Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Resetujące się zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś wie co może być przyczyną tego że tylko podczas włączania świateł mijania resetują się zegary? Gaśnie podświetlenie, wskazówki opadają, oświecają się kontrolki i resetuje licznik dzienny? Trwa to ułamek sekundy i nie za każdym razem... :mysli:

Opublikowano

zonk z masą najprawdopodobniej - do sprawdzenia połączenia pod kierownicą (te śrubowe), jak również kostki licznika.

Opublikowano

kostki w liczniku ok, z masą też raczej wszystko w porządku...

co ciekawe zaczeło się tak dziać po tym jak chciałem spr czy w liczniku żarówki kontrolek nie są popalone (te pod tarczami) i go wyciągnąłem, po włożeniu zaczeło sie to co wyżej opisałem... :mysli:[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 13:15_________________________________________________witam ponownie

problem dalej nie rozwiązany i zaczyna mnie coraz bardziej irytować :angry:

wydaje mi się że przyczyną są albo przetwornice z xeniów albo słabe połączenie powodujące spadek napięcia albo coś z przełącznikiem zespolonym (czasem jak włączam światełka to coś tam "zgrzyta/iskrzy")

co proponujecie? dodam że na odłączonych lampach wszystko jest ok i teraz jak sprawdzić co nie domaga? czy przetwornice czy styki czy przełącznik?

jak zdjąć osłone kolumny kierowniczej?

pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie :hi: