Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 1 minutę temu, Fr0styyy. napisał: Jechać specjalnie 700km trochę mi się nie widzi a w najbliższym czasie raczej pod Poznaniem nie będę miał okazji być, hmm. Poza tym jednym błędem o otwartym obwodzie od wstecznego światła nie ma jakichś innych objawów.. Sent from prodiż S6 Edge No skoro to Cię nie drażni...
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Chyba najpierw skłonie się ku sprawdzeniu czujnika wstecznego Sent from prodiż S6 Edge
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 Masz skrzynię automatyczną prawda?
ropello Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Witam, Czy przez uszkodzona przepływke mogę mieć strasznie nieczuły gaz jak skrzynia i silnik są zimne ? Znaczy się wciskam do oporu i rusza powoli po 2-3 sekundach. Wysłane z mojego SM-G928C przy użyciu Tapatalka
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 1 minutę temu, ropello napisał: Witam, Czy przez uszkodzona przepływke mogę mieć strasznie nieczuły gaz jak skrzynia i silnik są zimne ? Znaczy się wciskam do oporu i rusza powoli po 2-3 sekundach. Wysłane z mojego SM-G928C przy użyciu Tapatalka Nie - to raczej wygląda na problem ze skrzynią. Do tyłu rusza normalnie?
ropello Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Tak do tyłu nie ma problemu. Tylko w skrzyni był remont mechatroniki robiony 40 tys km temu przez znajomego od którego odkpiłem samochód Wysłane z mojego SM-G928C przy użyciu Tapatalka
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 1 minutę temu, ropello napisał: Tak do tyłu nie ma problemu. Tylko w skrzyni był remont mechatroniki robiony 40 tys km temu przez znajomego od którego odkpiłem samochód Wysłane z mojego SM-G928C przy użyciu Tapatalka Potwierdzam, kierunek: skrzynia.
ropello Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Potwierdzam, kierunek: skrzynia. Dziękuję, zainteresuje się tym w przyszłym miesiącu bo na razie na ma tragedi Wysłane z mojego SM-G928C przy użyciu Tapatalka
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 2 godziny temu, Bart-S napisał: Masz skrzynię automatyczną prawda? Ech, chyba wiem do czego dążysz... :/
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 31 minut temu, Fr0styyy. napisał: Ech, chyba wiem do czego dążysz... :/ Hehe już mnie trochę poznałeś Jeśli masz automatyczną skrzynię biegów to wskazanie wstecznego odpowiada sterownik skrzyni...
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 A wtedy nie powinno być jakiś problemów z wybierakiem i ogólnie ze wstecznym biegiem? Może dam radę pod koniec miesiąca jak będę jechał po drodze do Wrocławia wpaść na diagnozę...
ecobuda Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Bart-s wybieram się do ciebie. Wyślij mi proszę na Pw numer do siebie. Chciałem się umówić na diagnozę.
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 17 minut temu, Fr0styyy. napisał: A wtedy nie powinno być jakiś problemów z wybierakiem i ogólnie ze wstecznym biegiem? Może dam radę pod koniec miesiąca jak będę jechał po drodze do Wrocławia wpaść na diagnozę... Jeśli padło połączenie potrzebne tylko przy identyfikacji wstecznego to nie. Mogą pojawić się jeszcze problemy z ruszeniem na wstecznym ale nie zawsze (wszystko zależy od konkretnej usterki). Zawartość dodana 0 minutes later 13 minut temu, ecobuda napisał: Bart-s wybieram się do ciebie. Wyślij mi proszę na Pw numer do siebie. Chciałem się umówić na diagnozę. Masz w pierwszym poście i w stopce pod każdym moim postem
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 No cóż, poza tym, że nie świeci się światło i nie wiem gdzie cofam (:lol:) to nie ma żadnych jakichkolwiek najmniejszych zmian w działaniu
Bart-S Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 12 minut temu, Fr0styyy. napisał: No cóż, poza tym, że nie świeci się światło i nie wiem gdzie cofam (:lol:) to nie ma żadnych jakichkolwiek najmniejszych zmian w działaniu Jak podłączysz vcdsa to zadzwoń - sprawdzimy jeszcze kilka rzeczy.
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Zrobię to przy najbliższej możliwej okazji.
fx552 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Hej wam jestem posiadaczem Multitronica w a4 b8 2.0 TDI CR. Mam 2 tematy: - Auto czasem szarpie przy ruszaniu na skreconych kolach, na prostych jest plynnie i nic sie nie dzieje - Po zwolnieniu auta z wyzszej predkosci do jakos 10km/h slychac jakby takie chrobotanie, nie wiem jak to okreslic, z dolu silnika, nie wiem czy to z silnika czy z skrzyni biegow, tak jakby cos wpadało w wibrację i chrobotało. Edytowane 20 Marca 2017 przez fx552
fx552 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Przegub moze dawac objawy szarpania przy ruszaniu?
talesbite Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Rozumiem, że objawy tylko przy skróconych kołach?
Rekomendowane odpowiedzi