fusse Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 witam szykuje sie na wymiane rozrzadu, lecz chce to zrobic za jakies 2tyg. mam teraz bardzo niski poziom oleju, a nie wiem co mam wlane, dlatego chcialem teraz na dniach zmienic olej, i tu jest moje pytanie: czy przy wymianie rozrzadu spuszcza sie olej z silnika? czy tylko plyn chlodzacy spuszcza sie? bo nie wiem juz czy wymieniac go czy czekac do wymiany rozrzadu... taki maly ps: wymienic tylko rolke napinacz i pasek? czy te rolki male i pompe tez odrazu? pozdrawiam!!
spanky Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 olej mozesz wymienc osobno ... przy rozrzadzie wymieniasz wszsytko ... [jest na forum opis co masz wymienic]
fayera Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 olej mozesz wymienc osobno ... przy rozrzadzie wymieniasz wszsytko ... [jest na forum opis co masz wymienic] Tak jak pisze Ci Spanky-wszystko. Nie szczyp się bo pózniej możesz płakać.
MarcinRoz Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 czy przy wymianie rozrzadu spuszcza sie olej z silnika? Jeśli nie wiesz jak dawno był wymieniany to radzę zmienić(także filtr).Odnośnie płynu chłodzącego sprawa się przedstawia tak samo, lecz chcąc wymieniać kompletny rozrząd, wymienia się również pompę wody.... co równa się ze spuszczeniem płynu... a wtedy jest okazja aby go zmienić PS. Lepiej wymień wszystko, aby mieć spokojny sen. Byłem kiedyś użytkownikiem afn-a, więc wiem ile dał mi frajdy> Dbaj o niego
fusse Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 kupilem go niedawno, nic jeszcze nie robilem i nie wiem co bylo kiedy wymienianie. mam bardzo niski stan oleju,a nawet nie wiem co mam dolac, dlatego chce wymienic (wiadomo filtr tez ) a czy tu ktos na forum oferuje sie ze sprzedaza tych czesci? bo w intercarsie napewno beda chceli kupe kasy no wode teraz tylko doleje bo tez jest malo, a przy wymianie rozrzadu g12+ wleje. to jak tylko przyjdzie motul to wymieniam olej!
Musashi Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 przeciez wymiana paska jest niezalezna, od wymiany oleju, jedno ma swoj termin i drugie swoj
fusse Opublikowano 13 Października 2009 Autor Opublikowano 13 Października 2009 ja rozumiem, tylko nie wiedzialem, czy przypadkiem przy zmianie rozrzadu nie trzeba spuscic olej z silnika,ale teraz wiem,ze nie trzeba, dlatego niedlugo zmieniam olej! nie wiecie czy ktos z klubu sprzedaje czesci do wymiany rozrzadu? znalazlem na allegro taki zestaw, lecz nie ma tam nic napisane o a4 afn silnik : http://allegro.pl/item757321513_rozrzad_pompa_1_9_tdi_seat_ibiza_leon_toledo_1_9.html
MarcinRoz Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 ja rozumiem, tylko nie wiedzialem, czy przypadkiem przy zmianie rozrzadu nie trzeba spuscic olej z silnika,ale teraz wiem,ze nie trzeba, dlatego niedlugo zmieniam olej! nie wiecie czy ktos z klubu sprzedaje czesci do wymiany rozrzadu? znalazlem na allegro taki zestaw, lecz nie ma tam nic napisane o a4 afn silnik : http://allegro.pl/item757321513_rozrzad_pompa_1_9_tdi_seat_ibiza_leon_toledo_1_9.html W/w link odnosi się zupełnie do innego silnika. U Ciebie jest tylko jedna rolka prowadząca, napinacz, pasek i pompa. Rolki polecam firmy INA, pasek- Contitech, pompa - hepu. W każdym szanującym się sklepie motoryzacyjnym dostaniesz te części.Po wymianie ustaw kąt wtrysku bo na bank się rozjedzie, a idzie zima i będą problemy z uruchomieniem silnika przy niskich temp. Poniżej masz instrukcję jak owy kąt wtrysku ustawić poprawnie: http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/odp_a4_b5_19_tdi_afn_ustawienie_kata_wtrysku-t10913.0.html
MARCIN607 Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 zgoś się do Tom77 on ma części i jakieś rabaty chyba nawet
Rekomendowane odpowiedzi