Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Żarniki do ekspertyzy- Używane czy nie używane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam nastepujacy problem, zakupilem oryginalne nowe zarniki Philipsa na ebayu. Po dotarciu paczki, otwieram i zdziwienie.

Moim oczom ukazuja sie 2 biale nie opisane pudeleczka, w ktorych znajduja sie zarniki, mysle sobie, no super pieknie sie zaczyna ale nie denerwuj sie, moze tym razem sie mylisz i nie zostales ponownie oszukany na tym zasr..ym ebayu.

Patrze dalej i co widze?

Zarniki posiadaja na podstawie (tam gdzie naklejka) slady pozostawione przez sprezyny trzymajace zarniki w lampie.

Tetnice na szyji powoli przybieraja rozmiary wezow ogrodowych od cisnienia, ktore mi skoczylo ale postanawiam nie przerywac ogledzin i stwierdzam dalej, ze w bankach zarnikow nagromadzil sie osad, swiadczacy o tym, ze zarniki palily sie juz przez kilka godzin.

Czy ja sie myle czy te zarniki rzeczywiscie byly uzywane?

ry70S.jpg

ryjuA.jpg

ryNqi.jpg

rz8SA.jpg

rzsPJ.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie to sa używki :gwizdanie:

ps. a co z tymi 6000k które miałes :cool1:

Opublikowano

Jak dla mnie tez :gwizdanie:

Opublikowano
:kwasny: Wyluzuj.. Pewnie ktoś kupił, założył, nie spodobały mu się więc na tych żarnikach pojechał do sklepu po nowe i stąd ślady.. :gwizdanie:
Opublikowano

używki

Opublikowano
  • Autor

:kwasny: Wyluzuj.. Pewnie ktoś kupił, założył, nie spodobały mu się więc na tych żarnikach pojechał do sklepu po nowe i stąd ślady.. :gwizdanie:

Nie ma takiej mozliwosci, w rozmowie tel. ze sprzedawca (handlarz) zapewnial mnie, ze nie byly nigdy montowane i udzielal mi wyklad na temat zazady dzialania zarnikow :wallbash: (odnosnie osadu, ktory sie wytworzyl)

@Cuber

Jeden z tych 6000k gasnie w czasie jazdy, czyli juz pada.

Opublikowano

no to dość szybko pada :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no to dość szybko pada :gwizdanie:

14 m-cy i ok 35kkm, zawsze jezdze na swiatlach bo te DRL przyprawiaja mnie o sr...nie :wink4:

Opublikowano

zrobie OT ale moje ORI 4300 nówki sztuki po 12 miesiacach tez sie skończyły :wallbash:

Opublikowano

Zakupilem tez takie philipsy.Przyszly nawet bez kartownikow tylko z ta tubka zabezpieczajaca. Od razu telefon do goscia,a on ze kupuje hurtowo i takie dostaje ble ble ble.Zadnych sladow nie nosily. Tylko jakos takie zolte mi sie wydaja...

Opublikowano

Tylko jakos takie zolte mi sie wydaja...

ehhh u mnie jest to samo , załozyłem "ORI" i rozpalają sie ładnie na niebiesko a po chwili żółty sik pajaka ;( podobno takie jakies nowe wymogi Unijne nie potwierdze tego bo to gdzies tam zasłyszane jest :cool1:

Opublikowano

Trzeba kupic chinskie 6000K i po klopocie :decayed:

Opublikowano

Tylko jakos takie zolte mi sie wydaja...

ehhh u mnie jest to samo , załozyłem "ORI" i rozpalają sie ładnie na niebiesko a po chwili żółty sik pajaka ;( podobno takie jakies nowe wymogi Unijne nie potwierdze tego bo to gdzies tam zasłyszane jest :cool1:

Dokladnie ,ladnie niebieskie po odpaleniu,a po minucie zolty sik

Opublikowano
  • Autor

Trzeba kupic chinskie 6000K i po klopocie :decayed:

Nie polecam bo to niebieska ciemnosc. Zastanawiam sie teraz nad tymi

http://www.tuning-tempel.de/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=156617&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

ale cena ladna.

Opublikowano
Opublikowano

bez pudelek lub w bialych pudelaczkach jak przychodza to czysta podruba chinska nie rozni sie niczym od hida, zawsze mozna oddac towar jesli sie nie podoba a bajki ze przyszlo tak z hurtowni to niech babci opowiadaja chinole tak wyslali on niechcial zainwestowac w pudelka i tak sprzedaje chinski badziew

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Ja kupiłem ostatnio na alegro żarniki niby philips oryginalny. 100zl sztuka. A jak przyszły to też mi gul skoczył bo wydaje mi się że mejd in czajna!! z tym że ja brałem d2s. jednak takie rzeczy to tylko aso. Dla przykładu w skodzie na oryginalne żarniki philips chcieli coś koło 600zł..[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 21:40_________________________________________________

Dobrze by było jakbyś walnął foty w jakimś ciemnym miejscu z tymi różnymi żarnikami. Różnica powinna być widoczna.

Opublikowano

zrobie OT ale moje ORI 4300 nówki sztuki po 12 miesiacach tez sie skończyły :wallbash:

Bo nie ma jak to 6000K z PRC. U mnie w dużym już 9 miesięcy i ponad 100 000km :gwizdanie: