cymek28 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Witam wszystkich.Jestem właśnie w trakcje kompletowania sprzetu do samochodu i nie mam pojęcia jaki nabyć kondensator i o jakiej mocy.Zalezy mi aby nie był drogi-max 2,5 stowki.Wzmacniacz jaki posiadam to ALPHARD - 800W.Proszę o poradę.
schiller Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 do takiego wzmachola wystarczy 1F i za ta kase taki dostaniesz. ale widze ze jestes z niemiec wiec radze ci tam kupowac bo jest taniej.
cymek28 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Opublikowano 6 Maja 2007 Dzieki kolego.A czy mogł bys mi doradzić jaka firme bo jest tyle tego na allegro ze nie wiem w czym wybierać.A jeżeli chodzi o pochodzenie to przepraszam wszystkich jestem oczywiscie z Polski.Juz zmieniłem w profilu sorski
Bartass_1 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Helix, brax, mundorf [ Dodano: 06-05-2007, 19:46 ] Co do wzmacniacz pozostawi wiele do życzenia.. Powiedz mi kolego dlaczego chcesz montować kondensator ???
krycha1 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Wzmacniacz jaki posiadam to ALPHARD - 800W Dobre a tak na serio to przy tym wzmacniaczu to kondensator i tak w niczym nie pomoże.
misiek1602 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Dokladnie jestem takiego samego zdania.Nie ma sensu tracic kasy na kondensator.Czytalem gdzies ze srednio przyjmuje sie 0,1F na 100W w RMS
krycha1 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Tu raczej chodzi o rzeczywistą moc tego wzmacniacza.
Bartass_1 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Wedlug mnie , jest on zbędny, zainwestuj w dobre kable, albo te 250 zł dołóż do lepszego wzmacniacza..
cymek28 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Opublikowano 7 Maja 2007 Chyba będe musiał tak zrobić.Ten wzmacniacz ktory posiadam mam juz jakiś czas a wiadomo jak technika idzie w góre.Wezme go opyle na allegro dorzuce troche kaski i kupie coś lepszego.A jeżeli chodzi o kondensator to słyszałem że jak sie podłączy to inaczej zara basior chodzi.Dziekuje za wasze opinie i pozdrawiam wszystkich Piotr
grzanek85 Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Witam Jeśli chodzi o kociołki :biggrin: to zalecane jest na 400-500 Watt RMS 1F. Osobiście polecam kupić jakąś firmówkę bo niektóre firmy zawyżają pojemność jak np ALPHARD z 1,5 F miały 1,1 lub 1 F. A jeśli chodzi o tego wzmaka to pozbywaj się go szybko bo naprawdę nic z niego nie będzie. Pozdrawiam
adadur Opublikowano 9 Maja 2007 Opublikowano 9 Maja 2007 Też myślę że dla tego piecyka kondek jest zbędny, powiedz jeszcze jaki masz na nim bezpiecznik ale dobre kable powinny załatwić sprawę.
cymek28 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Opublikowano 9 Maja 2007 Miałem tą dopałe kiedyś w BMW powiem szczerze ze nawet grała nieżle "oczywiście jak dla mnie" jeżeli chodzi o bezpieczniki to są dwie 15.Moze podłączę to na próbę w Audi i zobaczę jak chodzi jezeli bedzie to zadowalające dla mnie to dam sobie spokój nie bedę zmieniał.Czas pokaże.Dzieki i pozdrowionka dla wszystkich Piotr
Rekomendowane odpowiedzi