Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z AUDIO CONTERT-grudik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam mały problem fizyczny z prawą gałką (SCAN) w concercie- GRUDIK. Zaraz po zakupie auta sprawdzałem czy pokrętło ma jakąś funkcję gdy się wciśnie pokrętło...no i pokretło schowało się o połowę i za cholerę nie chce się wycisnąć (choć nadal działa) , węszę tym jakiś szfindel. Czy może to być defekt pokrętła?

będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano

A nie da rady z powrotem jej wyciągnąć?

Opublikowano

dziś będę próbował troszkę siłowego rozwiązania (złapię jakimś chwytem mechanicznym przez przekładkę, żeby nie uszkodzić struktury tworzywa) i zobaczymy- dam znać.

Opublikowano

concert-GRUDIK??????A co to za radio :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: Panowie,jak coś na dole jest opcja sprawdź ortografię.

Opublikowano

Spoko, że sobie poradziłeś tylko zapodaj info jak to zrobiłeś to przyda się dla innych :good:

Opublikowano

Wyjąłem delikatnie długimi płaskimi kombinerkami (zabezpieczyłem gałkę wcześniej przed porysowaniem), w otwór gałki wpuściłem kroplę kleju i umieściłem na swoim miejscu- żadna rewelacja ale trzyma bez problemu do dziś.

pzdr

Opublikowano

...Witam po długiej przerwie- przerwa spowodowana tym że w aucie nic nie było do zrobienia .Przez trzy lata tylko oleje filtry i elementy które się normalnie zużywają :)))

Pokrętło poprostu złapałem i wyjąłem (choć synek tydzień później wcisnął...zostawiłem i się nie czepiam- dział i tak musi być)

Odkryłem fabryczny subwoofer w bagażniku... to stąd taki super efekt w aucie- radio gra pięknie.

pozdrawiam

Piotr