Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pracy szukam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odnośnie pracy sezonowej.

ma ktoś doświadczenie z takimi wyjazdami? przeglądałem oferty i wstępnie myślę o truskawkach na terenie niemiec. Jak to wygląda w rzeczywistości? Mógłby ktoś podzielić się swoim doświadczeniem co i jak?

pozdr

Opublikowano

kto pracę Ci załatwiał?agencja,biuro pracy?

Opublikowano

http://www.pracasezonowa-w-niemczech.pl/ informacje czerpałem z tej stronki, interesuje mnie praca na miesiac lipiec-sierpien-wrzesien.

tylko widzę rozbieżności miedzy ogłoszeniem a tym co pisze na stronie konkretnego reklamodawcy, np. średnia praca 8 godzin, a na stronie publikują że startuje się o 4 rano i o 16 kończy się oficjalnie praca? to chyba nie jest 8 godzin, to samo zarobki, 5-6 E na godzine, a na stronach piszą o kg, co mnie zaskoczyło to tekst "w zeszłym sezonie zbieraliście średnio dziennie po 100kg truskawek" - czy taki zbiór był przeciętny dla jednego pracownika? te liczby wydają mi się astronomiczne.

dlatego chciałbym żeby ktoś podpowiedział konkretnie jak to wygląda w rzeczywistości, czy jest sens pojechać tak by nie wrócić po 2 dniach.

Opublikowano

na pewno nie będziesz miał łatwo ; ) mój bracki był w Holandi na tulipanach i przeżył 2 miasiące ale już nigdy więcej by nie pojechał, trafił na pole jakiegoś turasa czy innego ciapatego, trudno było odzyskać kasę, zapie*rzał po 10-12 godzin dziennie, ogólnie dno :thumbdown: z tym, że to było z 5-6 lat temu

Opublikowano

jeśli są jakiekolwiek niejasności-omijałbym to z dalejka

Opublikowano

odnośnie pracy sezonowej.

ma ktoś doświadczenie z takimi wyjazdami? przeglądałem oferty i wstępnie myślę o truskawkach na terenie niemiec. Jak to wygląda w rzeczywistości? Mógłby ktoś podzielić się swoim doświadczeniem co i jak?

pozdr

jak by co to, truskawi w de juz sa, moj ojciec juz pojechal zawsze najwiekszy bum jest od srodka maja do konca czerwca

tam to sie robi niekiedy i po 12 godzin w sloncu od poniedzialku do niedzieli

zazwyczaj porzadne firmy pracownikow maja juz zalatwionych w marcu, bo tam nie szuka sie ludzi jak juz sa truskawki bo to juz za pozno

Opublikowano

Jak bym miał w tej chwili dobrą ofertę jechać za granice to bym się nawet nie zastanawiał, od 7 lat cały czas miałem pracę a teraz po redukcji etatu ciężko znaleźć ciekawą pracę...

Opublikowano

chętnie podejme prace za granicą :cool1:

jak ktoś ma coś pewnego to poproszę info na PW :hi:

Opublikowano

Jak bym miał w tej chwili dobrą ofertę jechać za granice to bym się nawet nie zastanawiał, od 7 lat cały czas miałem pracę a teraz po redukcji etatu ciężko znaleźć ciekawą pracę...

Pablo działaj sam

http://wsparcie-dla-firm.pl/dotacje-dla-istniejacych-firm/malopolskie-2-1a-mikro/

Moja koleżanka zebrała 40 tys i firma jej działa.

Kurde to chyba jednak lepsze wyjście na własną rękę.

Opublikowano

Podejmę prace od 12 lipca w Londynie

pracowałem już na budowach a ostatnie wakacje przepracowałem jako kelner

angielski dobry matura na 95% ustna i 98% pisemna

egzaminy z angielskiego obecnie B1 od 17 czerwca najprawdopodobniej B2

praca do października

mam zakwaterowanie na dzielnic mile_end, znam Londyn i sprawnie się po nim poruszam

jestem w Londynie co roku a pracuje co wakacje od 15 roku życia

z wykształcenia technik mechatronik z europassem, ogarniam komputer sprawnie,

obecnie studiuję budownictwo 4 semestrze na Politechnice Wrocławskiej

z góry dziękuje

Opublikowano

Raz byłem na truskawkach juz nigdy więcej, pobudka 3 w nocy 4 wyjazd na pole, jak bydło na pakę do ciężarówki :wallbash: Dostałem koszyk w nim 10 kobiałek do których wchodził około 40-50 deko truskawek za cały koszyk płacił 2 euro powrót około 21- wszej.Na początku to nawet nie zarabiałem na żarcie i obskurny pokój w którym mieszkało 12 osób porażka :n

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jest praca dla dobrego Przedstawiciela Handlowego z okolic Opola/Wrocławia,

więcej info na PW

Opublikowano

Raz byłem na truskawkach juz nigdy więcej, pobudka 3 w nocy 4 wyjazd na pole, jak bydło na pakę do ciężarówki :wallbash: Dostałem koszyk w nim 10 kobiałek do których wchodził około 40-50 deko truskawek za cały koszyk płacił 2 euro powrót około 21- wszej.Na początku to nawet nie zarabiałem na żarcie i obskurny pokój w którym mieszkało 12 osób porażka :n

Praca na truskawkach to była dobra w latach 90 . Ludzie zarabiali dobre pieniądze w godziwych warunkach, a teraz to desperacja na zbiory jechać.

Moi znajomi jeździli to mieli dobre warunki tylko taka praca, że dopierdalasz na kolanach i słońce wali Ci w kaszkiet :decayed:

Widziałem jak Romki orają na szparagach w DE po 3-4 €/h.. jak wysypali się na pole to czarno było :decayed: Polacy już dawno wypieli się na taką robotę za takie stawki. A Romki jeżdżą na pole dorożkami jak na westernie i wegetują.

Na zachód można jechać..ale jak nie masz 6,5 € ->.. na godzinę i normalnych godzin do przerobienia to szkoda d*py z domu ruszać :good:

Byłem kiedyś w NL na jabłkach i gruszkach..kokosy obiecywali po 7 € na godzinę i full opcje mieszkaniowe z szamą. W realu za domki 2 osobowe płaciło się po 20 € na tydzień..z wypasu prycz piętrowa, szafka metalowa na ciuchy, TV z polskimi kanałami, lodówka i kuchenka.. jak piździ to farelka :thumbdown: Jak prysznic czy z gruzem to 150 m do łazienek na hali :wallbash: Się okazało..stawka 5 €.. gdzie w ekipie 4 osobowej zbieracie po 1/4 tony dziennie...a stary holender który przejechał z babcią na wakacje dorobić ma 7-8 € i przez cały dzień zbiorą połowę mniej. Do tego te rude, holenderskie małpiszony traktują Cię jak psa. Na ponowne zaproszenia pana XXX zaśmiałem się w twarz i podziękowałem serdecznie za propozycję :good:

Opublikowano

Ragga zbieraliście a właściwie rwaliście po 250kg jabłek lub gruszek dziennie na 4 osoby?

Opublikowano

Ragga zbieraliście a właściwie rwaliście po 250kg jabłek lub gruszek dziennie na 4 osoby?

A widzisz ni c**ja..pogmyrało mi się pomyliło mi się.. Skrzyniopalety na owoce przemysłowe były- 120x100x120 cm - pojemność ca 600 kg jabłek. Było to dokładnie 5 transportów dziennie gdzie każdy liczył pięć skrzyń ciąganych przez takie małe traktory Kubota. Czyli wychodzi 300 Kg z jednego transportu x 5 dziennie = 1500 KG :shocked:

Owoców nie można było rzucać tylko jak zrywałem na raz 4-5 to trzeba je było położyć :thumbdown: Owoce jechały na soki do DE, a i tak pieprzenia było z nimi co niemiara :kwasny: Nigdy więcej.

Opublikowano

Ja byłem dwa razy u makarońców: raz na jabłkach drugi raz na gruszkach. Gruszki o niebo lepsze bo łatwiej się rwie. Dodatkowo dostawało się menzurki i każdego dnia inna średnica musiała być rwana. Weź rwij, mierz i kurdę selekcjonuj po odpowiedniej kiście. Praca ciężka specjalnie nie była ale wqrw człowieka brał jak były dwie ekipy. Polacy i Włosi. Polak zap...la za 5E/h a Włoch 10E/h. Włoch ma czas na pogawędki i śmiechy a Polaka pilnują i na rozmowę nie pozwolą.

Ogólnie zarobić można. Napracować się trzeba. Honor trzeba zostawić w Polsce bo czasami dają popalić. Najgorsze jest to, że Polacy którzy łapią kontakty i werbują innych do tej pracy to najgorsze ch..e !! oszukują na wszystkim :thumbdown: Dziwny to kraj, że Polak Polakowi wilkiem :wallbash:

Opublikowano

Jest takie powiedzenie: "Jeśli Polak za granicą Ci nie zaszkodził, to znaczy, że Ci już pomógł"

Opublikowano

kontakty i werbują innych do tej pracy to najgorsze ch..e !! oszukują na wszystkim :thumbdown: Dziwny to kraj, że Polak Polakowi wilkiem :wallbash

Dokładnie. Znam przypadki jak w DE koleś brał ludzi do wykończeniówki... płacił po 6-7 € na godzinę, a ustalone miał z usługodawcą po 12-14 €.

Opublikowano

gdyby ktoś wiedział/słyszał o ofercie pracy jako przedstawiciel handlowy w woj. mazowieckim, proszę o kontakt, dziękuję :decayed:

Opublikowano

Ja kiedyś pracowałem w UK jak Polacy się kłócą w fabryce samochodowej haha jeden był zły na Polaka tylko dlatego, że dobrze robił co mu należało no i tego złego wywalili ;D albo jak ja robiłem szybciej a anglik nie wyrabiał się i "f*ck, f*ck" miał pretensje do siebie :> Lepiej pracować z Anglikami lub ze Słowakami ale to też zależy jak będą relacje, poznałem fajną i przemiłą kobietę Słowaczkę o imieniu Mima :naughty: