RedWolf Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Byłem dziś u mecha diagnoza postawiona , po dotknieciu weży od zbiornika cieczy chłodzące doszedł do wniosku ze tam znajduje sie powietrze wiec co za tym idzie walnieta jest uszczelka pod głowica . Mam pytanie gdyz przy okazji chce wymienic rozrzad i wszystkie potrzebne rzeczy do niego 1Ile kosztuje uszczelka pod głowice i gdzie ja kupic najlepiej i najtaniej?? 2 ile kosztuje cały kompletny rozrzad wraz z pompa wody oraz termostatem, i jakiej firmy kupic najlepiej?? 3 Jaki filtr paliwa oraz powietrze kupic ?? Wszystko do Audi 1.9TDI 110koni 1997r silnika AFN prosze o rady gdyz chce to wszystko wymienic za jednym razem z gory dziekuje za odpowiedzi... ...
bolo73 Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Jeżeli zbiorniczek wyrównawczy miałeś pusty, to i w wężu mogło być powietrze, ale od tego do zdiagnozowania uszkodzonej uszczelki pod głowicą jeszcze daleka droga. Jeżeli w zbiorniczku był płyn, a mechanik twierdzi, że w dolnym wężu od zbiorniczka jest powietrze - zmień mechanika. Jeżeli chodzi o filtry - MANN albo Knecht.
Rekomendowane odpowiedzi