spawacz5 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Witam! Muszę wymienić przepustnicę ale za nic nie mogę dostać używanej o numerach 058 133 063 C (takie oznaczenie ma ta w moim silniku). Na allegro znalazłem --> http://moto.allegro.pl/item748506851_audi_a4_a6_passat_przepustnica_1_8_20_v_turbo.html która wygląda tak samo, w opisie jest napisane, że do AEB ale posiada numery 058 133 063 Q (jak widać numery są te same, jedynie litery są inne). Czy mogę taką przepustnice wstawić na miejsce tej mojej???
elmo814 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 witam jakis czas temu w a6 AEB(98rok) wymieniałem turbinke i przepustnice,kupiłem uzywana z innego silnika AEB, numerów nie sprawdzałem ale wszytsko działało , jak masz mozliwosc wez na probe podlacz i sprwdz jak nie to oddasz pozdr
fend18 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Witam! Muszę wymienić przepustnicę ale za nic nie mogę dostać używanej o numerach 058 133 063 C (takie oznaczenie ma ta w moim silniku). Na allegro znalazłem --> http://moto.allegro.pl/item748506851_audi_a4_a6_passat_przepustnica_1_8_20_v_turbo.html która wygląda tak samo, w opisie jest napisane, że do AEB ale posiada numery 058 133 063 Q (jak widać numery są te same, jedynie litery są inne). Czy mogę taką przepustnice wstawić na miejsce tej mojej??? mam u siebie przepustnice z innego aeb z a6 o ile pamietam tez nie moglem znalezc z literka C na koncu i dziala bez problemow
szogun0 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Witam! Muszę wymienić przepustnicę ale za nic nie mogę dostać używanej o numerach 058 133 063 C (takie oznaczenie ma ta w moim silniku). Na allegro znalazłem --> http://moto.allegro.pl/item748506851_audi_a4_a6_passat_przepustnica_1_8_20_v_turbo.html która wygląda tak samo, w opisie jest napisane, że do AEB ale posiada numery 058 133 063 Q (jak widać numery są te same, jedynie litery są inne). Czy mogę taką przepustnice wstawić na miejsce tej mojej??? A czemu wymieniasz?
Dev Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 jest problem z wolnymi obrotami, są za niskie, falują, czasami silnik gasnie cały czas jest ten sam błąd: potencjometr, usterka zakresu działania
spawacz5 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 Zgasł mi raz Obroty falują gdy jade na wciśniętym sprzęgle do skrzyżowania, zatrzymam sie, zafaluja 3 razy i sie stabilizuja. Gdy odpalam silnik, wlaczy sie, raz spadna i sie stabilizuja. Mozna z tym jezdzic, ale jest to wku******ce dlatego szukam używki. Samochód jest zresztą na sprzedaż, kolega Nosb wystawił mi ogłoszenie. Ale jestem pewien że każdego ta przepustnica będzie ^%$(&%^( to ją chce wymienić żeby nie odstraszać nabywców. Pisze tu o tym bo myśle że moje auto kupi osoba która zna się na motoryzacji, która wie, że połowa 15 letnich aut jest po dzwonach i nie jest boidupą którą odstraszy usterka przepustnicy wartej na rynku wtórnym 200zł...
Dev Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Zgasł mi raz Obroty falują gdy jade na wciśniętym sprzęgle do skrzyżowania, zatrzymam sie, zafaluja 3 razy i sie stabilizuja. Gdy odpalam silnik, wlaczy sie, raz spadna i sie stabilizuja. Mozna z tym jezdzic, ale jest to wku******ce dlatego szukam używki. raz?????? chyba raz, przy kazdym puszczaniu gazu
spawacz5 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 Nie rozumiem czemu piszesz tu takie rzeczy i po mojej modyfikacji poprzedniego posta robisz ze mnie jakiegoś oszusta.... Jakby mi gasł po każdym puszczeniu gazu to bym kupił sobie nową przepustnice za 1k i miał wyjebane..
Dev Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Nie rozumiem czemu piszesz tu takie rzeczy i po mojej modyfikacji poprzedniego posta robisz ze mnie jakiegoś oszusta.... Jakby mi gasł po każdym puszczeniu gazu to bym kupił sobie nową przepustnice za 1k i miał wyjebane.. :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: jakbys sie zajął nią od poczatku a nie jakimis g..... to juz bys miał po kłopocie
duluki Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 chłopaki ja na waszym miejscu zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i zrobienia adaptacji ,zazwyczaj to pomaga no i można troszkę zaoszczędzić a gwarantuję ze jaszcze pośmigasz na tej przepustnicy
Dev Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 chłopaki ja na waszym miejscu zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i zrobienia adaptacji ,zazwyczaj to pomaga no i można troszkę zaoszczędzić a gwarantuję ze jaszcze pośmigasz na tej przepustnicy a jaka dajesz gwarancję, hm ?????? kupisz Koledze nową ? wierz mi, że by go to bardzo, ale to bardzo ucieszyło
spawacz5 Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 Tydzień temu przepustnice wyczyściłem na błysk i.... bez zmian
Rekomendowane odpowiedzi