Yanuha Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Witam i prosze o pomoc.Temat poruszany niejednokrotnie ale w moim przypadku jest zdecydowanie inaczej.Właśnie odebrałem autko od mecha i odczuwam straszne buczenie o niskich tonach w środku,że uszy odpadywują.Wydech lużny.Przed ustawą zbieżności. Napraw jakich dokonałem:wahacze dolne,końcówki drążków kier.,poduszki pod silnikiem,pasek klinowy,filtry,olej,uszczelka pod miską olej.,gumy na tylnej belce. Co to może być?Proszę o podpowiedzi. Dodam ,że plecionka też jest nowa.Mega buczenie przechodzi do drżenia np gdy opuszcze szybe.Ogólnie gdy jakiś element poczuje się lużniej odrazu nim telepota.Mechanik poruszał silnikiem i wychodzi na to że to poduchy(są nowe) a przeca są od tego aby nie przenosić drgań. Co może być z tymi poduchami?Jakość do bani czy montaż nieodpowiedni.Pomocy
Wihajster Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Jakiej firmy założyłeś poduchy?
Yanuha Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Jakiej firmy założyłeś poduchy? Szczerze to na tą chwile nie wiem,części zamawiałem bardzo dawno.90% części miałem od febi ale obawiam się że akurat te poduchy były zwykłe.
Wihajster Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Jakiej firmy założyłeś poduchy? Szczerze to na tą chwile nie wiem,części zamawiałem bardzo dawno.90% części miałem od febi ale obawiam się że akurat te poduchy były zwykłe. no to masz odpowiedz...
Yanuha Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 No ok rozumiem,ale czy mogą być jeszcze inne przyczyny? Domyślam się ,że to te poduchy ale muszę być pewny.Piszesz jakbyś był pewny w 100%ach.Chciałbym uniknąć drogi dedukcji.
tom2009 Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Jakiej firmy założyłeś poduchy? A jakiej firmy najlepiej założyć ?
Wihajster Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Jakiej firmy założyłeś poduchy? A jakiej firmy najlepiej założyć ? Lemforder :gwizdanie:
Yanuha Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 Ciekawe ,że tylko ja założyłem jakieś zamienniki i tylko mi buczy.Innym nie buczy tylko mnie buczy,bo wszyscy mają Lemforder.Wszyscy macie ori Lemf......?Kto ma zamienniki i mu nie buczy?Tak sobie myślę ,że jak zamienie na Lemforderki i np nie przestanie buczeć to kolega Wihajster napisze żebym sprawdził jeszcze coś innego,a potem jeszcze i jeszcze.Mimo wszystko dziękue za interesacje tematem.Pozdrawiam ;(
Musashi Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 powody buczenia moga byc 4. 1. plecionka do chrzanu, to ze nowa nie znaczy ze dobra, byc moze zle wspawana - za duze naprezenia. 2. dziura w lub luzny uklad wydechowy. 3. wieszaki ukladu wydechowego zerwane, liche lub zle wyregulowany uklad. 4. poduszki silnika lub i skrzyni biegow zuzyte lub liche....
tom2009 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 powody buczenia moga byc 4. 1. plecionka do chrzanu, to ze nowa nie znaczy ze dobra, byc moze zle wspawana - za duze naprezenia. Mam pytanko odnośnie wibracji przez plecionkę. Czy jak dodam gazu to też drży jak jest walnięta plecionka ? Czy po dodaniu gazu wibracje ustają ? Czy jest jakaś reguła ?
Musashi Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 niestety, nie ma reguly. trzeba auto na podnosnik lub lepiej najazd. reka dociskac elementy ukladu wydechowego (uwaga na wysoka temperature) w trakcie pracy silnika i obserwowac.
Rekomendowane odpowiedzi