aramir Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Witam wszystkich ekspertów .. Pytanie moje dotyczy sterowania centralnym zamkiem ... A dokładnie chodzi o A4 B6 2001 ALT 2L benzyna (tak jak w profilu) i sterowanie centralnym zamkiem.... W chwili obecnej po kliknięciu zamykania, czy otwierania centralnego, zamykają się wszystkie 4 drzwi + klapa, a następnie 1 mrugają kierunkowskazy ... Ostatnio kumpel, który również posiada AUDI(starszą A6) wspomniał mi że jest możliwość uaktywnienia syg. dzwiękowej do tego wszystkiego, tak abym mógł nie tylko zobaczyć , ale i usłyszeć efekt działania centralnego... Rzekomo wykonuję sie to po wsunięciu kluczyka do stacyjki i przy jednoczesnym przytrzymywaniu zamykania na kluczyku ... Czy jest wam coś wiadome w tej kwestii .. z góry dzięki za jakaś podpowiedź...
proton2 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Można uaktywnić potwierdzenie zamknięcia poprzez zmianę kodowania modułu komfortu VAG-iem, +1024 do obecnej wartości. Jednak z tego co widzę, potwierdzenie jest syreną od alarmu, a nie klaksonem, auto musi być więc wyposażone w fabryczny alarm.
aramir Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 wiem że to śmieszne ale...... Próbowałem sprawdzić czy jest alarm fab... jednak nie wiem czy moja metoda była właściwa ..., a mianowicie wsiadłem do auta, a następnie zamknąłem z kluczyka auto , Zacząłem się ruszać jednak auto nie zawyło Czy to znaczy ze nie ma fabrycznego alarmu ? Jeśli tak to rozumiem ze nie ma szans na włącznie syg. poprzez klakson w chwili zamknięcia auta ... [br]Dopisany: 21 Wrzesień 2009, 13:47_________________________________________________więc Panowie jak mam to sprawdzić ? Bo już sam nie wiem czy mam ten alarm ...
udy Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 zostaw otwarte szyby i włączone radio, następnie zamknij samochód, u mnie po paru minutach zaczyna wyć
aramir Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 oki wielkie dzięki w ten sposób spróbuje , ale raczej jestem na 90% pewien , że po prostu nie ma alarmu ...
Kowi87 Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 oki wielkie dzięki w ten sposób spróbuje , ale raczej jestem na 90% pewien , że po prostu nie ma alarmu ... Nie ma, bo po tej twojej próbie już by wył wystarczy ze siadziesz do auta i zamkniesz sie z wewnatrz z kluczyka oczywiscie nie wkładajac go do stacyjki, to po mniej niż 5 minutach będzie trąbił, migał
aramir Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 przyznam się szczerze ze siedziałem w aucie nie więcej niż 1min ... mimo wszystko sprawdzę może faktycznie trzeba więcej poczekać...
Kowi87 Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 przyznam się szczerze ze siedziałem w aucie nie więcej niż 1min ... mimo wszystko sprawdzę może faktycznie trzeba więcej poczekać... Niewiem jak w b6 ale w B5 jest przycisk na środkowym słupku, do wyłaczania monitoringu wewnatrz zeby nie wył jak sie psa zostawi. A poza tym na tylniej bocznej szybie powinieneś mieć naklejke informujacą o alarmie
proton2 Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Jeśli mamy alarm fabryczny w B6, to w drzwiach kierowcy są przełączniki do dezaktywacji czujnika przechyłu jak i czujników ruchu. Konkretnie w schowku drzwi. Gdzieś było zdjęcie na forum, ale nie mogę go teraz znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi