medyczny.ratownik Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Witam Was :siema:wszystkich .Mam od kilku miesięcy problem dotyczący kontrolki poduszki powietrznej na tablicy rozdzielczej .Co jakiś czas zapala się kilka razy był spokój po wykasowaniu błędu a teraz to już od jakiegoś czasu nie mogę wykasować. Kiedyś była wyciągana poduszka powietrzna i sprawdzana taśma przez elektryka ale nie było nigdzie przerwy sygnału podczas kręcenia kierownicą. Kiedyś zapaliła mi się kontrolka po opuszczeniu kierownicy w dół a innym razem po przesunięciu fotela. W fotelach też jest poduszka ale kości pod fotelem są OK. Bardzo proszę o poradę jak mógł bym sobie poradzić z tym problemem . Dziękuję i pozdro. Zamieszczam po niżej mój błąd z VAG Control Module Part Number: 8D0 959 655 C Component and/or Version: Airbag 7 Audi DE2 Software Coding: 00102 Work Shop Code: WSC 06325 1 Fault Found: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-00 - Resistance too High Wyczytałem że to : 1217 Zapalnik bocznej poduszki powietrznej, strona kierowcy - N199 I jeszcze jedna sprawa od jakiegoś czasu coś mi się zerwało w regulacji poduszki wychodzącej pod lędźwiami i teraz nie wychodzi w ogóle.Proszę jeszcze raz o pomoc .
RADOSŁAW Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Sprawdz złączke pod fotelem, pewnie ona niekontaktuje.
medyczny.ratownik Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 Witam dzięki za odowiedź , jutro sprawdzę połączenie , chociaż kiedyś ręką dotykałem tam i niby nie pomogło.Ale wiesz może jak wyciągnąć fotel, od czego się zabrać ?? Bo muszę w fotelu jedną rzecz naprawić .
michalutp Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Kolego miałem to samo, rozepnij kostki pod fotelem. psiknij wd40 złącz i po problemie.
medyczny.ratownik Opublikowano 15 Października 2009 Autor Opublikowano 15 Października 2009 Ale mam psikać kontaktem lub WD 40 na odpiętym akumulatorze ?? czy wystarczy wyłączyć zapłon ?Dziękuje
czupaczups Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Witam. Miałem ten sam problem, poruszałem kostkami pod fotelem kierowcy jednak nie zgasła kontrolka, dziś byłem na kompie u elektryka i skasował mi ten błąd kontrolka gaśnie po włączeniu zapłonu. Ot taki psikus elektryki w samochodzie.
michalutp Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 Ja to robiłem tylko na wyłączonym zapłonie, na 99% pomoże- sam błąd mówi za siebie, u mnie kostki wyglądały super a jednak wd 40 pomogło.
Gość jonny Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 Zamiast WD-40 zastosuj preparat typu "kontakt"
Rekomendowane odpowiedzi