Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Problem z silnikiem, maksymalne obroty to 2600 rpm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy i mam bardzo poważny problem :(

Otóż posiadam Audi a4 (2007) s-line z silnikiem 2.0TDI (170 KM), autko sprowadziłem uderzone, nie mocno, ale okazało się że silnik musi iść do mechanika i był. Został wyciągnięty z samochodu. I teraz co się dzieje. Silnik kręci się do 2.6tys obrotów i na tym staje obroty dalej nie rosną a komputer nie pokazuje żadnych błędów :( co to może być czy ktoś z Was spotkał się już z czymś podobnym?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale tylko na jałowym biegu czy podczas jazdy też/.?

Opublikowano
  • Autor

Na jałowym i podczas jazdy to samo, obroty dochodzą do 2.6tyś i stają auto nie ciągnie dalej, coś jakby był jakiś ogranicznik obrotów

Opublikowano

No z tego co wiem to na bieg jałowy niekiedy dają ogranicznik obrotów. Może coś źle ustawił i silnik chodzi na stałe do tych 2.6 tys obrotow.

Niech sie lepiej inni wypowiedza co się na tym znajom ;)

Opublikowano
  • Autor

dla mnie każda podpowiedź się liczy bo auto jest już od 2 miesięcy u mechaników, najpierw u blacharza a teraz u mechanika, a daję sobie rękę odciąć że to będzie jakiś czeski błąd :wallbash:

Opublikowano

dla mnie każda podpowiedź się liczy bo auto jest już od 2 miesięcy u mechaników, najpierw u blacharza a teraz u mechanika, a daję sobie rękę odciąć że to będzie jakiś czeski błąd :wallbash:

u którego mechanika go masz??
Opublikowano
  • Autor

u Pana Tyrny w Harbutowicach

mechanik w naszej okolicy chyba raczej znany i sprawdzony :)

Opublikowano

bardzo dobry fachowiec i na bank da sobie radę...

podmienił bym kompa od innego auta do sprawdzenia...

Opublikowano

CAH? a co to za symbol silnika?? :mysli:

robione byly logi dynamiczne i statyczne?

Opublikowano

Dokładniej CAHA jest to następca BRD. Jak go wyjmowali z auta, to źle wsadzili (kable, wężyki, itd.) błąd jest zapewne banalny. BTW po co go wyjmowali ?

Opublikowano

Spr. czy sterownik silnika "widzi" predkosc samochodu. Jezeli nie wtedy sterownik "mysli" ze auto nadal stoi i nie bedzie sie wkrecał pow. tych obrotów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jeśli to auto stoi u Tyrny w Harbutowicach to byłbym spokojny i czekał, bo Pan Władek napewno znajdzie przyczyne.

Mam golfa 1 cabrio i jak mi padł mechaniczny wtrysk to pól roku 6 mechaników to naprawiało a dopiero Tyrna dał sobie z tym rade i to w pare dni. Serwisowałem golfa tam przez pare lat i wiem że ten człowiek jest cudotwórcą :>

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się. W Inter Welmie w bielsku nawet Ci powiedzą że tam należy serwisować samochód, mam nadzieję że dojdą do tego już myślą że to wtryski padały, no może tak być zobaczmy co jutro powie.

A silnik był wyjmowany ponieważ koło które napędza pasek rozrządu podczas uderzenia dostało strzał, potem ktoś próbował odpalić silnik i zawory lekko dostały tłokami (na szczęście lekko), a druga sprawa to że i tak blacharz musiałby go wyjąć żeby zrobić to co miał zrobić

Opublikowano

nie obraź się kolego, ale niezła sieczka z tego auta

opłaca się takie kupować?

pozdro

Opublikowano

:shocked: q... jak można odpalać silnik po uderzeniu bez sprawdzenia :no: ciężko mi czasem pewne rzeczy zrozumieć

a co do kupowania to zależy za ile :)

Opublikowano

Jeśli był za dobre pieniądze to się opłaca, lepiej kupić rozbitka i samemu go naprawiać niz kupić autko które jest naprawione ale nie wiadomo jak i jak było stuknięte.

Moje tez było stuknięte i za wszystkimi częściami sam latałem i teraz wiem, ze przynajmniej nie jest naprawiono jakimiś półśrodkami tylko częciami w większości z serwisu oprócz blach oczywiście i teraz wiem, ze autko było uderzone ale wiem jak i jak jest naprawione w przeciwienstwie co do niektórych którzy twierdzą ze mają autko nie bite a tak naprawde poskładane z pięciu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

tyle że to nie ja go odpaliłem tylko ktoś w niemczech.

A jeżeli chodzi o opłacalność to się opłacało z tę cenę. Szukałem takiego modelu w polsce, z tym silnikiem, z tym przebiegiem i powiem Wam że ciężko znaleźć podliczyłem wszystko i nie będę na tym stratny :wink4:[br]Dopisany: 25 Październik 2009, 18:51_________________________________________________dokładnie pawlo, ja też sam latałem wiem co było naprawiane, co by było uszkodzone, autko nie dostało mocnego uderzenia ale niefortunnie coś trafiło w koło napędzające pasek rozrządu i jakiś kretyn go próbował właśnie odpalić :wallbash:

Opublikowano

Nie podejżewałem Ciebie :)

Opublikowano

A jeżeli chodzi o opłacalność to się opłacało z tę cenę. Szukałem takiego modelu w polsce, z tym silnikiem, z tym przebiegiem i powiem Wam że ciężko znaleźć podliczyłem wszystko i nie będę na tym stratny :wink4:[br]Dopisany: 25 Październik 2009, 18:51_________________________________________________dokładnie pawlo, ja też sam latałem wiem co było naprawiane, co by było uszkodzone, autko nie dostało mocnego uderzenia ale niefortunnie coś trafiło w koło napędzające pasek rozrządu i jakiś kretyn go próbował właśnie odpalić :wallbash:

tak z ciekawosci zapytam bo czasem trafiaja sie polskie auta salonowe i niebite.Oski chodza po srednio 80K.Jaka masz oszczednosc na tym aucie.Wiesz mniej wiecej juz ile cie to auto bedzie kosztowalo.Ja nie pytam z przekory , zwyczajnie jestem ciekaw ?

Opublikowano

Dokładniej CAHA jest to następca BRD. Jak go wyjmowali z auta, to źle wsadzili (kable, wężyki, itd.) błąd jest zapewne banalny. BTW po co go wyjmowali ?

no wlasnie stad moje pytanie.

CAHA - jest montowany do A5, A4 B8, ogolnie silnik to konstrukcja z 2008 roku, w B7 nie wystepowal... co wiec robi w aucie z 2007 roku??? :mysli:

moze ktos w niemczech zrobil przekladke na szt i jest problem z osprzetem?