Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ASN] Spalanie stukowe 3.0 ASN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W moim a4 czasami pojawia sie spalanie stukowe ... sygnalizuje to kontrolka check engine. Po dłuższej chwili gasnie.

Cewki wszystkie nowe.. Najpierw wymieniłem na 3szt. zamienników FEBI (czarne??) po jakims czasie gdy padły kolejne 3 wymieniłem na

oryginalne VW z koncówką 115 R.

Wszystko działało przez jakis czas super ale komp dzis pokazuje ,ze 1 cewka z 3 FEBI pada...

Czas na wymiane na ORGINALNA. Jakie cewki powinny byc do mojego silnika ???

Czym różnią sie cewki czerwone od czarnych? Zauważyłem ,że troche wysokoscia ale cewki z tego co wiem są zamienne...WIEC SKAD TA ROZBIEŻNOŚĆ?? Jakie mogą byc przyczyny spalania stukowego ? Paliwo to Benzyna 98 z sprawdzonej stacji... Auto ma moc i wszystko jest z nim ok... Tylko ta kontrolka CHECK ENGINE :/

pozdrawiam

Łukasz

EDIT: Swiece nowe, w dodatku jeden czujnik wałków rozrząu nawalał (WYMIENIONY)ale auto nadal wyswietla check przez spalanie stukowe.

Opublikowano

zobacz jak będzie na innym paliwie[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2009, 12:58_________________________________________________najlepiej dla testu zalać Vpowera 100

Opublikowano

Jakis numer błędu wyskakuje? Może to wina czujnika stuków?

Opublikowano

podobno czujniki spalania stukowego się nie psują

ale kto wie

najpierw sugeruję paliwo a potem dalej :wink4:

Opublikowano

i cewki dobierane przez VIN a nie kupione w ciemno, do silnika , do jednego typu moze byc nieraz 4 inne czesci, VIN- ASO i sie dowiedz, ale najpierw paliwo ,

Opublikowano

witam...masakrowałem sie z tym samym problemem...milion mechaniorów,milion diagnoz i mądrosci...zadnej trafnej...az pewnego czasu....oki,w skrocie;sprawdz działanie skracania dolotu,odkrec mechanizm i sprawdz,czy wałek sterujacy nie oderwał sie od mechanizmu ktory nim porusza,u mnie był urwany,podobno to normalne w tym silniku.aha trafna diagnoze otrzymałem od audi serwice in deutschland,tutaj podłaczenie do komputera i diagnoza nic nie kosztuje...a o kulturze i podejsciu do klijenta nie wspomne;))