Tomek4don Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Witam mam problem tego typu, przy jezdzie samochodem temp wynosi 90 natomiast na postoju rośnie do 100-110, niegrzeje mi tem w środku leci tylko zimne powietrze, oraz płyn w zbiorniczku dostaje powietrza, przy odkreceniu korka woda wypycha do gory przy wyzszych obrotach silnika. idzie powietrze poprostu babluje ;/
Nosfer Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Witam mam problem tego typu, przy jezdzie samochodem temp wynosi 90 natomiast na postoju rośnie do 100-110, niegrzeje mi tem w środku leci tylko zimne powietrze, oraz płyn w zbiorniczku dostaje powietrza, przy odkreceniu korka woda wypycha do gory przy wyzszych obrotach silnika. idzie powietrze poprostu babluje ;/ 1) Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. I postaraj się poprawić tak aby było czytelniej. 2) W temacie nazywamy problem, a nie piszemy "Problem, Pomocy, Nie działa etc" Zapraszam jeszcze raz do działu NEWBIE i zapoznania się z regulaminem, faq itp. _________________________________________________ Jeśli wywala Ci płyn chlodniczy przez zbiorniczek, tzn. że spaliny z komory dostają się do układu chłodzenia przez co rośnie w nim ciśnienie i woda wypychana jest przez zaworek upustowy w korku. Przyczyną pewnie jest nieszczelność spowodowana przez uszczelkę pod głowicą.
Tomek4don Opublikowano 16 Października 2009 Autor Opublikowano 16 Października 2009 niestety nie bo uszczelka jest zalozona nowa, glowica splanowana, i na podcisnienie sprawdzona.
endriuu Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 termostat. a jesli nie termostat to pompa wodna nie działa.
Dev Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Witam mam problem tego typu, przy jezdzie samochodem temp wynosi 90 natomiast na postoju rośnie do 100-110, niegrzeje mi tem w środku leci tylko zimne powietrze, oraz płyn w zbiorniczku dostaje powietrza, przy odkreceniu korka woda wypycha do gory przy wyzszych obrotach silnika. idzie powietrze poprostu babluje ;/ trzeba odpowietrzyć dokładnie układ chłodzenia jeżeli to nie pomoże to pozostała uszczelka coś zostało żle poskładane
Tomek4don Opublikowano 18 Października 2009 Autor Opublikowano 18 Października 2009 pompa wody nowa, termostat nowy, układ cały odpowietrzony także ciezki temat
Rekomendowane odpowiedzi