromny, spokojny, pełen profesjonalizmu gościu.Wymienił olej, sprawdził autko, zwrócił uwagę na drobne usterki, cierpliwie wyjaśnił jak używać skrzyni aby jak najdłużej dobrze służyła i odpowiedział na milion pytań ( zabrałem mu pół dnia ).Dziękuję Bartek i mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz.Multi lata jak wariat na nowym ATF.
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Autor Witam wszystkich.Miałem wielką przyjemność być wczoraj na wymianę ATF w moim multi u Bartka.Człowiek pełen wiedzy, zaangażowania i z sercem na dłoni.Przyjemnie jest wiedzieć, że są jeszcze na tym podłym świecie tacy ludzie, którzy mają pasję, ogromną wiedzę, cierpliwość do nie do końca wiedzących o czym mówią ( mowa o mnie ) ludzi.Skromny, spokojny, pełen profesjonalizmu gościu.Wymienił olej, sprawdził autko, zwrócił uwagę na drobne usterki, cierpliwie wyjaśnił jak używać skrzyni aby jak najdłużej dobrze służyła i odpowiedział na milion pytań ( zabrałem mu pół dnia ).Dziękuję Bartek i mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz.Multi lata jak wariat na nowym ATF. Mariusz - widzę, że obiad w Margeritta rzeczywiście Ci smakował
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Teraz to przesadziłeś, to było późne śniadanie-ale za to jak i przez kogo podane?!Jeśli posiłek w Bartka mieście to oczywiście tylko w Margeritta.
Opublikowano 14 Lutego 201412 l 73hrabia jeździłeś do wrześni wymieniać olej ??? u nas nikt tego nie zrobi ?
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Witam, Panowie czy miał ktoś podobny przypadek,samochód po wrzuceniu R czasami D pod górkę gaśnie,nie wiem czym jest dobry mechanik od multi w Krakowie,mam się już bać? shock3:
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Autor Witam,Panowie czy miał ktoś podobny przypadek,samochód po wrzuceniu R czasami D pod górkę gaśnie,nie wiem czym jest dobry mechanik od multi w Krakowie,mam się już bać? shock3: Spróbuj wykonać nową adaptację. Ale skoro gaśnie - to jest to już problem. Niestety jednostki 2000-2003 są bardziej narażone na usterki...
Opublikowano 24 Lutego 201412 l Witam Od nie dawna jestem posiadaczem tego jak teraz twierdze "nieszczęsnego" multi. Wszystko pięknie działało az dwa miechy od kupna. Problem mam taki że skrzynka czasami wchodzi w tryb serwisowy ale troche dziwnie. Auto np. jedzie normalnie, a gdy się zatrzymam i zgaszę motor to czasami przy następnym uruchomieniu pojawia się problem taki że wywala błąd skrzyni lub zapala się choinka kontrolek na fisie. Wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki poczekać chwilkę i dalej jest ok. Zauważyłem też że przy tym nie zapala się kontrolka od świec żarowych. Mechanicy niestety rozkładają ręce bo vag w zasadzie nic nie pokazuje. Co wy na to???? Pozdrawiam PS. śledzę od kilku lat to forum i ciekawych rzeczy tu się można dowiedzieć
Opublikowano 24 Lutego 201412 l Autor WitamOd nie dawna jestem posiadaczem tego jak teraz twierdze "nieszczęsnego" multi. Wszystko pięknie działało az dwa miechy od kupna. Problem mam taki że skrzynka czasami wchodzi w tryb serwisowy ale troche dziwnie. Auto np. jedzie normalnie, a gdy się zatrzymam i zgaszę motor to czasami przy następnym uruchomieniu pojawia się problem taki że wywala błąd skrzyni lub zapala się choinka kontrolek na fisie. Wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki poczekać chwilkę i dalej jest ok. Zauważyłem też że przy tym nie zapala się kontrolka od świec żarowych. Mechanicy niestety rozkładają ręce bo vag w zasadzie nic nie pokazuje. Co wy na to???? Pozdrawiam PS. śledzę od kilku lat to forum i ciekawych rzeczy tu się można dowiedzieć Odczyt błędów na dzień dobry - zapewne uszkodził się sterownik...
Opublikowano 25 Lutego 201412 l podskoczę jeszcze raz na odczyt błędów i wypisze co wyskakuje. co do sterownika to też naczytałem się o jego regeneracji i nikt podobno nie daje pewności na taką naprawę. Przerabiam powoli temat przekładki na manual ale jakoś szkoda tego multi bo jedzie się nim zaje.....e!
Opublikowano 26 Lutego 201412 l Autor podskoczę jeszcze raz na odczyt błędów i wypisze co wyskakuje. co do sterownika to też naczytałem się o jego regeneracji i nikt podobno nie daje pewności na taką naprawę. Przerabiam powoli temat przekładki na manual ale jakoś szkoda tego multi bo jedzie się nim zaje.....e! Przyjedź - zobaczymy co da się zrobić (będzie dobrze ).
Opublikowano 27 Lutego 201412 l podskoczę jeszcze raz na odczyt błędów i wypisze co wyskakuje. co do sterownika to też naczytałem się o jego regeneracji i nikt podobno nie daje pewności na taką naprawę. Przerabiam powoli temat przekładki na manual ale jakoś szkoda tego multi bo jedzie się nim zaje.....e! Przyjedź - zobaczymy co da się zrobić (będzie dobrze ). Tak w sumie to kiedy byśmy się mogli umówić abyś luknął na moją furkę swym okiem.
Opublikowano 27 Lutego 201412 l Autor podskoczę jeszcze raz na odczyt błędów i wypisze co wyskakuje. co do sterownika to też naczytałem się o jego regeneracji i nikt podobno nie daje pewności na taką naprawę. Przerabiam powoli temat przekładki na manual ale jakoś szkoda tego multi bo jedzie się nim zaje.....e! Przyjedź - zobaczymy co da się zrobić (będzie dobrze ). Tak w sumie to kiedy byśmy się mogli umówić abyś luknął na moją furkę swym okiem. Wyjeżdżam jutro i nie będzie mnie do niedzieli - w niedzielę wieczorem skontaktuj się ze mną (telefon masz w pierwszym poście).