danii1987- Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Witam! ostatnio zauważyłem, że mój komputerek coraz wolniej chodzi, a kopiowanie plików trwa wieki. więc sobie postanowiłem trochę posprawdzać co i jak. i znalazłem... Procek chodzi na pół gwizdka. Ma ktoś pomysł gdzie pogrzebać i co z tym zrobić? Pytam bom zielony :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Październik 2009, 19:06_________________________________________________dodam jeszcze, że czasami ale to naprawdę bardzo rzadko wyświetla się normalne parametry
koziol1990 Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Po prostu przy mniejszym obciązeniu procesor się nudzi - i przełącza na mniejszy mnożnik, oszczędzając energię (między innymi) - i własne tranzystory. Wlacz duzo programow na raz to bedzie ci z normalnym chodzic
endriuu Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Jesli chcesz aby Twoj procek dzialal na max mnozniku non stop (wiersz Multiplier w CPU-Z - 12,5 x 200MHz = 2500 MHz) - wylacz funkcje C1E i EIST w BIOSie. Zdajesz sobie sprawe z duzych mozliwosci OC twojego procka?? jaka masz plyte główną?
danii1987- Opublikowano 7 Października 2009 Autor Opublikowano 7 Października 2009 Jesli chcesz aby Twoj procek dzialal na max mnozniku non stop (wiersz Multiplier w CPU-Z - 12,5 x 200MHz = 2500 MHz) - wylacz funkcje C1E i EIST w BIOSie. Zdajesz sobie sprawe z duzych mozliwosci OC twojego procka?? jaka masz plyte główną? dziękować, działa co do procka to nie mam pojęcia o jego możliwościach.. A płytę mam: Gigabyte S-series GA-EP31-DS3L jeśli masz jakiś ciekawy artykuł na ten temat, to podrzuć, chętnie sobie poczytam....
endriuu Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 bez zmiany napięcia na procku powinien pójsc na tej płycie na 3.3 GHz. czyli podnoś pomału FSB w BIOSie do 250 MHz. oczywiscie zakładam, ze masz odpowiedni zasilacz i podatne na OC RAMy. tu masz art na temat krecenia tego proca: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4545-3 oczywiscie mozesz od razu ustawic napiecie na ramach 2.1V
Rekomendowane odpowiedzi