Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Słabo pali jak się rozgrzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów Mam pewien problem.Zalozyłem niedawno instalacje gazową do mojego Audi 1.8 125 km.Instalka BRc Sequent Wszystko jest oki autko jezdzi pysznie spala 11,5 litra w mieszanym trybie jazdy.Ale jest mały problem.Jak jest zimny np.rano odpala super oczywiscie na benzynie ale jak sie rozgrzeje trzeba okolo 5 sekund krecic rozrusznikiem zeby odpali >odpalanie oczywiscie na benzynie.Przed zalozeniem instalki zawsze ładnie palil.Co to moze byc? Jade niebawem na pierwszy przeglad i nie wiem czy to wina gazowników czy np.cewka umiera.Dodam ze zalozone nowe swiece NGK 3 elektrodowe.Prosze o jakies sugeatie Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Raczej nie jest to wina gazu,jak sam piszesz z nim wszystko okej.

Możesz mieć kłopoty ze szczelnością zaworków wtryskujących.Spróbuj przed odpalaniem wcisnąć gaz do dechy i przekręcić rozrusznikiem parę obrotów(przewietrz silnik),po czym zwolnij pedał gazu i spróbuj odpalić normalnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam szanownych kolegów Mam pewien problem.Zalozyłem niedawno instalacje gazową do mojego Audi 1.8 125 km.Instalka BRc Sequent Wszystko jest oki autko jezdzi pysznie spala 11,5 litra w mieszanym trybie jazdy.Ale jest mały problem.Jak jest zimny np.rano odpala super oczywiscie na benzynie ale jak sie rozgrzeje trzeba okolo 5 sekund krecic rozrusznikiem zeby odpali >odpalanie oczywiscie na benzynie.Przed zalozeniem instalki zawsze ładnie palil.Co to moze byc? Jade niebawem na pierwszy przeglad i nie wiem czy to wina gazowników czy np.cewka umiera.Dodam ze zalozone nowe swiece NGK 3 elektrodowe.Prosze o jakies sugeatie Pozdrawiam

2 minuty przed zgaszeniem silnika przełącz go na benzynę

i zobacz czy zapali normalnie

jezeli tak to wszystko masz ok

Opublikowano

2 minuty przed zgaszeniem silnika przełącz go na benzynę

i zobacz czy zapali normalnie

jezeli tak to wszystko masz ok

jesli tak to znaczy że instalacja źel wyrególowana