Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Świece żarowe podgrzewające płyn chłodzący

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

k0za, ja też coś mam problem teraz uzyskać 90*C dopiero jak polatam na trasiep onad 120 to idzie na 90 ale póżniej wm ieście spada na jakieś 85~

Opublikowano

aju, to termostat masz walnięty jak nic. U mnie jest tak że jak już uzyskam te 90*C to już nie zejdzie niżej.

Opublikowano

Koledzy tylko oryginał termostat kupiony w ASO już to przerabiałem i musi być dobrze :> ja żonie do audi 80 kupiłem termostat z allegro za 50 zł oryginalny i też jest ok ale to jest silnik benzynowy, a powracając do tematu świec podgrzewających płyn ja mam spalone wszystkie a po przejechaniu

1 km zaczyna wiać letnie powietrze a temperaturę 90 stopni przy tych delikatnie ujemnych temperaturach na dworze osiągam po 7-8 kilometrach jadąc do 2000 tys obrotów za czym się autko nie nagrzeje :>

Opublikowano

no to muszę kupić termostat :)

Opublikowano

no to muszę kupić termostat :)

Bierz tylko oryginalny, w poznaniu w aso audi zapłaciłem 119zł za termostat + nowy oring.

Opublikowano

Termostat wymieniony, czujniki sprawne. Jak mogą nie mieć wpływu na temp roboczą jednostki skoro podgrzewają płyn? Coś tu nie bangla :naughty:

otóż mogą nie mieć wpływu :wink4:

nowy1mg.jpg

żeby była jasność, te trzy świece podgrzewają płyn tylko i wyłącznie na zimnym silniku (aby się włączyły musi być spełnionych kilka warunków o których możesz poczytać w tym wątku), nie mają wpływu na temperatury (robocze) silnika po przejechaniu 8-10km

A więc dalej twierdzę że problem niedogrzewania silnika to inny temat...

Opublikowano

panowie czy termostat oryginalny można kupić poza aso?

Opublikowano

panowie czy termostat oryginalny można kupić poza aso?

http://moto.allegro.pl/item836580046_termostat_oryginalny_vw_audi_skoda_seat_diesel.html

niby można, ale nie ma pewności że to ori... ja bym się w to nie bawił :wink4:

http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ <-tutaj jest znacznie pewniej[br]Dopisany: 12 Grudzień 2009, 13:17_________________________________________________

Panowie mam pytanie ,jak sprawdzić psełdo przekażnik nafaszerowany elektroniką od A4, od świec żarowych? o nr. VW AG 03G 907 282 lub 461 pisany od góry przekażnika .Ma on 9 nóżek,4 górne styki idą na świece o oznaczeniac( G1 do G4). Gruby jedyny styk to plus oznaczony ( 30), który raczej podaje nap. na świece żarowe.Jeszcze są cztery styki o nr.(87 i 31) i (DI i ST). Prawdo podobnie i raczej to on nie podaje napięcia na świece żarowe ,bo wyciągnełem go i jest tak samo jak by tam był włożony. A mrozy idą. :mysli:

tak jak pisał Sztomel:

jeśli masz vaga to wchodzisz w -> Select->)01 Engine->03 output test->następnie 08 lub 09 (nie pamiętam) jest przekaźnik małej i dużej mocy grzewczej.

(przekaźnik J359 - małej mocy grzewczej a następnie J360 - dużej mocy grzewczej) jeśli sprawne to przy teście będziesz słyszał cykliczne przełączanie się tych przekaźników

Opublikowano

dobra kupię w Poznaniu ori w VW

Opublikowano

dobra kupię w Poznaniu ori w VW

Sprawdzałeś czujnik temperatury płynu chłodzącego? Jeżeli nie to zacznij od niego miałem taki przypadek w drugim aucie w rodzinie, że to czujnik był niesprawny i dopiero pomiar rezystancji w trakcie jego podgrzewania pozwolił znaleźć przyczynę awarii. Nadmieniam, że termostat wcześniej tez wymieniliśmy a to czujnik zachowywał się tak jak by był niesprawny termostat.

Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem z nagrzewaniem sie w moim audi. zdiagnozowałem, że nie działają świece podgrzewające układ chłodniczy. Sprawdziłem, że świece są dobre a nie dochodzi do nich prąd. Gdzie szukać usterki??

Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem z nagrzewaniem sie w moim audi. zdiagnozowałem, że nie działają świece podgrzewające układ chłodniczy. Sprawdziłem, że świece są dobre a nie dochodzi do nich prąd. Gdzie szukać usterki??

ja bym sprawdził przekaźniki małej i dużej mocy grzewczej :wink4:

Opublikowano

Witam.

A co może być przyczyną że już drugi raz w ciągu 2 lat spaliły mi się dwie z trzech świec do podgrzewania ( jedna z "małego" grzania a druga z "dużego" grzania. Układ mam odowietrzony. Wody też mam dość. Czy jest możliwość żeby grzały cały czas?

Opublikowano

Czy jest możliwe że świece w A499r. grzeją 2 a w A4 97r. grzeją 3 jednocześnie.

Czytałem tutaj że małe grzania to grzeje 1 i duże to 2 a u mnie to chyba jakieś wielkie grzanie.

Opublikowano

...Wody też mam dość...

Kamień może pogarszać warunki pracy świec. Może woda jest przyczyną Twoich problemów - wymień na płyn chłodzący

Opublikowano

Mam płyn G12. Wszystko fajnie chodzi oprócz świec. Te świece które mam teraz nie są oryginalne ( są takie jak do silnika ). Czy oryginalne są jakoś wzmacniane?

Opublikowano

Dosyć podstawowe pytanie: gdzie szukać tych świec podgrzewających płyn? :wink4:

Opublikowano

gdybyś czytał temat od początku to byś wiedział, foty są na 2 stronie tematu (jedna wklejona i jeden link do foty).

Opublikowano

A wydawało mi się, że przeglądałem temat. Dzięki!