rastafaraj87 Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Witam 2 miesiące temu zakupiłem moją ślicznotkę A4 1,8 20v 125 k/m 1995r auto posiada lpg . nie zabardzo wiem jaki płyn wlać do układu chłodzeniowego, ile tam wchodzi owego płyny . To co teraz jest nawet nie wiadomo co to takiego ,zauważyłem też ze trochę go ubywa ale nie dużo, moze to woda destylowana i wyparowywuje po trochu . Chce wyczyści układ i zalac go od nowa nowym płynem zimowym oczywiście. Na jakim płynie jeżdzicie?
Samaelos Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Płyn to koncentrat G12. Wg książki A4 sam naprawiam do tego typu wchodzi 6 litrów już po rozrobieniu. Do -25stopni należy użyć 2,4l g12 i 3,6l wody, do -35 stosunek 1:1 a więc 3l g12 i 3l wody. Woda oczywiście destylowana.
akjam Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Wczoraj gdzieś widziałem podobny wątek. Na przyszłość użyj szukajki. Pozdrawiam
rafi_a4 Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 lej smialo obojetnie jaki plyn znanej firmy - nie jakies made in carrefour ..... wiekszosc nowych plynow chlodzacych ma napisane ze nie zawieraja srodkow żrących sa na bazie glikolu i sa przeznaczone do chlodnic aluminiowych oraz ze sa mieszalne ze wszystkimi plynami . z takich jak znajomi leja to petrygo, prestone-jest w promocji w TESCO za 4 litry ok25zl. kup dwie banki 4-litrowe i bedziesz mial 2 litry na dolewke. pozdrawiam
endriuu Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Jesli nie G12+ to Prestone.
rastafaraj87 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Opublikowano 11 Października 2009 ok koledzy dziękuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi