mobilek Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Witam! Przymierzam sie do wymiany oleju w skrzyni w mojej A4 ( skrzynia zwykła 01N) I zastanawiam się nad wlaniem dodatku do asb. Znalazłem jeden z kilku np: Lube-gard. Niby teretycznie poprawia prace skrzyni, ale jak to jest z tym w praktyce. Czy stosowaliście Panowie do swoich automatów jakieś dodatki? Moje autko ma 180 tyś przebiegu i zastanawiam sie jaka jest żywotnośc tej skrzyni, i czy nie zastosowac już jakiś dodatków.
OLO_GDA Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 nie odważyłbym sie wlac niczego poza olejem zalecanym przez producenta....
majkel_majki Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Ja podobnie, sądzę że to bez sensu. Właściwy, wymieniany na czas olej i będzie działać elegancko. Jeżeli będziesz Kolego eksploatował swój automat rozsądnie i pamiętał o oleju to zakładając prawidłową obsługę do tej pory przy twoim przebiegu można uznać że jest gdzieś na półmetku żywotności
mobilek Opublikowano 19 Października 2009 Autor Opublikowano 19 Października 2009 Macie Koledzy rację. Faktycznie nie warto. Rozmawiałem przed chwilą z fachowcem od asb. Dodatki takie poprawiawiają pracę skrzyni ale na krótki okres. Coś na zasadzie moto- doktor do silnika. Własciwy olej i wymieniany na czas to podstawa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi