Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie / Wymiana kolektora ssącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok.dzieki

raczej zostane przy seryjnym,uporam sie tylko z tym bledem i wiecej mi do szczescia nie potrzeba. :hi:

Opublikowano

koledzy a to oczym tu piszecie te przejsciowki.......to wszystko co ma na celu jesli chodzi o nasze :ON:

ja po samym czyszceniu kolektora przyznam znaczna poprawe mojej a4 ael teraz 3000-3500 obr. na trzecim biegu wystepuje taka 3sekundowa turbo dziura bladz 519,narazie sie nie moge uporac ale to tak poza tematem.

Przejsciówki trzeba stosowac przy zmianie kolektora ssacego z seryjnego na taki co był montowany w B6 1.9TDI, ma lepszy przepływ spalin niz seryjny, a czyszczenie ma na celu poprawienie wydajnosci, jak i redukcje dymienia :wink4:

taka literówka, ale chodziło chyba o przepływ/transport powietrza ??

Opublikowano
  • Autor

koledzy a to oczym tu piszecie te przejsciowki.......to wszystko co ma na celu jesli chodzi o nasze :ON:

ja po samym czyszceniu kolektora przyznam znaczna poprawe mojej a4 ael teraz 3000-3500 obr. na trzecim biegu wystepuje taka 3sekundowa turbo dziura bladz 519,narazie sie nie moge uporac ale to tak poza tematem.

Przejsciówki trzeba stosowac przy zmianie kolektora ssacego z seryjnego na taki co był montowany w B6 1.9TDI, ma lepszy przepływ spalin niz seryjny, a czyszczenie ma na celu poprawienie wydajnosci, jak i redukcje dymienia :wink4:

taka literówka, ale chodziło chyba o przepływ powietrza ??

no :good::notworthy:

Opublikowano

to sprawdź z miejsca czy gdzieś nie masz teraz tego kolektora, silnika lub w okół egr odymione i z oleju :wink4:

ja miałem identyczny problem i okazało się że poszła uszczelka... a w zasadzie to 2 :gwizdanie:

Opublikowano

Spetsnaz założyłeś juz kolektor :chytry:

jeszcze nie zalozyl ... :wink4::naughty:

Od czego są święta :D czekam jeszcze na opaski, które zorganizował od kaliko44 zaciskowe i jazda.

Ciekawe, czy w 1Z obejdzie się bez zwalania kolektora wydechowego :mysli:

Opublikowano

kolego somes a naczym polegala twoja usterka?

Opublikowano

Kowi jaką długość ma Twoja przejściówka? Przymierzałeś do kolektora? Dobrej jakości jest? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kowi jaką długość ma Twoja przejściówka? Przymierzałeś do kolektora? Dobrej jakości jest? :naughty:

Długosć 102mm rozstaw śrub pasuje wszystko OK, jeszcze musze dorobić sobie podkładki z blachy po miedzy kolektor a przejsciówke

Opublikowano

z blachy? :mysli:

ja zrobiłem z tej zielonej:

http://www.plytyuszczelkarskie.com/

powinna dać radę skoro wytrzymuje 10MPa i 250 stopni

Opublikowano
  • Autor

z blachy? :mysli:

ja zrobiłem z tej zielonej:

http://www.plytyuszczelkarskie.com/

powinna dać radę skoro wytrzymuje 10MPa i 250 stopni

oo własnie z tego zrobie, tylko gdzie to kupić :mysli: ciekawe czy na alegro handluja :chytry:

Opublikowano
  • Autor

:good:

Jeszcze zoorientuje sie u siebie w terenie bo troche ten urlop sprzedawcy mnie drazni bo aż do 5 to bym miał dopiero gdzieś na 10 stycznia :kwasny:[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 17:06_________________________________________________Kolektor załozony, egr usuniety całkowicie, zostawiłem tylko wężyk od N18 czy gdzie to tam przypiete,:mysli: wężyk zaślepiony śrubą, odczucia:

Wzmocnił sie dół, bardziej reaguje na pedał gazu, nie dymi przy przyspieszaniu w zauważalny sposób jak wczesniej, co do głosności pracy mój i tak był głosnym traktorem nie odczułem róznicy :gwizdanie: nagrzewa sie troche dłuzej ale nieznacznie :gwizdanie: jedyne co to pojawiła sie jakaś przerwa w doładowaniu przy 3tys obr, niewiem moze wina nie dostrojenia softu :mysli:

Co do przejsćiówki, skróciłem ja o dobre 5 cm, była czarna jest juz srebrna :gwizdanie:

Opublikowano

:good:

Jeszcze zoorientuje sie u siebie w terenie bo troche ten urlop sprzedawcy mnie drazni bo aż do 5 to bym miał dopiero gdzieś na 10 stycznia :kwasny:[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 17:06_________________________________________________Kolektor załozony, egr usuniety całkowicie, zostawiłem tylko wężyk od N18 czy gdzie to tam przypiete, wężyk z :mysli:aślepiony śrubą, odczucia:

Wzmocnił sie dół, bardziej reaguje na pedał gazu, nie dymi przy przyspieszaniu w zauważalny sposób jak wczesniej, co do głosności pracy mój i tak był głosnym traktorem nie odczułem róznicy :gwizdanie: nagrzewa sie troche dłuzej ale nieznacznie :gwizdanie: jedyne co to pojawiła sie jakaś przerwa w doładowaniu przy 3tys obr, niewiem moze wina nie dostrojenia softu :mysli:

Co do przejsćiówki, skróciłem ja o dobre 5 cm, była czarna jest juz srebrna :gwizdanie:

Kowi musisz mieć nieszczelność :wink4:

przerabiałem to dzisiaj

Opublikowano
  • Autor

i to jest gdzieś gruba bo jak patrzyłem na watrtosci to jest spadek z 1200 ilus na 550 i zaraz spowrotem, jak mi kumpel przesle logi to wkleje, ale drastycznie to wygląda :gwizdanie:[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 18:33_________________________________________________Zrobiłem fotki

40821569.th.jpg

22511295.th.jpg

Czy u was też pod takim katem sie ułożyła ta złączka elastyczna(niebieski sylikon) :mysli: Ma ktos sposób zeby to ładnie na prosto zamontować??

Oczywiscie rurka plastikowa jest przesunięta i jej mocowanie również, ale tak czy tak brakuje jej z centymetr jeszcze żeby było na równo z wyjsciem na kolektor. Po przesunieciu trafiłem na kolejny problem z ta rurką, dotyka alternatora i bedzie sie przecierać :wallbash: skracać jej nie wiem czy sie opłaca bo sie nieźle wygnie, obłoze ja poprzednia rurką<juz to wymieniałem)

94117909.th.jpg

Opublikowano

Kowi na 100% masz nieszczelność... ja dzisiaj odkryłem u siebie dwie :kox:

teraz raz że auto lepiej zapier%^&* a dwa że nie ma laga i ciągnie równo przez całe obroty :wink4:

Tutaj jak to wygląda u mnie:

0b4b9e50cb969294.jpg

Opublikowano

kolego somes a klekocze jak transit :naughty:

Opublikowano

kolego somes a klekocze jak transit :naughty:

idzie jak przeciąg :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Somes a mocowanie rury plastikowej bardzo przesunąłeś :chytry: bo faktycznie u ciebie jakos prosto to wyszło, śruby mam dokręcone na bank więc wine to widze w łasnie w tej złączce, jutro sie sprawdzi to jeszcze czy można cos przerobić :gwizdanie:

LOGI

30466735.th.jpg

011kpy.th.jpg

Opublikowano

Somes a mocowanie rury plastikowej bardzo przesunąłeś :chytry: bo faktycznie u ciebie jakos prosto to wyszło, śruby mam dokręcone na bank więc wine to widze w łasnie w tej złączce, jutro sie sprawdzi to jeszcze czy można cos przerobić :gwizdanie:

LOGI

30466735.th.jpg

011kpy.th.jpg

wygląda na prostą ale w rzeczywistości jest też cofnięta troszkę :wink4:

niech Ci ktoś przebutuje mocno auto do 4k obr na postoju a Ty macaj pod maską i szukaj gdzie dmucha :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A jaki ty miałeś błąd na vagu :mysli:

Coś takiego jak ja :chytry:

16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal

P0101 - 35-10 - - - Intermittent

17654 - Needle Lift Sensor (G80): Implausible Signal

P1246 - 35-10 - - - Intermittent