Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Antena radiowa i słaby odbiór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam nieorginalne radio i mam slaby odbior jak mi wiadomo antena jest w szybie radio orginalne jakie bylo to rns-e ale ktos wlozyl zwykle i antene radiowa polaczyl przez jakas redukcje co wchodzi w fabryczne wejscie tylko jak biore kabel fabryczny od anteny to jest dwie koncowki takie okragle po co one sa w jedno wejscie jest wlozona ta redukcja a drugie jest takie samo i jest wolne prosze o jakies rady

Opublikowano

Wygląda na to, że przy zmianie radia nikt nie podłączył wzmacniacza anteny, a to drugie gniazdo najprawdopodobniej jest od zasilania wzmacniacza. Może któryś z Kolegów podpowie coś bliżej.

Opublikowano
  • Autor

no to jak mam podpic ten wzmacniacz polaczyc razem z antena chodzi mi o to zeby bylo normalne wejscie antenowe z tego fabrycznego prosze o jakas pomoc[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2009, 20:39_________________________________________________prosze kogos z kolegow o rade

Opublikowano

Zróbn fotki tych przewodów i umieść na forum to powinno przyspieszyc sprawę.

O ile sie orjentuje to tylko avanty miały wzmacniacz sedany co maja antenę w szybie nie posiadały wzmaka, ale moge sie mylić - tak było w starszych modelach

Opublikowano

Myślę, ze wystarczy taki prosty separator antenowy np. z allegro. Jeden koniec wpinasz w radio, z drugiej strony antenę, a na 3 końcówkę podajesz + i masz zasilanie wzmacniacza. Radio fabryczne samo podaje zasilanie dla wzmacniacza, dlatego przy nie ori są takie cyrki.

Opublikowano

Myślę, ze wystarczy taki prosty separator antenowy np. z allegro. Jeden koniec wpinasz w radio, z drugiej strony antenę, a na 3 końcówkę podajesz + i masz zasilanie wzmacniacza. Radio fabryczne samo podaje zasilanie dla wzmacniacza, dlatego przy nie ori są takie cyrki.

Ja kupiłęm na allegro za 20zł taki separator i radio sciaga ok. ale te wzmacniacze to tylko do avantów były stosowane.

Opublikowano

Skąd masz takie informacje Kolego? Według mojej wiedzy w sedanie też jest taki wzmacniacz, w B5 ulokowany w słupku zdaje się prawym, ale mogę się mylić.

Opublikowano

Skąd masz takie informacje Kolego? Według mojej wiedzy w sedanie też jest taki wzmacniacz, w B5 ulokowany w słupku zdaje się prawym, ale mogę się mylić.

Na forum jakiś tydzien temu ktoś miał problem z radiem i mu poradziłęm, żeby zakupił separator i jeden z forumowiczy poprawił mnie, że tylko do avanta to pasuje.

Trzeba poszperać głębiej, żeby to roztrzygnąć.

Opublikowano
  • Autor

wiec co radzicie panowie zebym zrobil bardzo zalezy mi na radyjku moze antene nowa gdzies zalozyc i dociagnac kabel

Opublikowano

Ja bym zaryzykował i kupił odpowiedni separator, ciągnięcie nowego kabla to już ostateczność :wink4:

Opublikowano

Robimy OT, ale znalazłem kilka tematów i tylko w jednym są takie rewelacje o braku wzmacniacza, z innych wynika że sedan B5 i B6 też ma wzmacniacz, a skoro u Kolegi są teki objawy znaczy że w B7 też on jest i nie dostaje zasilania. Opieram się konkretnie na tym: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t80807.0.html;highlight=wzmacniacz+anteny+sedan

i tym: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t80376.0.html;highlight=wzmacniacz+antenowy w kwestii rozwiązania problemu naszego Kolegi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czyli niby to drugie wyjscie to bedzie wzmacniacz i musze polaczyc go z antena

Opublikowano

Sądzę jednak, że skoro był rns, to jedna wtyczka jest od anteny radiowej, a ta wolna od gps :mysli: Separator należałoby zainstalować tak, że wkładasz końcówkę anteny do separatora, całość w radio, a kabel od jego zasilania dajesz na + który pojawia się po włączeniu radia w kostce ISO. Może odezwie się ktoś, kto robił taki myk w młodym aucie.

Opublikowano

wszystkie AUDI od modelu 80 b3 sedany na pewno mają wzmacniacz antenowy w lewym tylnym słupku, nie podałeś zasilania z radia na ten wzmacniacz, przewód w radiu, który jest opisany jako antena w kostce ISO należy podłączyć do przewodu od zasilania wzmacniacza i będzie grało zdejmij osłone słupka i zobacz jaki kolor przewodu oprócz antenowego przychodzi do wzmacniacza i podłącz ten przewód do radia( miałem to w 80 b3 też mi słabo grało i nie łapało fal siedząc w garażu podłączyłem a radio zaczęło grać jak by miało dopalacz, czyściutko zero szumów fale wyszukiwało bez problemów nawet w garażu blaszaku)

Opublikowano
  • Autor

dzieki ale moze ktos z kolegow wie jaki to kolor bo nie chce nic polamac jak bede to rozbieral [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2009, 11:46_________________________________________________jeszcze jedno na wyswietlaczu po lewej stronie tam gdzie jest godzina i data pokazuje sie w lewym rogu taka antenka co to jest

Opublikowano

jeszcze jedno na wyswietlaczu po lewej stronie tam gdzie jest godzina i data pokazuje sie w lewym rogu taka antenka co to jest

:>

Wygląda na to, że właśnie dołączyłeś do ekskluzywnego grona posiadaczy zegara sterowanego radiowo...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

czyli o co to z tym chodzi dokladnie

Opublikowano
  • Autor

panowie ktos powie jaki kolor jest tego kabelka od wzmacniacza antenowego bo patrzylem i ciezko jest rozebrac ten boczek a nie chce nic polamac [br]Dopisany: 20 Wrzesień 2009, 07:57_________________________________________________prosze kogos o pomoc z tym kablem jaki to bedzie kolor[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2009, 06:27_________________________________________________no pomozcie