gadam13 Opublikowano 22 Października 2009 Opublikowano 22 Października 2009 Witam Niestety moja niunia ma zimne foteliki więc postanowiłem to naprawić tzn. stworzyć od podstaw. Temat mniej więcej rozgryzłem tzn. więcej niż mniej.Jestem na etapie gromadzenia potrzebnych części. Utknąłem przy czujniku temperatury fotela , który na schemacie jest opisany jako: "DRIVER/PASSENGER SEAT TEMPERATURE SENSOR". Znajduje się on oczywiście w siedzisku fotela i tu moje pytanie :potrzebuje jakieś dane techniczne tego elementu -numer katalogowy , typ części, czy to jest termistor czy termostat ,jeżeli termistor to jakiej wartości,jeżeli termostat to na jaką temperaturę zadziałania,fotkę tego elementu? Jeżeli już wszystkie potrzebne informację i elementy zgromadzę postaram się zamieścić "felieton" w dziale warsztat z realizacji przedsięwzięcia [br]Dopisany: 21 Październik 2009, 17:14_________________________________________________Panowie poszukuję również schematów elektrycznych A4 B5.Nie takich jak w "Sam naprawiam..." ale takich jak zamieszczony powyżej. Pozdrawiam
bin85 Opublikowano 22 Października 2009 Opublikowano 22 Października 2009 Mówisz i masz http://www.sendspace.com/file/216mew Co do czujników temperatury to niestety Ci nie pomogę.
gadam13 Opublikowano 22 Października 2009 Autor Opublikowano 22 Października 2009 Bin85 serdeczne dzięki za schemacik , jak będziesz nad bałtykiem w zachodniej części zapraszam na browar. Wracając do tematu termistora/termoelementu , może ktoś z kolegów posiadający ciepłe foteliki w B5 mógłby przy okazji zmierzyć pin-3 we wtyczce regulatora podgrzewania znajdującego się w panelu klimatronika.Jeśli ten element to termistor chciałbym znać wartość rezystancji na tym kablu powiedzmy w mniej-więcej znanej temperaturze otoczenia.
soulmaster3m Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Mówisz i masz Free large file hosting. Send big files the easy way! Co do czujników temperatury to niestety Ci nie pomogę. Można prosić o reUP schematu?
Rekomendowane odpowiedzi