Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Instalacja sterownika centralnego zamka / alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcialem w tym moim pierwszym poscie skomplementowac liste kabli, ktore sa potrzbne przy w/w instalacji. Szukalem przez dwa dni na forum i wiekszosc tych informacji jest tutaj, ale po rozrzucane. Dlatego wybaczcie powtarzanie tematu. Mam nadzieje, ze pomoge tym plikiem innym. Tutaj konkretny opis, ktory dostalem z allegro:

fc6aed5f0a75344cm.jpg

pozdr. :)

Opublikowano

I nijak ma siie to do zeczywistosci.

Opublikowano

Tutaj konkretny opis, ktory dostalem z allegro:

sorry,ale to nie jest konkretny opis-to jakas nawet nie wskazowka,co gdzie powinno byc podlaczone-takie rzeczy nie robi sie przez internet-trzeba do auta podejsc,i zobaczyc,jak mozna sie wpiac w te kable-ale tak,jak tam jest opisane-nie polecam nikomu podlaczac-bardzo proste podlaczenie,ale dobre podlaczenie alarmu-to tak ,jak napisal kolega ic3ek

I nijak ma siie to do zeczywistosci.

:wink4:

z tego pliku-wynika,ze alarm robi odciecie na elektronike silnika i rozrusznik-to wszystko,to moze wystarczyc,ale nie w takiej postaci,jaka ci przyslali :wink4:

Opublikowano

centralkę masz pewnie taką i od tego gościa pewnie

na 99,9%

http://moto.allegro.pl/item756743481_sterownik_kazdego_c_zamka_twoje_logo_2_sztuki.html

sterownikny7.jpg

widzę że kupiłeś ten sam badziew na allegro co ja po roku czasu użytkowania zaczyna się pieprzyć czasami nie chce otwierać zamyka normalnie.

A teraz do rzeczy z boku obudowy masz taki kabelek tylko musisz wyczytać w instrukcji czy jak on jest przecięty/ nie przecięty jaki jest czas impulsu nie pamiętam jak jest u mnie ma być najdłuższy

co do kabelków czerwony czarny wiadamo plus masa tak jak na rysunku

a schemat podłączenia masz tutaj

schematzm2.jpg

w nogach masz kostki różne musisz odszukać który kabelek odpowiedziałny jest za zamykanie, jak znajdziesz to przecinasz go i podpinasz jeden koniec do kabelka pomarańczowy/czarny a drugi do białego musisz zobaczyć kolejność bo możesz tak utrafić że będzie naciskał na pilocie otwórz a on będzie zamykał i na odwrót to będziesz musiał kabelki zamienić ten pomarań czowo czarny i biały na odwrót. A kabel biało czarny z pomarańczowym robisz mostek poprostu lutujesz ze sobą. a reszta wiadomo + i masa

[br]Dopisany: 01 Październik 2009, 12:29_________________________________________________

Witam,

chcialem w tym moim pierwszym poscie skomplementowac liste kabli, ktore sa potrzbne przy w/w instalacji. Szukalem przez dwa dni na forum i wiekszosc tych informacji jest tutaj, ale po rozrzucane. Dlatego wybaczcie powtarzanie tematu. Mam nadzieje, ze pomoge tym plikiem innym. Tutaj konkretny opis, ktory dostalem z allegro:

fc6aed5f0a75344cm.jpg

pozdr. :)

ten gostek wysyła to samo każdemu jak kupowałem moduł domykania szyb też baran to wysłał a powiem ci że tam piszą takie głupoty na tej kartce że szok. podłącz tak jak ci napisałem dałem schemat mój tyczy się tylko centralki bez alarmu pewnie też masz bez alarmu