tomeksikor81 Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 Witam szanownych kolegów Mam pewien problem.Zalozyłem niedawno instalacje gazową do mojego Audi 1.8 125 km.Instalka BRc Sequent Wszystko jest oki autko jezdzi pysznie spala 11,5 litra w mieszanym trybie jazdy.Ale jest mały problem.Jak jest zimny np.rano odpala super oczywiscie na benzynie ale jak sie rozgrzeje trzeba okolo 5 sekund krecic rozrusznikiem zeby odpali >odpalanie oczywiscie na benzynie.Przed zalozeniem instalki zawsze ładnie palil.Co to moze byc? Jade niebawem na pierwszy przeglad i nie wiem czy to wina gazowników czy np.cewka umiera.Dodam ze zalozone nowe swiece NGK 3 elektrodowe.Prosze o jakies sugeatie Pozdrawiam
mstan Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Witam Raczej nie jest to wina gazu,jak sam piszesz z nim wszystko okej. Możesz mieć kłopoty ze szczelnością zaworków wtryskujących.Spróbuj przed odpalaniem wcisnąć gaz do dechy i przekręcić rozrusznikiem parę obrotów(przewietrz silnik),po czym zwolnij pedał gazu i spróbuj odpalić normalnie. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 Witam szanownych kolegów Mam pewien problem.Zalozyłem niedawno instalacje gazową do mojego Audi 1.8 125 km.Instalka BRc Sequent Wszystko jest oki autko jezdzi pysznie spala 11,5 litra w mieszanym trybie jazdy.Ale jest mały problem.Jak jest zimny np.rano odpala super oczywiscie na benzynie ale jak sie rozgrzeje trzeba okolo 5 sekund krecic rozrusznikiem zeby odpali >odpalanie oczywiscie na benzynie.Przed zalozeniem instalki zawsze ładnie palil.Co to moze byc? Jade niebawem na pierwszy przeglad i nie wiem czy to wina gazowników czy np.cewka umiera.Dodam ze zalozone nowe swiece NGK 3 elektrodowe.Prosze o jakies sugeatie Pozdrawiam 2 minuty przed zgaszeniem silnika przełącz go na benzynę i zobacz czy zapali normalnie jezeli tak to wszystko masz ok
juby_p Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 2 minuty przed zgaszeniem silnika przełącz go na benzynę i zobacz czy zapali normalnie jezeli tak to wszystko masz ok jesli tak to znaczy że instalacja źel wyrególowana
Rekomendowane odpowiedzi