Bartez1982 Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Witam Mam pytanko apropo zmiany kluczyka. Posiadam kluczyk zwykły (nie scyzoryk) i chciałbym załozyć alarm z kluczykiem typu scyzoryk, z tego co sie zdążyłem zorientować to muszę: -dorobić mechanicznie grot -przełożyć pastylkę immo (o ile jest w moim starym kluczyku?) -i.....??? tu pojawia się pytanie czy po tych operacjach kluczyk będzie działał czy muszę go jeszcze zakodować w jakiś sposób jeżeli tak to prosiłbym o jakiś opis tej procedury. Z góry dzieki za pomoc.
Wihajster Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Witam Mam pytanko apropo zmiany kluczyka. Posiadam kluczyk zwykły (nie scyzoryk) i chciałbym załozyć alarm z kluczykiem typu scyzoryk, z tego co sie zdążyłem zorientować to muszę: -dorobić mechanicznie grot -przełożyć pastylkę immo (o ile jest w moim starym kluczyku?) -i.....??? tu pojawia się pytanie czy po tych operacjach kluczyk będzie działał czy muszę go jeszcze zakodować w jakiś sposób jeżeli tak to prosiłbym o jakiś opis tej procedury. Z góry dzieki za pomoc. A masz centralny z pilota czy nie?
Bartez1982 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Opublikowano 11 Października 2009 Mam centralny na pilota ale dokładany w kluczyku nie ma jeśli o to pytasz[br]Dopisany: 08 Październik 2009, 21:41_________________________________________________Nikt nic nie wie?? ;(
scuzz Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Kolego jeśli przełożysz pastylkę to nic nie musisz zmieniać kodować itp. Tylko pamiętaj żeby nie uszkodzić pastylki przy wyciąganiu ze starego kluczyka sa bardzo delikatne.
vudi Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 a jak wyciągnąć tą pastylkę nie uszkadzając jej? ona jest jakoś przyklejona, czym rozpuścić ten klej?
_Solar_ Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 powinna ładnie wyjśc bez problemów.Natnij w koło cienkim nozykiem najlepiej takim do tapet a pózniej podważaj jakąś igiełką powinna wyskoczyc
vudi Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 ona tam tak ciasno siedzi, że igły wsadzić nie moge nie ma jakiegoś rozpuszczalnika czy coś? bo jednak nie bardzo chce to uszkodzić
_Solar_ Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 spróbuj moze podgrzać suszarką albo cuś zeby to sie rozeszło i wtedy wyjdzie.A jak nie to na warsztat niech Ci nową pastylke zakodują :gwizdanie:
krych83 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 witam ja zmieniłem na scyzoryk jakieś dwa miechy temu i jest super . dorobiłem mechanicznie grot ale ten zestaw co ja kupiłem na allegro miał za wąski grot ale gość co dorabiał dał mi swój i dorobił na poczekaniu za 45zł i grot sobie zmieniłem . a inny chciał 150zł i godzina czekania. immo delikatnie wyskrobałem małym nożykiem troszkę ten plastyk porozcinałem z boków i się udało było trochę ciężko ale się udało , jak włożyłem do nowego immo samochód ładnie odpalił i żadnego kodowania pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi