Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Sposoby na zlikwidowanie pisków i skrzypień elementów wnętrza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sobie z tym radzić. Po latach auto już nie jest tak "ciasne" na elementach jak kiedyś.

Jak się pozbyć stada "świerszczy". Interesują mnie Wasze sposoby i metody.

Czymś to popodklejać, przesmarować, coś podłożyć ? :mysli:

Opublikowano

U mnie popiskiwało w dwóch miejscach pierwszy to powszechnie znane piski od zapięcia pasów fotela kierowcy tam podkleiłem filc(ma swój klej wystarczy tylko odkleić folie i przykleić) którym podkleja się nóżki mebli koloru czarnego więc w ogóle go nie widać :cool1: a drugie miejsce to roleta najpierw użyłem oleju silikonowego ale nie dało rezultatu dopiero ten sam filc dał radę :naughty:

Opublikowano

U mnie coś pod radiem-klimą piszczy ale nie zawsze.

Czasami trochę roleta ale bardzo rzadko.

Opublikowano
  • Autor

U mnie półka (sedan) daje mi taką orkiestrę, że wymiękam..

Przypuszczam, że piszczy krawędź półki w miejscu gdzie styka się ze słupkiem.. Więc filc na takiej maej powierychni będzie ciężko przykleić.. No, ale spóbuję.

Opublikowano

mam ten sam problem z tylnią półką, na delikatnych wybojach piszczy jak wściekła i nie moge zlokalizować gdzie tkwi problem, ale myślałem raczej o tych zapinkach bo to taki jakby metaliczny pisk

Opublikowano

u mnie jak malowałem samochód to rozbierałem wszystko i widocznie coś źle złożyłem bo strasznie trzeszczał tunel środkowy przy chamulcu ręcznym tak mnie to wkur....ło że rozkręciłem przesmarowałem dobrze wazeliną techniczną złożyłem a nadmiar który wyszedł przetarłem ściereczką i odziwo taka cisza że szok i to polecam

Opublikowano
  • Autor

Ja zaraz wybieram się do samochodu. Zaopatrzyłem się w różne filce, silikony w spray-u, smary grafitowe, natłuszczacze etc.

Bo mnie chu** strzeli :angry:

Opublikowano

Ja zaraz wybieram się do samochodu. Zaopatrzyłem się w różne filce, silikony w spray-u, smary grafitowe, natłuszczacze etc.

Bo mnie chu** strzeli :angry:

zapadaj wazeline techniczną kosmetyczną ja miałem taką do klem i powiem ci że rewelacja cisza

Opublikowano
  • Autor

Też kupiłem :>

Opublikowano

u mnie roleta skrzypiała, ale (było na forum) wystarczyło okleić taśmą (power tape) mocowania i po problemie :wink4:

natomiast moje drzwi skrzypią jak cholera i nie mogę zlokalizować dokładnie miejsca które daje czadu :kwasny:

Opublikowano

U mnie doprowadza mnie drżenie zagłówka na postoju i przy ruszaniu które doprowadza mnie do szału :wallbash: nie wiem jak to zlikwidować bo to drży coś w środku zagłówka, jak docisne go głową to ustaje to drżenie. Ma ktoś na to jakiś sposób?? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

U mnie doprowadza mnie drżenie zagłówka na postoju i przy ruszaniu które doprowadza mnie do szału :wallbash: nie wiem jak to zlikwidować bo to drży coś w środku zagłówka, jak docisne go głową to ustaje to drżenie. Ma ktoś na to jakiś sposób?? :mysli:

Wymienić zagłówek, albo rozpruć sprawdzić i zszyć :)

Pewnie jest nadłamany w środku. - przyczyna: pasażer, który nie ma siły wysiąść o włąsnych siłach, tylko musi się dźwigać właśnie za zagłówek.. :gwizdanie:

Opublikowano

Nie no nic połamanego tam raczej nie będzie, zagłówek można ustawiać w każdej możliwej pozycji i nic nie stawia oporu, poprostu coś tam dzwoni ale co?? :mysli: rozprucie to juz przegięcie tu chodzi o jakiś "podwórkowy" sposób usunięcia tego problemu

Opublikowano
  • Autor

Napisałem tak, bo u mnie było podobnie..

Jeśli coś Ci lata w środku zagłówka, to jak się tego pozbędziesz bez rozpruwania ?:)

Chyba, że jeśli coś Ci lata, to uda Ci się to zrzucić "na doł" zlokalizować i strzykawką wciskąć jakiś klej, co to latające dziadowstwo przyklei do czegoś innego, żeby nie latało.. :tongue4: Nie mam innego pomysłu :>

Opublikowano

U mnie też drży zagłówek przy fotelu kierowcy - ale to chyba nie w środku... Wydaje mi się że to nóżki które wchodzą w oparcie, nie wiem może jakiś luz się zrobił?

Opublikowano

U mnie tez drżał, to przełożyłem go na tylna kanapę, to wgłębienie gicio go trzyma :)

pozdr.