Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje proporcje to:(mixol Lotos lub Orlen 1L-11zł szt.) 100 ml MIXOLU na każde 10 litrów ON.

Czyli na bak ok. 70 litrow lejesz ok. 700 ml MIXOLU? :shocked:

Tak co jakiś czas tak wychodzi - żaden problem! I powiem że we wcześniejszych moich dieselkach też tak robiłem i było zawsze Ok,zwłaszcza jak na rynku nie było jeszcze STP w czarnej butelce.

Pozdrawiam i zachęcam!

Opublikowano

Tak co jakiś czas tak wychodzi - żaden problem! I powiem że we wcześniejszych moich dieselkach też tak robiłem i było zawsze Ok,zwłaszcza jak na rynku nie było jeszcze STP w czarnej butelce.

Pozdrawiam i zachęcam!

Nie powiem i ja ta miksture dolewalem w zime ale ok 50 ml + 50 ml depresatora...na bak 70 l.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja kupiłem jakieś K2 na allegro. tanie to jak barszcz, w takich małych butelkach ale podają taką samą wydajność jak na STP. Ktoś ma doświadczenia?

Pozdrawiam

Opublikowano

a ja slyszalem ze sie dolewa troche oleju do wtryskow tylko jakiego i ile??

Opublikowano

_________________________________________________ :decayed:

a ja slyszalem ze sie dolewa troche oleju do wtryskow tylko jakiego i ile??

mixol na 30l ropy i 100mg oleju tak piszą chłopaki :wink4:
Opublikowano

ale caly mixol na 30l ropy?? a to 100mg oleju tylko jakiego

Opublikowano

ale caly mixol na 30l ropy?? a to 100mg oleju tylko jakiego

Na pełny bak zalej 200-300 ml Mixol'u i będzie pan zadowolony ( więcej nie :cool1: ) ... od czasu do czasu STP do wtrysków Diesla lub ( wg. mnie lepszy ) Liqui Moly http://www.liqui-moly.pl/features/katalog?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=41&category_id=17 :wink4:

Opublikowano

Nie stosowałem , ale wg. mnie to to samo co zwykły Mixol tyle , że od Motul'a :wink4:

Opublikowano

hmm liqui molly juz zalalem cale :naughty: teraz tylko profilaktycznie mixolu bede dolecwac dzieki

Opublikowano

Ludzie nie wpadajmy w paranoje, co wy chcecie jednym samochodem do końca życia jeździć?:)

Opublikowano

ja tam żadnego badziewia nie dolewam i problemów nie mam te wszystkie mikstury to działają na waszą psychikę myślisz sobie dolałem to będzie dobrze a potem się coś psuje i :confused4:

Opublikowano

ja tam żadnego badziewia nie dolewam i problemów nie mam te wszystkie mikstury to działają na waszą psychikę myślisz sobie dolałem to będzie dobrze a potem się coś psuje i :confused4:

A kto STP lał :tongue4:

Opublikowano

Oj STP to jeszcze rozumiem, raz na jakiś czas zalać wiadomo paliwko się spala powstaje nagar to tam raz na 10 tyś km można zalać ale z tym mixolem to już lekka przesada. Chyba że na oranżadzie jeździcie :tongue4:

Opublikowano

Ludzie nie wpadajmy w paranoje, co wy chcecie jednym samochodem do końca życia jeździć?:)

Tu nie chodzi o paranoję, tylko że poprawia się kultura pracy silnika i na pewno zwiększa to żywotność np. PD. Sam pewnie nie masz nowego auta z ASO z przebiegiem 100kkm, a jak Ci kiedyś padnie PD to zrozumiesz o czym tu pisaliśmy :wink4:

Opublikowano

czyli co polecacie ?? mam avf, warto coś dolać?? nie mam żadnych problemów ale jak to mówią profilatyka :wink4: